G4Media.ro

China raportează cele mai multe cazuri Covid-19 din ultimele cinci luni şi…

sursa foto: Pexels

China raportează cele mai multe cazuri Covid-19 din ultimele cinci luni şi intensifică măsurile de carantină

China a raportat, miercuri, cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni, intensificând restricţiile care includ plasarea în carantină a patru oraşe, a doua mare economie a lumii încercând să împiedice un nou val de infecţii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Majoritatea cazurilor noi raportate sunt în apropiere de Beijing, dar creşterea numărului de infectări are loc şi într-o provincie din nord-estul Chinei, arată datele oficiale, pe fondul unei reapariţii a cazurilor care au dus la plasarea în carantină la domiciliu a peste 28 de milioane de oameni.

În timp ce oraşul chinez Wuhan a fost epicentrul iniţial al pandemiei de coronavirus, care a apărut pentru prima dată acolo la sfârşitul anului 2019, China a ţinut COVID-19 la distanţă, în ultimele luni.

Miercuri, Comisia Naţională de Sănătate a raportat un total de 115 cazuri noi confirmate, cele mai multe după data de 30 iulie.

Dintre aceste cazuri, 107 sunt infectări cu transmitere locală. Hebei, provincia care înconjoară Beijingul, a înregistrat 90 de cazuri, în timp ce provincia nord-estică Heilongjiang a raportat 16 cazuri noi.

Valul de infecţii vine înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar, de luna viitoare, când sute de milioane de chinezi călătoresc de obicei în oraşele lor de origine. Este de aşteaptat ca mult mai puţini oameni să călătorească anul acesta şi multe provincii au cerut lucrătorilor migranţi să rămână pe loc în timpul vacanţei.

O creştere ”masivă” a cazurilor este puţin probabil să aibă loc în timpul vacanţei, dacă măsurile de control şi prevenire sunt puse în aplicare în mod corespunzător, a declarat miercuri Feng Zijian, director adjunct al Centrului chinez de control şi prevenire a bolilor.

Creşterea numărului de cazuri noi vine în momentul în care o echipă de experţi din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care examinează originile pandemiei ajunge, joi, la Wuhan. Echipa va fi supusă unei carantine de 14 zile, a spus purtătorul de cuvânt al NHC, Mi Feng.

Provincia Hebei a plasat trei oraşe – Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang – în carantină, ca parte a eforturilor de a împiedica răspândirea virusului, în timp ce autorităţile oraşului Beijing au intensificat măsurile de verificare şi de prevenire pentru a împiedica dezvoltarea unui focar.

China a administrat peste 10 milioane de doze de vaccin, a declarat miercuri oficialul NHC Wang Bin şi a crescut capacitatea de testare la 12,55 milioane de persoane pe zi, sau de zece ori mai mult decât nivelul din martie anul trecut.

Provincia Heilongjiang a declarat miercuri situaţie de urgenţă pentru COVID-19. Oraşul Suihua, care se învecinează cu capitala provinciei Harbin, a plasat în carantină 5,2 milioane de oameni.

Majoritatea cazurilor din Heilongjiang au fost găsite în comitatul Wangkui, sub jurisdicţia Suihua. Tieli, un oraş de aproximativ 300.000 de locuitori, care se învecinează cu Suihua, a anunţat miercuri că va interzice plecarea oamenilor şi vehiculelor timp de trei zile, ca parte a noilor măsuri de prevenire a COVID-19.

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 38 de la 81 de cazuri cu o zi mai devreme. Şapte dintre acestea au fost raportate în Jilin, o provincie din nord-est care se învecinează cu Heilongjiang.

sursa: News.ro

sursa foto: Pexels

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hop,cum a venit OMSU-ul,cum au inceput cazurile sa creasca,sa apara si decese,cu siguranta e pura coincidenta.In realitate China are cam1,5 milioane cazuri

    • Si daca are 1,5 milioane, tot e o mare realizare fata de cele 73 milioane la nivel mondial, avand in vedere ca de la ei a pornit. Ar avea doar 2% din cazurile la nivel mondial, desi are 18% din populatie, deci ar avea de vreo 10 ori mai putine cazuri decat media la nivel mondial.

      Si asta presupunand ca cifrele nu sunt subestimate similar si in alte tari, ceea ce este foarte probabil. Uitandu-ma de exemplu la mortalitatea raportata de INS la noi pentru luna Noiembrie, e posibil ca si la noi numarul de cazuri sa fi fost subestimat de vreo 9-10 ori, fiind posibil sa fi fost deja vreo 6 milioane de infectati.