G4Media.ro

Ce firmă verifica instalația electrică de la Institutul ”Matei Balș”: Numeroase contracte…

Sursa: Facebook/ Nec Pro Logistic

Ce firmă verifica instalația electrică de la Institutul ”Matei Balș”: Numeroase contracte cu statul, inclusiv cu Înalta Curte, Ministerul de Externe sau Administrația Prezidențială

Instalațiile electrice de la ”Matei Balș”, unitatea spitalicească unde a izbucnit incendiul în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, era verificată și întreținută lunar de firma Nec Pro Logistic, care a mai câștigat și alte contracte cu spitalul, dar și cu numeroase alte instituții publice, între care Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Externe sau Administrația Prezidențială.

În februarie 2020, Institul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” semna un contract cu societatea Nec Pro Logistic pentru ”Servicii lunare de mentenanță instalații electrice exterioare și interioare și servicii anuale”. Valoarea lunară a contractului dat prin încredințare directă era de 11.000 de lei, contractul anual ajungea la puțin peste 120.000 de lei.

Înțelegerea contractuală se termina în ianuarie 2022, așa cum reiese din datele contractului atribuit către firma amintită, date publicate pe platforma de licitații publice.

Acesta nu era primul contract de mentenanță a instalațiilor electrice între institut și Nec Pro Logistic. În ianuarie 2019, Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” semna un prim contract, tot prin încredințare directă, cu firma Nec Pro Logistic pentru ”Servicii lunare de mentenanța instalații electrice exterioare si interioare si servicii anuale”. Valoarea lunară a contractului era de 12.800 de lei.

Nec Pro Logistic este înregistrată în București și are doi co-acționari Răsvan Ciprian Neagu și Elena Mirela Mirela. Însă administratorul și cel care se ocupă de afacere este Răsvan Ciprian Neagu.

Administratorul

Acesta mai este prezent în alte trei firme:

  • co-acționar în SRL-ul Arbifier Connect din Giurgiu, aici este partener cu Alexandru Rențea. Din datele obținute cu ajutorul platformei termene.ro, reiese că firma nu a raportat o cifră de afaceri în 2019;
  • tot co-acționar este și în firma Nec Instalații SRL, aici este partener cu Petru Ioan Împușcatu. Acesta din urmă este menționat ca acționar și administrator în societatea ACIM SA. ACIM apare între societățile controlate de afaceriștii Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu care, potrivit DNA, ar fi primit contracte fictive de la Apa Nova, furnizorul de apă-canal din București, în schimbul intervenției celor doi la Primăria Generală și în Consiliul General al Municipiului București. Costin Berevoianu este un apropiat al lui Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1;
  • și tot co-acționar este și în firma Led Expert Solutions SRL, aici alături de Elena Mirela Mirela;

Contactat de Buletin de București (buletin.de), Răsvan Ciprian Neagu a declarat că instalația electrică a fost verificată, că era în stare bună și că a făcut recomandări să nu se folosească aparate de încălzire pentru a se solicita rețeaua. Acesta a mai declarat că firma sa este omologată și are specialiști în domeniu.

Contractele cu ”Matei Balș”

Nec Pro Logistics nu a avut doar contracte de mentenanță instalații electrice interioare la ”Matei Balș”. În ultimii doi ani, firma amintită a mai avut alte cinci contracte, toate oferite prin cumpărare/încredințare directă:

  • în mai 2020, firma primea contractul de ”Lucrări de construcție și montaj lift exterior”, valoarea contractului era de 260.000 de lei, aproape 50.000 de euro
  • în ianuarie 2019, se încheia contractul „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioara distribuție apa rece/caldă și de încălzire”, prin care Nec Pro Logistics primea peste 120.000 de lei;
  • în februarie 2020 se semna contractul ”Servicii de întreținere și reparații sistem BMS (n.r. – sistem de management al unui imobil) aferent clădire Laboratoare”. Valoarea contractului era de 110.000 de lei.
  • tot în februarie 2020, se acorda contractul de „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioara distribuție apa rece/calda și de încălzire”
  • tot februarie 2020, se mai semna înțelegerea contractuală pentru ”Servicii de întreținere și reparații la instalații apă și canalizare interioare”.

Aici trebuie menționat că ultimele trei contracte dintre „Matei Balș” și firma Nec Pro Logistics au fost semnate în data de 5 februarie 2020 și au date prin cumpărare directă.

Verifică instalația electrică și la Cotroceni

Nec Pro Logistics nu este o firmă care să se rezume la contracte doar cu Institutul „Matei Balș” .

Firma are contracte cu Poliția de Frontieră (asigura instalația electrică la sediul general al inspectoratului), Registrul Comerțului – aflat în subordinea Ministerului Justiției și chiar are un Contract cu Administrația Prezidențială. Valoarea contractului încheiat în ianuarie 2020 cu Administrația Prezidențială a fost de 35.000 de lei și a fost dat prin încredințare directă, la majoritatea contractelor obținute.

Pe lista contractelor publice încheiate cu această societate se mai află instituțiile: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară ”Cantacuzino”, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General), Ministerul Cercetării și Inovării, Unitatea Militară 0192 București, Ministerul Afacerilor Externe sau unitățile spitalicești – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie”, Spitalul Clinic „Prof.Dr.Th.Burghele”

De altfel, cifra de afaceri a SRL-ului pe anul 2019 a fost de peste 2,9 milioane de lei. Numărul de angajați raportat a fost de 13. Conform unei statistici făcute de termene.ro, valoarea contractelor publice obținute de Nec Pro Logistics a variat între 2,6 milioane de lei în 2016 și aproape un milion de lei în ultimii doi ani.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Va mirati de ce nu-l schimba pe Iamandi.

  2. Cred ca au ochisorii albastrii.
    Oare acelasi pericol este si la institutiile mentionate in articol ?

    • La asta ma gandeam si eu citind lista de UM-uri si alte obiective militare.Nu m-ar mira sa fie UTI in spatele acestei firme

  3. Nu ca as fi fan PSD sau Cercel, dar un contract de mentenanta de 12.000 de lei pe luna, care acopera cheltuieli cu salariile + activitatea currenta a maxim un electrician nu mi se pare o suma exorbitanta pentru un asemenea contract, daca se fac, intr-adevar, verificari lunare pe bune.

    • Citeste cu atentie ce spune patronul unei firme de mentenanta retele electrice… ca sa nu se foloseasca echipamente electrice de incalzire.

      Nu spune nimic daca sigurantele erau corect dimensionate (de obicei sunt supradimensionate), daca folosesc sigurante automate rapide, sigurante in tandem, nu spune nimic despre verificarea izolamentelor, prize de pamant si alte alea, legaturile intre prizele de pamant.

      Banii sunt foarte multi in realitate daca iei 12 000 lei numai ca sa declansezi niste sigurante si sa nu schimbi nimic, sa faci doar niste masuratori de forma cu tabelele aferente. Evident cand vin electricienii ziua aia e compromisa. Ca doar nu vor lucra noaptea. Ce sa mai vorbim de harddiskurile busite cat isi fac meseriasii treaba – de obicei fara sa anunte.

      Cam asta e in toata tara.

    • Asa cum reiese din articol, respectiva firma are contracte cu mai multe institutii, iar daca au un singur inginer nu cred ca e tocmai in regula.

    • Valoarea acelui contract nu trebuie sa acopere in totalitate salariul electricianului contractat printr-o firma. Daca era asa, si-l angajau direct. Acel electrician mai are interventii si la alte obiective de-a lungul unei luni.
      Suma este foarte mare. Chit ca te apuci si schimbi 100 de sigurante, care ar avea un cost de maxim 3.000 lei, deplasarea, adaosul comercial, eventual niste fire in plus, tot rezulta o suma prea mare.

  4. Dacă ăștia erau cei care schimbau becurile la Cotroceni, atunci inseamnă că e o firmă excelentă spre nemaipomenită. Dacă nu chiar extraordinară. Deci ăștia nu aveau cum să nu-și facă treaba.

    Deci rămânem la varianta cu aeroterma de la etajul superior.