G4Media.ro

Cine este minora care a pus pe jar vineri seara autorităţile din…

sursa foto: Facebook

Cine este minora care a pus pe jar vineri seara autorităţile din Bucureşti sunând la 112

Şase ore au umblat vineri seară sute de poliţişti şi jandarmi printr-un cartier al Bucureştiului, ca să găsească o tânără ce sunase la 112 să anunţe că este sechestrată. În cele din urmă, fata – care trăieşte într-un centru de plasament din Constanţa – a recunoscut că nu era în primejdie şi le-a spus oamenilor legii că a sunat la 112 ca să se răzbune pe iubitul ei.

Acesta are 31 de ani, potrivit primarului sectorului 6, Gabriel Mutu, care a declarat la Digi24 că „este o situație puțin cam în neregulă” și că DGASPC face unele verificări.

Cu toate că fata a fost găsită și a spus că nu s-a aflat în pericol, poliția continuă cercetările pentru o eventuală infracțiune de lipsire de libertate.

„Persoana în cauză, o minoră de 16 ani din județul Constanța, a fost găsită în parcarea dintr-un complex comercial din sectorul 6. Minora a declarat că este o farsă, că nu s-a aflat nicio clipă în pericol. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Căutările au durat mai mult întrucât persoana a furnizat mereu informaţii false poliţiştilor”, a explicat vineri noapte un reprezentant al Poliției.
Filmul evenimentelor

Totul a început vineri dimineață, la ora 3:00, când fata sunat la 112. A mai telefonat și la ora 5:00 dimineata, dar apelul nu a durat mai mult de câteva secunde. A revenit după-amiază, în jurul orei 17:00, de pe un alt număr de telefon. A vorbit timp de 2 minute cu operatorul și cu Poliția, le-a spus că este sechestrată într-un apartament din cartierul Drumul Taberei. Nu a dat mai multe detalii despre locul unde se află, dar le-a spus ca a fost luată cu o mașină și a indicat numărul de înmatriculare al autoturismului. A mai spus că vede turla unei biserici și un supermarket.

Sute de politiști, jandarmi, localnici au pornit în căutarea ei, în cartierul Drumul Taberei.

După ce au primit de la STS informațiile conform cărora apelurile de pe ambele telefoane au fost date din aceeași zonă, oamenii legii au restrâns căutările pe o rază de 0,14 kilometri pătrați.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, susține chiar că au reușit să se apropie de perimetrul respectiv chiar la trei blocuri, grație unei aplicații a Primăriei pentru parcările din sector. El spune că la operațiune au participat cu totul (poliție, jandarmi, poliție locală) în jur de 200 de agenți, iar autorităților li s-a alăturat și peste 4.000 de locuitori ai sectorului, în încercarea de a o găsi pe fată.

În toate aceste ore, politiștii au vorbit în permanență cu fata la telefon, care le-a dat multe informații contradictorii.

După cinci ore de căutări fără rezultat, polițiștii au luat din nou legătura cu fata care a sunat la 112, iar aceasta le-a spus că este la balcon, la etajul 2 și că are de gând să se arunce, așa că imediat în zonă a fost chemată o ambulanță.

Într-un final, după miezul noptii, tânara le-a spus polițiștilor că a ieșit din apartament și că vrea să meargă la farmacie, dar că nu vrea să-i întâlnească.

A fost găsită la ora 2:00 noaptea, pe stradă, adică la aproape 24 de ore de la primul ei apel telefonic la 112. Apelurile s-au făcut de pe cartele prepaid.

Citește integral pe Digi24.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Va fi necesar sa se intreprinda masuri mult mai drastice impotriva celor care fac astfel de „glume”. In situatia in care se constata ca alarmarea a fost falsa sau nejustificata, atunci, pe langa o amenda similara cu cea maxima de la circulatia rutiera, sa se impute costurile interventiei (salariile celor care intervin, mijloacele materiale cheltuite etc).
    Numai asa se vor potoli si nu vor mai pune in pericol viata altor persoane aflatecu adevarat in dificultate si pericol iminent.
    ONG_urile care pledeaza pentru atribuirea de cartele telefonice fara legitimare sa mai lase de-o-parte falsa grija pentru datele personale, care oricum se afla de pe alte site_uri.

