G4Media.ro

CIA: China urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Ucraina, pentru a-şi…

CIA: China urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Ucraina, pentru a-şi adapta planurile cu privire la Taiwan

Înfruntarea dintre Occident şi Kremlin este în ochii Beijingului un fel de repetiţie generală, a declarat directorul CIA, Bill Burns, potrivit AFP, transmite News.ro.

Burns a afirmat că invazia Ucrainei de către Rusia este urmărită cu atenţie de China, care va trage învăţăminte din acest conflict pentru a-şi adapta planurile de a prelua controlul Taiwanului.

“Conducătorii chinezi urmăresc cu atenţie învăţămintele pe care le pot trage de la situaţia din Ucraina în privinţa propriilor ambiţii şi Taiwanului”, a precizat şeful CIA.

Beijingul a fost surprins de rezistenţa societăţii ucrainene, a mai afirmat el, adăugând: “Cred că ei au fost surprinşi în special şi de felul în care Alianţa atlantică s-a unit pentru a impune sancţiuni economice Rusiei”.

Burns este de părere că liderii chinezi analizează “costurile şi consecinţele” unei eventuale folosiri a forţei pentru preluarea controlului Taiwanului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. China știe de acum două luni că nu merită Taiwanul înfometarea celor 1.4 miliarde de chinezi care s-au dovedit putin mai agresivi decât cei 140 de milioane de sclavi sovietici spălați pe creier.

  2. Pentru Pace si Prietenie este necesar sa se transforme Siberia in colonie Chineza. Asa va fi pace pana la venirea extratetestrilor.

  3. domnu’ Putin dar tu ești la fiecare comentariu prezent?? Nu mai întreb „în fiecare zi”!.. Nu ai și tu alte activități de făcut?
    Nu te superi.. nu fac mișto, e doar o întrebare din curiozitate.

  4. Mare greșală au făcut americanii în al doilea razboi ca i-au ajutat pe cei doi frați de la răsărit sa iasa din rakhat

    • poate ca mai mare greseala a fost ca nu si-au pastrat industria acasa

  5. )))))
    Da, își vor adapta planurile până vor zice.
    Hei, decât să atacăm Taiwanul și să ne punem lumea în cap, mai bine să anexăm puțin din Rusia și să primim aplauze.

  6. Daca tu cunosti ca domnul de mai sus e prezent la fiecare comentariu, cu o imprecizie epsilon foarte mica, se poate spune ca si domnia ta esti la fel de prezent pe urmele celui ce semneaza cu nickul de mai sus.

  7. Nu-s atotprezent în a comenta, așa cum o face el. Iar remarca mea tocmai asta a fost: că Putin e postac fidel – spre deosebire de un cititor fidel; care deși nu postează la toate articolele, nu poate să nu-i observe postările nelipsite de la niciun articol. Mă rog..

