Cîmpeanu, despre cazul Cumpănașu: Mă delimitez clar de această abordare/ Este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua chinezească TikTok este o modalitate de a dezechilibra sistemul de educație și că se delimitează de această abordare.
„Este, fără doar și poate, o problemă importantă, este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice peste care s-au suprapus problemele sanitare, peste care se suprapun problemele economice”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi 24.
Ministrul educației a spus că, într-un moment în care este nevoie de solidaritate între elevi, profesori și părinți, „intervin astfel de factori perturbatori care induc dezechilibre majore”.
Fără să rostească numele lui Alexandru Cumpănașu, Sorin Cîmpeanu a spus că, în urmă cu câțiva ani, „jumătate de țară avea o relație să spunem normală pe acest subiect”.
„Între timp lucrurile au evoluat de așa natură încât această normalitate a dispărut, în opinia mea, cu totul. Mă delimitez clar de această abordare, ca profesor și ca ministru al educației, și îndemn la solidaritate, îndemn la înțelegere, pentru că avem foarte multe lucruri de recuperat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat de activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua chinezească TikTok și relația sa cu elevii.
Alexandru Cumpănașu are peste 500.000 de urmăritori – mulți dintre ei copii și adolescenți – pe platforma socială chinezească TikTok, unde postează zilnic zeci de clipuri în care critică profesorii și sistemul de educație, cărora le adresează deseori cuvinte disprețuitoare. Mai mult, Cumpănașu are dese episoade în care țipă sau face aluzii cu tentă sexuală la adresa tinerilor. E același Alexandru Cumpănașu care a primit de la sistemul de educație contracte de zeci de milioane de lei și care l-a avut subordonat chiar pe actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.
În ultimii ani, Cumpănașu a fost însă un apropiat al sistemului de educație, ca și al celui de securitate. El este președintele Coaliției pentru Modernizarea României, un ONG care a reunit sub umbrela sa zeci de alte asociații, instituții, universități. El nu are facultatea făcută, dar a fost șeful tuturor rectorilor din România.
El a strâns sub conducerea lui, în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), zeci de instituții, asociații, sindicate, universități ori patronate.
Printre subordonații de la acel moment ai lui Cumpănașu din CNMR s-au numărat un fost prim-ministru interimar și actual ministru al Educației (Sorin Cîmpeanu), un fost șef al SRI (Costin Georgescu), fostul negociator – șef cu UE (Vasile Pușcaș), un fost șef al Armatei Române (generalul Constantin Degeratu). Printre cei care l-au susținut pe Cumpănașu, aducându-și organizațiile sub umbrela Coaliţiei Naţională pentru Modernizarea României, s-au numărat Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și rectorul UBB Cluj, precum și rectorii celor mai mari universități din țară, reuniți în două instituții distincte: Consiliul Național al Rectorilor și Consorțiul Universitaria. De altfel, Marilen Pirtea, șeful Universității de Vest din Timișoara și lider PNL, a semnat cu Cumpănașu un protocol de colaborare în 2015.
Citește și:
Sursa: Facebook
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii