G4Media.ro

Cine e Kamala Harris, primul vicepreședinte femeie din SUA, susținută de Biden…

sursa foto: Facebook/ Kamala Harris

Cine e Kamala Harris, primul vicepreședinte femeie din SUA, susținută de Biden pentru Casa Albă / Vizita în România din 2022

Kamala Harris, o avocată de culoare în vârstă de 55 de ani, cu origini indiene și jamaicane, este prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Kamala Harris a fost în România în martie 2022.  Kamala Harris are un profil nou pentru administrația de la Casa Albă: femeie, de culoare, cu origini indiene și jamaicane.

Dintr-o lista scurtă pe care se mai aflau, printre altele, senatoarele Tammy Duckworth (Illinois), Elizabeth Warren (Massachusetts) și Tammy Baldwin (Wisconsin), guvernatoarea Gretchen Whitmer (Michigan), Susan Rice, fosta consilieră a Casei Albe pe probleme de securitate, sau fosta mâna dreaptă a procurorului general al Statelor Unite, Sally Yates, Harris a ieșit câstigatoare.

Harris a fost senatoare de California, cel mai populat stat american, dar experiența sa politică nu e una îndelungată: a avt un mandat de senator înainte de a ajunge vicepreședinte.

Ea s-a născut în Oakland (California), din mamă indiancă și tată jamaican, a făcut Dreptul la Universitatea Hastings din California.

Experiența profesională. Kamala Harris și-a început cariera de avocat în departamentul procurorului din districtul Alameda. După ce a fost procuroare în San Francisco, ea a fost aleasă prima femeie și prima afro-americană în funcția de procuror general al Californiei, unul dintre cele mai mari departmente legale din uniune. În cele două mandate pe care le-a obținut (și care au durat din 2011 până în 2017), ea a devenit tot mai populară în Partidul Democrat, mai ales printre progresiști, prin pozitionariile sale față de mariajul între persone de același sex și pedeapsa cu moartea.

Kamala Harris nu și-a ascuns niciodată antipatia profundă pentru liderul republican și administrația acestuia. Acest lucru a fost evident în timpul audierilor lui Brett Kavanaugh (propus pentru funcția de judecător la Curtea Supremă) și a procurorului general William Barr, pe care i-a bombardat cu întrebari agresive. Daca analistii îl vad pe Biden ca pe un politician relativ moale si decent, nu acelasi lucru îl afirma despre Harris. În opinia lor, fosta procuroare poate si va fi folosita ca instrument de atac împotriva perechii Trump-Pence în urmatorele luni.

Minusuri

Trecutul ei controversat ca procuror în California. Harris a fost criticată multă vreme pentru stilul ei agresiv în timpul mandatului de procuror, care a provocat îngrijorare printre membrii comunității de culoare.

Unii o văd pe Kamala Hrris ca fiind prea apropiată de stânga radicală.

Deși susține că este o voce a americanului de rând, Harris este o politiciană bogată, cu o avere estimată la 6 milioane de dolari, cu case în Los Angeles, Washington D.C. și San Francisco, adr cea mai mare parte a banilor provin de la soțul său, avocatul Douglas Emhoff.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...