China este liderul mondial al produselor contrafăcute și piratate, susține un raport al guvernului american
China este lider mondial în ceea ce privește produsele contrafăcute și piratate, a declarat marți biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA (USTR), Katherine Tai, într-un raport care a identificat WeChat, cea mai populară aplicație de chat din China, ca fiind „una dintre cele mai mari platforme pentru produse contrafăcute”, scrie Reuters.
„Bunurile contrafăcute și piratate din China, împreună cu bunurile transbordate din China în Hong Kong, au reprezentat 75% din valoarea bunurilor contrafăcute și piratate confiscate de către Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA în 2021”, a adăugat cel mai recent raport al guvernului american privind așa numitele „piețe notorii”.
Guvernul SUA a identificat 39 de piețe online și 33 de piețe fizice care, potrivit rapoartelor, se implică sau facilitează o contrafacere substanțială a mărcilor comerciale sau piraterie a drepturilor de autor.
„Aceasta include continuarea identificării ecosistemului de comerț electronic WeChat ca fiind una dintre cele mai mari platforme pentru bunuri contrafăcute din China”, a adăugat acesta.
WeChat este cea mai populară aplicație de chat din China, cu peste un miliard de utilizatori activi, și este deținută de firma chineză de tehnologie Tencent Holdings Limited.
Raportul susține că WeChat a oferit un ecosistem de comerț electronic care a facilitat distribuția și vânzarea de produse contrafăcute către utilizatorii platformei WeChat în general.
Piețele online cu sediul în China AliExpress, Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo și Taobao rămân, de asemenea, pe lista piețelor notorii, alături de șapte piețe fizice din China „care folosesc din ce în ce mai mult vitrinele magazinelor fizice pentru a susține vânzările online de produse contrafăcute”, a declarat marți biroul USTR.
Guvernul SUA a adăugat site-urile de comerț electronic operate de Tencent și de gigantul tehnologic chinez Alibaba Group Holding pe lista piețelor notorii la începutul anului 2022.
„Lista piețelor notorii este un instrument important care îndeamnă sectorul privat și partenerii noștri comerciali să ia măsuri împotriva acestor practici dăunătoare”, a declarat Tai marți.
Guvernul chinez a declarat la momentul respectiv că nu este de acord cu decizia guvernului american de a include unele site-uri de comerț electronic pe listă, calificând acțiunea drept „iresponsabilă”.
Tencent a declarat, de asemenea, la momentul respectiv că nu este deloc de acord cu decizia, iar Alibaba declarase că va continua să colaboreze cu agențiile guvernamentale pentru a răspunde preocupărilor legate de protecția proprietății intelectuale pe platformele sale.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii