G4Media.ro

China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în…

Sursa foto: Pixabay

China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în istorie / Au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone

Oamenii de știință chinezi au folosit cu succes tehnologia clonării pentru a combate dependența de importul de vacile de lapte, relatează Newsweek. 

Oamenii de știință din Regiunea Autonomă Ningxia Hui din China au clonat recent trei vaci Holstein Friesian. Pe măsură ce populația chineză din clasa de mijloc crește, cererea de produse precum laptele și diverse semințe este în creștere. Cu toate acestea, potrivit unui articol din Global Times, un tabloid publicat de Cotidianul Poporului, China trebuie să importe 70% din populația de vaci de lapte de peste hotare. Experimentul de clonare a avut ca scop să aducă mai mult acces la lactate în țară și să reducă dependența țării de alții.

Vacile au fost clonate folosind țesuturi de la o Holstein Friesian cunoscută sub numele de super-vacă, o vacă de lapte cu o producție foarte mare de lapte, creată printr-un proces de reproducere selectivă. Holstein sunt cunoscute pentru producția lor de lapte, iar vacile super vor putea produce până la 36.000 de kilograme de lapte pe an. La scurt timp după pandemie, China și-a mărit importurile de produse lactate din Statele Unite. AgriPulse a raportat că, în 2021, importurile de lactate din America de către China au crescut cu 75%.

Oamenii de știință de la Northwest A&F University au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone. În articolul din Global Times se spune că doar un număr foarte mic de vaci de lapte chinezești sunt foarte productive, doar cinci din 10.000, și că eforturile de clonare ar putea crește masiv producția de lapte a țării. Un număr foarte mic de bovine sunt considerate super vaci, iar China a depus eforturi pentru a conserva genele pentru a-și consolida turma de vaci foarte productive.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității Northwest A&F, noii viței seamănă între ei ca formă și model de piele.

Jin Yaping, liderul proiectului, a declarat pentru Global Times că tehnologia de reproducere a fost folosită împreună cu tehnologia de clonare, iar embrionii au fost implantați în mame surogat cu producție scăzută. Combinația dintre tehnologia de reproducere și cea de clonare a avut ca rezultat trei viței de succes.

Primul experiment a creat 120 de embrioni clonați și aproximativ 50 au fost implantați în mame surogat.

Jin a declarat că, din moment ce clonele au avut succes, oamenii de știință vor avea nevoie de următorii ani pentru a construi o turmă de peste 1.0000 de super vaci. Jin a numit proiectul o „fundație solidă pentru a aborda dependența Chinei de vacile de lapte din străinătate”.

China și-a sporit eforturile de a deveni o națiune autonomă, concentrându-se pe tehnologia semințelor pentru a îmbunătăți accesul la semințele vitale și pentru a crea o națiune sigură din punct de vedere alimentar. Clonarea cu succes a vacilor de lapte nu este prima aventură a Chinei în utilizarea tehnologiei de clonare pentru a îmbunătăți accesul la hrană. În 2015, The Guardian a relatat că a început construcția celei mai mari fabrici de clonare a animalelor din lume. Compania chineză plănuia să se extindă în Beijing cu speranța de a clona până la 1 milion de bovine de carne pe an, precum și planuri de a clona cai de curse și animale de companie.

Potrivit articolului din Global Times, oamenii de știință efectuează, de asemenea, studii similare de descoperire cu produse precum porumbul, soia, puii de carne și porcii de reproducție.

Sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Probabil primele animale clonate în China au fost liliecii.

  2. In cativa ani crispr-cas9 va deveni un cuvant frecvent utilizat .. Jordan Peterson a citat o cercetare stiintifica in care spunea CA si COVIDu Este un virus natural, doar ca i-a fost adaugata o secventa and pt a fi transmisibili la soarecii de laborator si din greseala si la oameni .. lasa teroriile conspiratiei la o parte .. desi n-am studii in genetica, pare a fi plauzibil

    • Clonele Moscovei:Ana Paukar,Chivu Stoica,Gheorghe Gheorghiu Dej,Ceausescu(„fatat”de Moscova si hranit de Mao),liescu etc.
      Păi,ce facem,ce castigam pe o parte,cu energia verde,pierdem,pe de altă parte,cu metanul emanat de flarulenta si ragaitul vacilor.
      Încalzirea globală a luat avant si din cauza dezvoltarii industriale a acestei parti însemnate a lumii.”Tudorele fa ceva” ca e de rau!Combaterea încalzirii va devenii un sac fara fund!

    • Schimbăm gazul rusesc cu ecologia chinezească. Fabrică chinejii la greu tot,cât si ce aberează plătitorii green’s.Hrana sintetica este la mare vogă. Multi fermieri „seamănă ” panouri solare pe terenuri arabile fiindcă producția de energie este mult mai avantajoasă, sigură si fără surprize decat agricultura.

  3. China se „duce” departe si in clonare si in cercetare spatiala si in TOATE!
    Cand scriam laudativ despre invatamantul si universitatile din China, despre elita politica chineza scolita pe bune(!!) majoritatea in STIINTE(motiv pentru care ei pun accent pe Stiinta, pe Cercetare) la celebra Universitate Tsinghua, multi ma ironizau pe forum: hai, vitejilor, ia spuneti voi CAND va ajunge Romania la PERFORMANTELE uluitoare obtinute de China in Stiinta?!
    Noi, cu analfabetii functional Marcel si Nicu suntem pe nicaieri!!
    Iar Romania educata a lui Iohannis e o poveste care nici macar nu adorme copiii isteti…

  4. Urmează clona lui Xi. Asa va fi presedinte pe vecie, ca si imparatul din saga Fundatia.

  5. Noi si stiinta!!!priviti elitele ce ne conduc!!!

  6. Un articol fals, mai degrabă un fakenews. Cum poate cineva să spună că o vaca da 100 litri pe zi!!! Cu toate clonele posibile, asta in cazul că vaca da lapte fara sa fete, adică fără repauz mamar de circa 2 luni?!!! Auzi 36.000 kg lapte , deci peste 100 litri…cine a scris articolul e 0 clonat.. că creier…