G4Media.ro

Cinci locuri din lume unde pisicile sunt mai numeroase decât oamenii

sursa foto: G4Media

Cinci locuri din lume unde pisicile sunt mai numeroase decât oamenii

Este incontestabil că pisicile sunt cele mai populare animale de companie din lume. Ele depășesc chiar și câinii în Statele Unite. De asemenea, este un fapt fascinant că unele locuri de pe glob au mai multe pisici decât oameni.

Vă prezentăm cinci locuri din lume unde pisicile sunt mai numeroase decât oamenii, potrivit en.tempo.co.

Satul pisicilor Houtong (Taiwan)

Houtong, Taiwan, este cu siguranță un paradis al felinelor. Pisicile sunt mai mult decât niște simpli vecini, fiind adorate de întregul sat. O platformă pentru pisici a fost construită pe podul care leagă zona comercială de gară pentru a găzdui locuitorii blănoși. Vizitatorii pot vedea adesea pisici relaxându-se sub standurile de suveniruri sau lenevind în restaurantele cu tematică pisicească.

Casa și muzeul Hemingway ( Florida Keys)

Legendarul scriitor Ernest Hemingway este o figură unică. Povestea sa de dragoste cu felinele a început cu o pisică cu șase degete dăruită de un marinar, pe care a numit-o ulterior Albă ca Zăpada. Lăsate să se plimbe și să se reproducă în voie, pisicile i-au ocupat casa din Key West și au transformat-o într-un sanctuar felin.

Astăzi, aproximativ 60 de pisici polidactile locuiesc pe proprietatea lui Hemingway. Hemingway a instalat chiar și o fântână de grădină unde acestea își pot potoli setea sub soarele Floridei.

Insula Ainoshima (Japonia)

Pe mica insulă japoneză Ainoshima se estimează că numărul pisicilor depășește cel al oamenilor cu zece la unu. Sosite inițial ca pasageri clandestini pe bărci de pescuit infestate cu șobolani, pisicile au fost primite de pescarii locali ca metodă naturală de combatere a dăunătorilor. Astăzi, aceste pisici răsfățate se plimbă liber prin port, unde sunt copleșite cu dulciuri atât de pescari, cât și de turiști.

Muzeul Britanic (Londra)

În anii 1960, British Museum s-a confruntat cu o problemă neobișnuită legată de dăunători. Pentru a combate infestarea cu șobolani și porumbei, muzeul a adoptat pisici. În mod surprinzător, populația a scăpat rapid de sub control și s-a mărit la sute de pisici, deoarece acestea nu erau castrate.

În cele din urmă, a fost înființată o organizație caritabilă pentru a relocaliza aceste pisici de muzeu, dar nu înainte ca știrile senzaționaliste să le atribuie o inteligență supraomenească datorită apropierii lor de artefacte neprețuite.

Istanbul (Turcia)

Istanbul și-a câștigat pe bună dreptate porecla de „orașul pisicilor”. Acești locuitori felini sunt o priveliște obișnuită în jurul monumentelor emblematice, cum ar fi Hagia Sophia. Li s-a acordat chiar permisiunea oficială de a se plimba liber în interiorul moscheii orașului.

Deși multe dintre ele sunt independente și neîmblânzite, locuitorii capitalei turce le oferă cu generozitate hrană pentru a se asigura că acești locuitori blănoși sunt bine hrăniți. Se crede că populația de pisici a orașului există de mii de ani, ceea ce le face să facă parte din patrimoniul Istanbulului la fel de mult ca monumentele sale istorice.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează