G4Media.ro

Cîmpeanu: Pe data de 27 iulie, dorim să organizăm examenul scris pentru…

Sursa foto: Pixabay.com

Cîmpeanu: Pe data de 27 iulie, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că examenele pentru ocuparea posturilor de directori vor fi organizate în 27 iulie, urmând ca interviurile să fie susţinute după luna august, care va fi una de vacanţă pentru sistemul de învăţământ. Vor fi scoase la concurs 10.000 de posturi de directori şi directori adjuncţi în învăţământul preuniversitar, relatează News.ro.

„Pe data de 27 iulie, după finalizarea tuturor activităţilor specifice în învăţământul preuniversitar, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România. 27 iulie”, a anunţat ministrul Educaţiei, vineri seară, la Antena 3.

Conform acestuia, este vorba despre este 10.000 de funcţii de directori şi directori adjuncţi şi este nevoie de aceste concursuri întrucât expiră mandatele actualilor titulari în cazul a jumătate, iar pentru cealaltă jumătate mandatele fuseseră prelungite în prima lună a anului.

„Este nevoie de organizarea unui concurs naţional pentru că guvernanţa şcolilor reprezintă coloana vertebrală a sistemului de învăţământ din România. Procesul va continua pentru a nu încărca luna august cu acţiuni profesionale, după ce au fost greu încercaţi în aceeaşi măsură şi elevii şi cadrele didactice am considerat că o lună de vacanţă este binemeritată. Vom continua concursul în toamnă, după începerea şcolii, cu partea de interviu”, a afirmat Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că îşi doreşte ca partea de interviu „să privilegieze criteriile de competenţă”, subliniind că din comisiile care vor evalua interviurile vor face parte un reprezentant al Inspectoratului Şcolar, unu sau doi reprezentanţi ai şcolii aleşi prin vot secret al cadrelor didactice titulare, un reprezentant al autorităţii locale şi un al cincilea membru desemnat de către firmă cu un departament puternic de resurse umane sau de o universitate.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu vreau ca tot PZDistii sa castige, sa fim de ras total.Traiasca putorile, ca tara asta nu este elitista…

  2. Or sa le spuna partidele subiectele ca doar sunt oamenii lor de paie. N-ai carte, ai parte!, asta e deviza. Ce sa invete elevii de la ei cand nu stiu nici pentru ei dupa notele pe care le iau la examene?

  3. Ar trebui verificate si COMPETENTELE DE COMUNICARE INTR-O LIMBA DE CIRCULATIE INTERNATIONALA, mai ales ca vorbim despre dimensiunea europeana a educatiei si multi directori participa la programe de formare internațională.
    O proba eliminatorie de verificare!
    Un certificat/ atestat, obtinut in 24/ 48 de ore, nu dovedește că directorul se poate implica DIRECT într-un program de formare/ schimb de experiență/ proiect internațional.
    Mai mult, dacă bacalaureatul presupune competențe de comunicare într-o limbă straină, înseamnă că directorul trebuie să comunice la un nivel minim de A2, daca nu B1.