G4Media.ro

Cine este Iulia Scântei, propusă de PNL pentru o funcție de judecător…

Sursa Foto: Facebook/ Iulia Sântei

Cine este Iulia Scântei, propusă de PNL pentru o funcție de judecător la Curtea Constituțională

Senatorul Iulia Scântei (45 de ani), propusă de PNL pentru funcția de judecător la CCR din partea Senatului, este în prezent președinta Comisiei Juridice din Senat. De profesie notar public, are 22 de ani vechime în profesia juridică. A intrat în parlament pe listele PNL Iași. A gestionat pentru PNL sesizarile la CCR în perioade grele politice, castigand majoritatea lor.

Potrivit unui portret realizat în 2016 de Ziarul de Iași, în perioada 2007 – 2008, cariera Iuliei Scântei s-a identificat cu cea a lui Tudor Chiuariu, fost ministru de justiție condamnat în 2014 la închisoare cu suspendare în dosarul Poșta Română.

În ianuarie 2007, acesta, promovat la rândul său de fostul şef al PNL Relu Fenechiu, a cooptat-o pe Scântei la Depar­tamentul de Luptă Antifraudă pe care-l conducea.

După ce a fost numit ministru al Justiţiei, Chiu­ariu a luat-o după el şi pe Scântei (aprilie 2007) la autoritatea centrală. Anterior, Scântei era consilier la o societate de asigurări. Astfel, în intervalul aprilie 2007 – mai 2008, Scântei a fost consilier al lui Chiuariu, ulterior şi secretar general al ministerului.

Scântei a urmat Facultatea de Drept a Univer­sităţii „Al.I. Cuza“ Iaşi în perioada 1996 – 2000.

Potrivit Ziarului de Iași, în 2006, Scântei a avut încheiat un contract de consultanţă cu Institutul de Inves­tigare a Crimelor Comunismului, instituţie la care, la vremea res­pectivă, ocupa o funcţie de expert Andrei Muraru, fratele lui Alex Muraru, unul dintre ceilalţi candidaţi ai PNL Iaşi la alegerile din 11 decembrie.

Scântei a activat ca notar în cadrul unui birou individual deschis în Bucureşti.

Context

Pe data de 9 iunie expiră mandatele a trei judecători la Curtea Constituțională.

  • Valer Dorneanu, care e și președinte, a fost numit în 2013 de Camera Deputaților, cu sprijin PSD
  • Mona Pivniceru, numită de Camera Deputaților în 2013, cu sprijin PNL.
  • Fostul procuror șef DNA, Daniel Morar, numit în 2013 din partea președinției.

Noile propuneri pentru cele trei posturi care rămân vacante ar urma să fie făcute de Senat, Camera Deputaților și Președinție.

G4Media.ro a dezvăluit recent că prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, este luat în calcul de PSD pentru a fi propus judecător la Curtea Constituțională, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, o decizie n-a fost încă luată, dar Licu ar fi susținut de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Într o tara în care conduc ciolacu și ciuca ce ați fi vrut? Sa faci din trabant mașina…..Asta i deja gospodina, a ars etape!!

    • Adică este arzoaică , foarte bine atunci merită .

    • Traiasca tunul Romexpo protejat de aceast politruc numai Scantei

    • Deh, echipa chiuariu-pauker(scantei-stie ea de ce i se spune asa)-fenechiu-tudorel a avut o singura tinta, sa puna Iasiul pe harta mafiei imobiliare.
      Cu scoala la AI.Cuza (facultate acreditata mult dupa ce specimenele chiuariu si scantei au ajuns ministru/secretar), tot ce au putut ei sa spuna ca au facut ca sa aiba de ce sa fie numiti, a fost „am lipit afise in campania electorala (2004).
      Acum partea cu „meritam ce votam”, este alta poveste. PNL, PSD, acelasi aluat, ținut in brate de Johanis, o sa asigure victoria definitiva a cleptocratiei.
      Interesant totusi, daca DIICOT spune ca destructurat reteaua de la Iasi, vezi titlurile de qzi, cum vor reusi sa faca legatura cu scantei-chiuarel-tudorel-fenechiu.
      Inca mai speram.

  2. Alta pramatie făcută notar la apelul bocancilor fiind pila lui Chiuariu, acum câștigă două milioane de lei pe an ca notar în Piața Victoriei.Dupa leprele care se pensionează de la CFR, șobolanii penelaci și pesedaci aduc alți mafioți mai mari.Romanii nu au ce manca și vita asta câștigă 6200 de lei pe zi!

  3. alte parasutari politice in functii de stat. Politruci PSD-PNL care n-au nici facultatea de drept ajung judecatori la CCR

  4. Scantei e avocatul cedarii terenului Romexpo catre privati ! Cu asta s-a remarcat, cu trafic de influenta pentru ca niste privati sa primeasca gratuit un teren de jumatate de miliard de euro.

  5. S.ca.ntei e a.v.o.c.atul c.ed.arii ter.en.ului R.o.m.ex.po catre privati ! Cu asta s-a remar.c.at, cu tr.af.ic de infl.ue.nta pentru ca niste p.riv.ati sa p.rim.ea.sca gr.at.uit un teren de ju.ma.tate de m.iliard de euro.

  6. Cum cine e, o guristă!

  7. Dna Scanteie este tot pupila a tovarasului Tri Bubitze numit si ievaluatorul????

    Asa intreb pentru un amic .

  8. Ce sa caute un menbru de partid la CCR oameni buni ?
    Astia chiar nu mai au nici un bun simt si nici o jena?

    • Le înghițiți toate mizeriile, nu votați USR ca să reparați țara, deci de ce s-ar opri? PSDNL scrie pe România în următoarea sută de ani.

    • Eu zic ca sa va duceti voi tare cu psd si pnl-ul vostru ca asta ati votat 32 de ani, CIne a furat, USR cand ei sunt ca partid din 2016? USR in sus si in jos in capul vostru dar adevaratii hoti sunt tot cei au fost la putere si inca sunt dar pro-sti ca tine care au memoria de peste.

  9. doamne fereste, apara si pazeste-ne, ca suntem in saptamina mare.

  10. Doamna cu tunul de la Romexpo la CCR, e fix ce meritați, ați votat PNL 25%.

  11. Politicienii sa voteze legi care sa responsabilizeze justitia fata de deciziile abuzive , sa înceteze numirile politice în acest domeniu . Democrația pe care se bazează separarea puterilor în stat fără legi clare și respectate de toți , este doar o mascarada de buna credință față de popor , un imbold pentru corupție și fără delegi , cu cre eu NU sunt deacord !

  12. „De profesie notar public” – atat

  13. Asta nu e aia la care îi dădeam lecţii de justiţie pe aicea chiar pe o decizie de la CCR.
    Haaai de capul nostru cu astfel de specialişti, unul mai amator ca altul. 😀😀😀😀😀😀😀

  14. Daaa, un magistrat cunoscut, cu notorietate…🤕🙃🤣🤭
    Clar, că e cea mai nimerită!!!

  15. Stimați tovarăși. Partidul este în toate. Fără să fi membru de partid nu ai acces la funcția înalte chiar dacă ești mai prostuț.

  16. Atâta timp cât nu avem concurs pentru ocuparea acestor funcții, nu putem avea pretențiia libertatea justiei.