China vrea să mobilizeze întreaga naţiune în contraspionaj
China ar trebui să-şi încurajeze cetăţenii să se alăture activităţii de contraspionaj, inclusiv prin crearea de canale pentru ca oamenii să raporteze activităţi suspecte, precum şi prin recompensarea lor, a transmis marţi Ministerul Securităţii de Stat, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Trebuie stabilit un sistem care să facă „normal” ca masele să participe la contraspionaj, a scris Ministerul Securităţii Statului, principala agenţie care supraveghează informaţiile străine şi antispionajul, în prima sa postare pe contul de WeChat, care a devenit activ luni.
Apelul de a populariza activitatea antispionaj în rândul maselor urmează unei extinderi a legii chineze privind contraspionajul, care a intrat în vigoare în iulie.
Legea, care interzice transferul de informaţii legate de securitatea naţională şi interese pe care nu le specifică, a alarmat Statele Unite, spunând că firmele străine din China ar putea fi pedepsite pentru activităţi comerciale regulate.
Legea revizuită permite autorităţilor care efectuează o anchetă antispionaj să obţină acces la date, echipamente electronice şi informaţii despre proprietatea personală.
Securitatea politică este prioritatea securităţii naţionale, iar „nucleul” securităţii politice este securitatea sistemului politic al Chinei, a scris ministrul securităţii statului, Chen Yixin, într-un articol într-o revistă juridică chineză în iulie.
„Fundamental este să protejăm conducerea şi poziţia de conducere a Partidului Comunist Chinez şi a sistemului socialist cu caracteristici chineze”, a spus Chen.
În ultimii ani, China a arestat şi reţinut zeci de cetăţeni chinezi şi străini sub suspiciunea de spionaj, inclusiv un director executiv al producătorului japonez de medicamente Astellas Pharma în martie.
Jurnalista australiană Cheng Lei, acuzată de China că a furnizat secrete de stat unei alte ţări, este reţinută din septembrie 2020.
Declaraţia Chinei că este ameninţată de spioni survine în contextul în care naţiunile occidentale, în special Statele Unite, acuză China de spionaj şi atacuri cibernetice, o acuzaţie pe care Beijingul a respins-o.
Statele Unite în sine sunt „imperiul hacking-ului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Pentru a se proteja de spionaj, China ar avea nevoie de participarea poporului său la construirea unei linii de apărare, a scris Ministerul Securităţii Statului în postarea sa de pe WeChat.
Sursa foto: © Lepasik | Dreamstime.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii