Cîmpeanu, întrebat dacă se simte vizat de ”toleranța zero pentru plagiat” invocată de Iohannis în deschiderea anului universitar: ”Mă simt vizat doar din perspectiva apărătorului eticii, a celui care a susținut profesionalizarea mecanismelor de sancționare și prevenire a plagiatului”
Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat de jurnaliști, luni, dacă s-a simțit vizat de discursul lui Klaus Iohannis care a vorbit despre „toleranță zero pentru plagiat”, în discursul de deschidere a anului universitar.
Cîmpeanu, care a demisionat la presiunea publică în urma scandalului de plagiat al unui curs universitar, despre care a scris jurnalista Emilia Șercan, a răspuns că se simte vizat doar din perspectiva omului care a încercat să prevină și să sancționeze plagiatul: ”Mă simt vizat din această perspectivă, a apărătorului eticii”, a spus fostul ministrul luni.
- „Din perspectiva celui chemat să vegheze la implementarea acelor sancţiuni dure, din perspectiva celui care a propus în legea Educaţiei acel sistem, acel registru unic integrat, din perspectiva celui care a propus reprezentarea studenţilor din fiecare asociaţie studenţească în fiecare comisie naţională care se ocupă de etică, pentru transparentizarea acestui proces, din perspectiva celui care am susţinut profesionalizarea instituţiilor şi mecanismelor de sancţionare şi de prevenire a acestui fenomen extrem de grav, plagiatul, da, mă simt vizat din această perspectivă, a apărătorului eticii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni.
Cererile președintelui privind toleranța zero pentru plagiat vin în condițiile în care proiectele de lege create de Cîmpeanu oferă practic imunitate plagiatorilor, după cum a explicat Edupedu.ro aici.
Amnistierea plagiatorilor este introdusă oficial de ministrul Sorin Cîmpeanu în textul proiectului de Lege a Educației, în plin scandal de plagiat la adresa șefului său de Guvern și de partid – premierul Nicolae Ciucă.
Proiectul Legii învățământului superior prevede la articolul 73 că titularii titlului de doctor pot renunța la titlul de doctor, “prin act unilateral de voință”, fără să invoce vreun motiv și fără să plătească vreo despăgubire. Este a doua prevedere în favoarea plagiatorilor, după desființarea CNATDCU – instituția-cheie în analizarea plagiatelor, execuție propusă în același proiect al Legii educației.
Citește aici mai multe detalii despre prevederile legilor educației.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii