G4Media.ro

Cîmpeanu, întrebat dacă îşi asumă ca şcolile să devină focare de COVID-19:…

Foto: gov.ro

Cîmpeanu, întrebat dacă îşi asumă ca şcolile să devină focare de COVID-19: Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiştilor. Aprecierea a fost că acest risc este gestionabil

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă, întrebat fiind dacă îşi asumă ca şcolile să devină focare de infectare, că nu are niciun motiv să nu ţină cont de opiniile specialiştilor, iar ei au arătat că acest risc este unul „gestionabil”, transmite News.ro.

Întrebat joi seară, într-o intervenţie telefonică la TVR, dacă îşi asumă riscul ca şcolile să devină focare de COVID-19, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a răspuns: „Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiştilor (…) şi aprecierea a fost că acest risc este gestionabil”.

El a subliniat importanţa campaniilor de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID.

„Disponibilitatea de vaccinare este un parametru important. Rezultatele vaccinării se vor vedea după ce se va face şi vaccinarea şi rapelul. Mulţumesc pentru înţelegere cu privire la prioritatea de vaccinare a personalului din învăţământ. Am avut această înţelegere şi este de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ministrul a menţionat, răspunzând unei întrebări, că „nu vor exista diferenţe de statut” între profesorii care vor accepta vaccinarea şi cei care refuză imunizarea împotriva noului coronavirus.

„Este foarte important să precizăm că toate celelalte reguli vor trebui respectate”, a mai spus Cîmpeanu.

El a precizat că decizia privind redeschiderea şcolilor a fost „adoptată prin consens”; ţinându-se cont de dreptul la educaţie, dar şi la cel la sănătate.

„Important este să ne putem păstra pe acelaşi palier sau să avem scăderi sau să nu avem creşteri semnificative”, a precizat ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Da, l-am mai auzit declarand ca decizia de redeschidere a scolilor a fost baza si pe faptul ca copiii nu prea fac forme severe. Fix acum, cand in toata Europa a inceput sa creasca numarul de cazuri de copii care fac forme severe.

  2. Ia zi campene, cate teste covid vei face invatatorilor si elevilor si la ce interval de timp?
    Cati copii vor invata in clasa timp de 4 -5 ore ? tot 35 sau mai gasiti si voi niste solutii sa evitati inchiderea scolilor dupa 2 saptamani?
    Cat personal pentru curatenie mai aveti angajat? tot 2 femei de servici la 4 etaje cu cate 2 toalete fiecare etaj si cateva sute de copii pe etaj?
    Cum veti monitoriza si anunta cazurile de covid aparute? tot tinute sub pres pana explodeaza in presa si inchideti fortat scoala de pe o zi pe alta?
    Sa continuam cu intrebarile?

    • Cred ca va supărați degeaba pe Câmpeanu. Decizia a fost luată la presiunea părinților care s-au săturat să stea acasă și să aibă grijă de copii.
      Ati vazut cate petiții pentru deschiderea scolilor s-au făcut si cate sondaje in care majoritatea părinților își doreau

  3. Scolile nu sunt nicaieri, absolut nicaieri, focare de Covid 19. Nu au fost niciodata nici in Romania si nici nu a existat macar riscul. A fost doar un mod ca statul sa arunce raspunderea pentru procesul de invatamant – cu tot cu costurile aferente – in sarcina parintilor.
    Efectul asupra procesului de invatamant este devastator si cu efecte pe termen mai lung decat pandemia. Nu mai departe de ieri directorul general al UNICEF implora statele lumii sa deschida scolile si sa nu nenoroceasca viitorul unei intregi generatii.
    Parintii care nu realizeaza asta sunt niste inconstienti care nu isi dau seama cat rau le fac copiilor lor.