G4Media.ro

Cine ar putea fi pacientul zero din Marea Britanie? Un turist întors…

Sursa: The Telegraph

Cine ar putea fi pacientul zero din Marea Britanie? Un turist întors la jumătatea lunii ianuarie din Ischgl, o stațiune de Ski din Austria, de unde virusul s-ar fi împrăștiat la mai mulți turiști veniți din diferite state europene

Pacientul zero din Marea Britania ar putea fi o familie din Sussex, despre care se crede că a contactat virusul încă de la jumătatea lunii ianuarie dintr-o stațiune de ski din Austria (Ischgl), unde procurorii anchetează autoritățile locale suspectate că au ascuns epidemia, dezvăluie The Telegraph.

Dacă va fi confirmată prin teste oficiale, ar însemna că epidemia a început în Marea Britanie cu o lună mai repede decât se crede în prezent. Primul caz înregistrat în UK a fost pe data de 31 ianuarie iar prima situație de transmitere intracomunitară a avut loc în 28 februarie.

Consultantul ID Daren Bland (50 de ani) a fost la ski în Ischgl, Austria, din data de 15 până pe data de 19 Ianuarie, cu trei prieteni, doi din Danemarca și unul din Minnesota, Statele Unite.

Toți trei s-au îmbolnăvit prezentând simptomele clasice de coronavirus iar Bland i-a transmis virusul soției și copiilor după întoarcerea în Maresfield, Sussex.

All three men fell ill on their return with classic coronavirus symptoms and Mr Bland passed on the infection to his wife and children in Maresfield, east Sussex.

Un virus care cauzează tuse seacă se răspândea rapid în acea perioadă în localitatea austriacă, mai mulți copii lispind de la școală din cauza infecției.

Procurorii austrieci au deschis, marți, o investigație, suspectând că infecțiile din stațiunea de ski Ischgl a fost ascunsă de autorități permițând Covid – 19 să se răspândească în Europa fără să fie identificată.

Sute de infecții din Germania, Islanda, Norvegia și Danemarca au fost puse în legătură de către procurori cu stațiunea de ski din Alpii austrieci dar Bland și familia lui sunt primul caz cunoscut din UK care este asociat cu resortul de ski.

Ca multe alte victime din Europa, Bland a fost la barul Kitzloch, care este faimos pentru petrecerile sale. Barul este mic, cunoscut pentru ”beer pong”, un joc de societate care presupune ca participanții să scuipe aceeași bile de ping-pong într-o halbă cu bere.

”Am vizitat barul Kitzloch, erau oameni care cântau și dansau pe mese”, își amintește Bland. ”Oamenii erau înfierbântați și transpirați după ski iar chelnerii se strecurau cu băutura  printre mese. Nu exista loc mai bun pentru un virus”.

Bland a revenit acasă în Maresfield duminică, 19 ianuarie, și s-a simțit rău în dimineața următoare. ”Am fost bolnav timp de zece zile. Nu am putut să mă ridic, să lucrez, mă simțeam fără respirație”.

Sarah Bland (49) a declarat, la rândul ei, pentru Telegraph: ”Apoi m-am îmbolnăvit eu și fiica mea cea mică Simptomele au fost temperatură, îmi curgea nasul ciudat, stare de extenuare care a durat aproape trei săptămâni și o stare de confuzie totală”.

”Fiica mea a avut temperatură și o tuse persistentă, al lipsit de la școală două săptămâni. Fiica cea mare s-a simțit epuizată o zi, dar ei i-a trecut repede”.

Familia nu a fost oficial testată pentru coronavirus, deși au cerut insistent să fie testați dar acest lucru nu s-a întâmplat. Suspiciunile lor au apărut după ce mai multe cazuri de coronaviurs din mai multe state europene au fost puse în legătură cu stațiunea de ski din Austria.

Deși simptomele familiei din UK au fost relativ ușoare, unul dintre prietenii danezi ai familiei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost grav bolnav.

Un epdemiolog de la Universitatea din Dingurgh a declarat citat de Telegraph că acest fel de cazuri demonstrează nevoie realizării de teste în număr mare. Aceste teste pot arată cine a fost expus virusului și pot ajuta echipele de epidemiologi să traseze un istoric al răspândirii bălii.

Epidemiologii nu au stabilit încă precis cum a ajuns virusul în Marea Britanie, deși o simulare realizată de Universitatea din Oxford sugerează că virusul ar fi putut ajunge la jumătatea lunii Ianuarie și să se răspândească nedectat.

Mai mulți skiori din Islanda, Danemarca, Norvegia, Germania și Austria au fost testați pozitiv pentru coronavirus după ce s-au întors acasă în luna martie din stațiunea de ski din Ischgl. Autoritățile austriece au descoperit între timp dovezi că au existat și cazuri mai timpurii de infecție pe care cei din stațiunea de ski au încercat să le ascundă.

Guvernele europene au început să plaseze localitatea încă din luna februarie în zona de risc, deși autoritățile locale au minimalizat ințial îngrijorările.

Barul Kitzloch a fot închis pe data de 10 Martie iar pe data de 13 întreaga stațiune a fost închisă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Universul e un joc holografic.

  2. @Marius…
    Si ce trebuia sa faca Uniunea pentru Italia (lucruri in puterea Uniunii, nu avioane sau pareri S.F. …)?
    O sa vedeti ca aceeasi oameni care striga sa se inchida granitele Romaniei pentru romanii din Italia sunt si de parere ca Uniunea nu face nimic pentru Italia. Nu stiu daca sunt doar slabi intelectuali si nu sesizeaza paradoxul sau sunt pur rau intentionati (ori o combinatie intre slabi intelectual si rai…)

    • @Marius
      In Romania circula mai multe stiri de dezinformare si propaganda ruseasca,Germania de exemplu a luat pacienti corona de la terapie intensiva din Italia,stirea asta nu am vazut-o nicaieri in Ro,cea cu Putin ca a oferit ajutor italiei pe toate seiturile.Asa se spala mintea oamenilor si toti acuza uniunea ca nu face,ca nu drege….

  3. Ce înseamnă „pacientul zero”?