  8. Rusia face ce face, si a inceput in 2008 cu Georgia si poate mai devreme cu cecenii, de frica Chinei sau, poate, de frica unui dipol China-SUA. Traim vremurile facerii/refacerii marilor imperii. China se vrea cel mai mare si isi doreste sa fie sediul lumii financiare, (isi vrea Shanghai-ul supus si Hong Kong-ul aproape), vrea ca toata productia mondiala sa fie acolo, vrea tot, toti vrem tot. America de Sud este un conglomerat de tari dominate de „industria” drogurilor si va ajunge un imperiu al drogurilor. Africa a fost si va ramane un continent resursa, are de toate si va fi mereu o tinta.
    Rusia simte ca o strange camasa si are nevoie de o haina mai mare, simte ca a ramas in urma, simte ca trebuie sa fie un mare imperiu, cam joaca ultima carte ceea ce o face foarte periculoasa, si daca miscarile tectonice ii vor permite, va ajunge si in Georgia, cu forta, dar si in Belarus ce ar pica de bunavoie si nesilit de nimeni. Probabil ca va lasa Rep.Moldova ca buffer cu Europa, un nomansland de tranzit, in tarile predominant musulmane din sud Rusia nu mai are prea multe sanse, nu mai are nicio sansa- Kazahstanul i-a aratat calea. Rusiei ii este teama ca ramane o tara cu resurse dar fara putere, ceea ce ar face-o o tinta pentru ochi lacomi.
    Lumea musulmana, daca a inteles ce vremuri sunt, va face surpriza si va da imperiul unit Saudit si Iran, ar putea fi polul foarte bogat dar deloc democratic si liberal – asta pana se termina bautura octanica- , si s-ar putea ca impreuna sa vrea sa decida soarta Israelului zilele astea. Pandemia imperiilor va ajunge din urma Israelul, oricate doze de vaccin va administra.
    Framantarile din SUA ar trebui sa dea neliniste lumii ce se mai doreste democrata si liberala. Europa e tehnocrata si neatenta, nu are lideri politici si risca sa devina un birou. Traditional o lume democrata si liberala, ar trebui sa fie partea europeana a imperiului democrat si liberal, impreuna cu SUA su UK. Iar noi, daca mai vrem democratie si liberalism ar trebui sa lasam problemele neesentiale la o parte, pentru ca se trezesc extremistii si ei urmaresc interese altele decat cele liberale si democratice, extremistii sunt piciorul de pod al altora in interiorul unei tari. Germanii pare ca au dus iar Europa pe miriste si poate ar fi timpul sa lase UK si Franta sa preia fraiele, sa se dea elegant la o parte.
    Rusii lupta sa aiba si ei un loc la masa imperiilor si nu se vor lasa – dilema lor ar fi unde sa trimita nucleara, in cazul in care ar trimite o nucleara. E un meci de sah cu mutari foarte greu de gasit. E interesanta pozitionarea la Krasnoyarsk a arsenalului, cu raze in toate directiile. Se fac mari imperii si una vrea sa fie dirijorul, China. Rusia doar vrea sa nu ramana de caruta. Paradoxal, arsenalul nuclear tine lumea la distanta sigura dar sub umbrela lui se dezvolta alte amenintari hipersonice. Arata totul ca o lume care in loc de doi poli magnetici, relativ stabili, Nord si Sud, ar vrea sa aiba mai multi poli magnetici, mult mai dinamici, in consecinta zonele de rift dintre placile tectonice ar deveni extrem de active si magma ar tasni frecvent la suprafata. Polii s-ar putea misca prin mutari de joc de sah, de exemplu, daca cineva ar decide sa „ajute” Iranul sa devina putere nucleara ar deplasa polii. O lume multipolara ar arata ca Soarele cu frecventele lui furtuni solare, perturbatii magnetice si scapari de materie catre cosmosul intunecat.
    Globalismul a fost nerealist ca solutia dizolvarii imperiilor pentru omogenizarea lumii si linistirea ei, a fost un text intr-o carte caruia i-a lipsit analiza de pe teren, i-ar mai trebui niste mii de ani pana acolo sau poate un enhancement genetic sau o invazie extraterestra. Dar o lume globalista poate ca nici nu ar fi nici pasnica si nici interesanta. Si poate ca nu ne este dat a descoperi, to uncover, apo kaliptein.

  9. E drept ca SUA, Romania si alte 200 de tari au semnat tratate cu China, prin care recunosc ca Taiwanul este judet chinez. Dar sa il ocupe? Unde s-a ajuns? Pai ce, noi suntem prosti sa respectam tratatele pe care le-am semnat??!!!1

  10. Guvernele noastre ne „cresc” dușmanii ! Sunt semne clare cine sunt chinezii, cu cine sunt prieteni și ce intenții au. E îmbâcsită lumea de copii și porcării chinezești, iar banii pe care noi plătim pentru acel GUNOI ajunge în economia și în bugetul lor militar, „să le crească tancul”. Ne tragem singuri gloanțe …