G4Media.ro

Cinci ambasadori, convocaţi la MAE ungar în legătură cu „răspândirea de ştiri…

Foto: Peter Szijjártó (InquamPhotos / George Calin)

Cinci ambasadori, convocaţi la MAE ungar în legătură cu „răspândirea de ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”

Ministerul ungar de Externe îi convoacă luni pe ambasadorii Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei, în contextul răspândirii de „ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”, a anunţat duminică seara târziu în social media şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto, transmite MTI, preluată de Agerpres.

Szijjarto a menţionat că omologii săi din cele cinci ţări şi-au manifestat într-o scrisoare către secretarul general al Consiliului Europei sprijinul faţă de preocupările exprimate de acesta în ce priveşte legislaţia adoptată în Ungaria cu privire la coronavirus.

Unii dintre ei au făcut afirmaţii individuale „reproducând minciunile deja plictisitoare cum ar fi că (guvernul ungar) construieşte o dictatură sau vizează puteri nelimitate”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

„Maghiarii sunt o naţiune de peste 1000 de ani şi nu acceptă aerele de superioritate patetice şi ipocrite”, fiind „capabili să decidă ce vor şi ce nu”, iar miniştrii de externe din cele cinci ţări „ar face mai bine să-şi vadă de treabă”, a adăugat Szijjarto.

Foto: Peter Szijjártó / sursa: Inquam Photos, George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Aroganța nu-i lipsește ministrului de Exetrne maghiar.

  2. Cei cinci ambasadori au fost, oare, alesi pe spranceana(fiindca ar reprezenta niste tari nu prea importante) sau, ei sunt reprezentantii singurelor state ce au aprobat Consiliul Europei si, prin urmare, trebuiau „urecheati” de catre „strabunicul” milenar?
    Oricum, ministrul maghhiar nu va putea opri valul criticilor la adresa guvernului sau, atata vreme cat Orban se comporta precum un despot.

  3. maimutoiul de siarto, iar viseaza. ce natiune spune prostanacu’ siarto? s-au pripasit prin europa acum vreo 900 de ani. nici vorba de natiune.ungaria exista doar de la trianon. doar siarto poate crede imbecilitatile pe care le spune. redus mintal siarto, se vede pe figura.

  4. Ungaria este pusa in acest moment unui fenomen de contestare , se contesta ,de mai toate lumea ,trecerea Ungariei de la o -democratie consolidata- spre- iliberalism -cu nuante dictatoriale . Grea misiune pentru diplomatii maghiari ce sunt mereu -chemati la ordine – si careia(ungariei ) i se reproseaza modalitatea de – autoizolare – si de neintelegere a viitorului .

  5. Ar fi bine ca sa li se explice acestor tari ce este aceea o dictatura.
    Ele au putut doar sa citeasca in carti despre dictatura, poporul maghiar a trait-o pe propria piele.

  6. Ce panarama de guvern au astia de la Budapesta …..pfffiuuuu zici ca i al nostru cand era condus de Veorica , numa retarzi !

  7. Ministrul de externe maghiar, trebuia să fie mult mai incisiv în declarația respectivă

    • Da, Da, trebuia sa le adrseze si o injuratura de mama si de copii. Cum asa, fara?
      Revenind la o logica simpla: Ambasadorii sunt trimisi intr-o tara sa reprezinta patria lor si sa evalueze si sa transmita catre patria lor propriile evaluari. Aprecierile care il deranjeaza pe Ministrul de Externe Ungar sunt aprecierile de valoare ale respectivilor ambasadori si Ministrul de Externe Ungar nu are dreptul nici sa le cenzureze, nici sa le ceara socoteala.
      El ar putea sa contra-argumenteze la spusele lor, aratand ca Guvernul si-a redus din puteri, ca presa este libera si necontrolata, ca principalele domenii de activitate din tara sunt caracterizate de o concurenta libera intre mai multi competitori.
      Dar astea ar fi niste anecdote la care toti maghiarii (ma refer la cetatenii unguri care locuiesc in Ungaria) ar rade cu pofta.
      E ca si cum in Romania a-i spune ca numirile se fac pe merit si nu pe baza strict de relatii politice.
      Tot ce face Ministrul de Externe Ungar este sa acuze ca ambasadorii spun minciuni si sa intareasca expresiile acuzatii prin ceva adjective popoase la „minciuni”. Surprinde neplacut insa, ca de fiecare data, lipsa oricaror argumente logice. Existenta unei natiuni de 900 sau 1000 de ani nu este un argument pentru inexistenta unei dictaturi sau pentru relatiile de buna prietenie pe care natiunea respectiva le nutreste fata de vecinii sai.

  8. Amuzant și trist totodată. Amuzant pentru că noi, românii am trăit așa ceva pe perioada ”socialismului multilateral dezvoltat”, înainte 1989. Atunci orice critică ”din afară” – că era radio Europa Liberă, sau marile cotidiene – era taxată ca ”amestec în treburile interne ale poporului român” și o încercare de a abate țara de pe calea construirii socialismului. Bine că a trecut.
    Trist pentru că iată, țara care pe vremea ”taberei frățești” era supranumită țara ”socialismului de gulaș”, prin nivelul de trai relativ înalt și unei libertăți de păreri mai puțin controlată ( decât la noi, de exemplu ) a ajuns – prin limbaj de lemn și impertinent – să se facă ridicol și penibil.

  9. Da. Trebuia să tacă.

  10. cu tupeu de borfas

    ca atunci cand mergi seara printr-un cartier rau famat, si vine unul si-ti cere o tigara, tu raspunzi civilizat ca nu ai de dat, el se apuca de injurat ca nu-i dai

    cam asta e politica de stat de la unguri in materie de orice se pare .. dau legi, starnesc situatii .. cand li se atrage atentia se apuca de injurat „mai ceva ca la usa cortului”

    • si-ai gasit si pe cine sa traga la raspunde, fix tarile care au democratiile cele mai apreciate in lume

    • erau unii pe aici la un moment dat, care preaslaveau profesionalismul acestui ministru .. cat de diplomat e … poate citesc ultima fraza din nou sa invete ce nu inseamna diplomatie

  11. Ma lasa perplex nesimtirea ,obraznicia si aroganta acestui Szijarto Peter. Asta numai diplomat nu e.

  12. Diplomația maghiară ar putea scrie ghidul „Cum să nu-ți faci prieteni”.