G4Media.ro

Cîmpeanu explică de ce au fost schimbate criteriile privind organizarea cursurilor online:…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cîmpeanu explică de ce au fost schimbate criteriile privind organizarea cursurilor online: E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică decizia autorităţilor de a renunţa la a lua în calcul gradul de vaccinare al personalului din şcoli în decizia de a organiza cursuri online sau cu prezenţă fizică, el arătând că, în contextul variantei Omicron, care afectează şi persoanele vaccinate, „a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor”, transmite News.ro.

„Pragul de 60% vaccinare a personalului din învăţământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învăţământ, suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învăţământ la nivel naţional. Avem 2838 de şcoli şi grădiniţe în care gradul de vaccinare era sută la sută din 17.631. 14.000 erau peste 60 la sută. Asta arată responsabilitatea profesorilor, învăţătorilor, educatorilor faţă de siguranţa sanitară. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la B1 Tv.

El a explicat că a fost introdus ca indicator în luarea deciziei privind funcţionarea şcolilor gradul de ocupare a paturilor de spital destinate patologiei COVID pentru că este important să nu existe presiune asupra sistemului medical şi să nu se creeze blocaje cu privire la capacitatea de spitalizare.

„E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv”, a subliniat ministrul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a abilitat ministerele Educaţiei şi Sănătăţii să modifice ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare astfel încât aceasta să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID. Astfel, şcoala ar urma să se desfăşoare online acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, pentru Educaţie Privată, că vor exista şi alte schimbări în ordinul comun Ministerul Educaţiei- Ministerul Sănătăţii.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Educabilul este in centrul sistemului de invatamant, copiii sunt viitorul tarii dar cele mai importante sunt pietroaiele! Care trebuie sa stea linistite la locurile lor si sa nu zboare prin geamurile spitalelor sau ale Guvernului.

    Linistea este telul suprem al educatiei, care este. 😈

    • Interesant.
      În traducere libera, v-am păcălit ca profesorii trebuie sa se vaccineze ca ne interesează sănătatea copiilor. Am vrut doar sa punem presiune pe ei ca să se vaccineze. Și ne a ieșit.
      Acum ca au cedat, va bagam online oricum.
      Ce relevanta avea faptul ca învățătorul e sau nu vaccinat, atunci când jumătate dintre copii vin cu mijloacele de transport supraaglomerate?

  2. Închideți crâșmele, nu școlile, hoților! Copiii nu voteaza și va debarasati de ei.

  3. Kasparov despre Rusia: In șah regulile sunt clare, iar rezultatele, imprevizibile. In politica ruseasca e invers… Gasiti diferentele in Romania.

  4. Facem orice? Ok, inchidenti bisericile si pupatul de moaste, inchideti televiziunile care promoveaza isteric antivaxxeri, bagati la puscarie pe popii care incurajeaza lumea sa nu se vaccineze, ca tartorul de Teodosie.
    Abia dupa aia inchideti scolile.

  5. Deci logica este punctul forte al celor doi ministri, Câmpeanu si Rafila. Si de aceasta logica impecabila se bucura elevii, parintii si cadrele didactice.
    Dar care este logica faptului ca nu mai intra clasa de elevi online atunci cand se imbolnaveste de covid primul elev?
    Se așteaptă sa se imbolnaveasca trei elevi.
    Noaptea mintii!!!!!

  6. În sfârșit a luat o decizie corectă, deși sigur nu îi aparține. Este normal sa nu se pună presiune pe spitale. Dar până acum de ce nu ați gândit asa? Majoritatea celor cu ceva creier, gândesc că e mai bine online decât la ATI.

  7. Rușine!
    Așteptăm să fie trei cazuri de îmbolnăviri într-o clasă!
    Trezește-te domnule ministru!