  2. 1. Oferim detalii despre noi cand cumparam cartele prepaid.
    2. Sanctiuni drastice pentru apeluri false la serviciul de urgenta!

  3. Vad ca SRI-ul e foarte activ pe site-ul asta. Domnilor, am si eu niste intrebari pentru voi care insistati cu inregistrarea cartelelor prepay, desi a fost declaratata neconstitutionala de 3 ori.
    1. Ce facem cu cei care isi cumpara cartele cu date false? In romanaica se poate lua credit de la banca cu date false, sau cu datele luate dintr-o baza de date aflata la vanzare. Daca vine un si suna la 112 si zice ca e violata si suna de pe telefonul agresorului, dar telefonul e inregistrat pe numele altcuiva care n-are nici o legatura cu agresourul, ce facem atunci? Intram peste ala nevinovat, ii darami usa, ii scotocesti casa si ii mai si cateva bucati ca sa-ti puna unde e fata, ca la final sa-ti dai seama ca nu e el de vina? Cine plateste pentru toate astea?
    2. Ce facem cu cartelele cumparate din afara, gen Olanda, UK?

    • Dupa logica ta as putea afirma ca interlopii sunt foarte activi pe siteul asta. Infractorii de orice fel sunt singurii care beneficiaza de anonimitatea cartelelor.
      Eu am abonament, acelasi numar de cand am telefon. Acum daca dai tepe , te tii de glume proaste, fugi de unii si altii , inseli partenerul de viata etc. normal ca vrei sa-ti schimbi numarul sau sa fii anonim.

    • @adi, si ce rost mai are legea asta? Daca o sa se poata cumpara de pe net cu 50 Ron cartele anonime, ce rost mai are? Astia zic ca vor sa-i amendeze pe aia care dau apeluri abuzive la 112. Bun, dar in ultimele 6 luni, 20% din apelurile abuzive au fost date de pe numere cu abonament. Asta inseamena ca aproape 300.000 de apeluri au putut fi identificate. Zi si mia, cate amenzi s-au dat la astia cu abonamente care suna abuziv la 112? 300.000? 100.000? 50.000? Macar 10.000? Eu cred ca nu s-au dat 10.000 de amenzi pentru aia care suna la 112 si pot fi identificati.

    • deci alex: in primul rand nu e neconsitutional principiul in sine, ci legea anterioara. CCR asta a zis, nu ca orice lege care te obliga la asta in anumite conditii e neconsitutionala. in al doilea rand divaghezi grav. nu oricine isi poate lua credit cu acte false, marea majoritate nu pot. din varii motive, nu le detaliez ca sunt la mintea cocosului. la fel si la cartelele tale „anonime”. da, unii super smecheri asa vor face, marea majoritate nu. acea mare majoritate este vizata de fapt de lege. smecherii pot fi prinsi prin alte metode. tu dai tot felul de scenarii care nu se intampla mereu in practica. nicio lege nu e perfecta, dar asta nu inseamna ca o lege de genul nu ar rezolva marea majoritate a cazurilor, cum eronat presupui tu.

      la final alegerea e simpla: vrei tu, ca stat, sa faci ceva impotriva acestor cazuri? ca sa si faci si sa ai si anonimitate nu se poate. ori una ori alta.

      si nu pricep ce te deranjeaza pe tine, om corect, ca ti-ai da datele? eu la abonament de ce le dau? mai degraba nu le dai ca ai intentii rele.

    • si nu pricep ce te deranjeaza pe tine, om corect, ca ti-ai da datele? eu la abonament de ce le dau? mai degraba nu le dai ca ai intentii rele.

      deci andrei: daca esti un om atat de corect si nu te deranjeaza sa-ti dai datele personale oriunde si oricui, ca tu n-ai intentii rele, ia da tu aici urmatoarele:
      numele tau complet,
      cnp-ul,
      numerele tale de telefon,
      adresa de domiciliu,
      data nasterii,
      numerele cardurilor si codurile cvv respective,
      ce masini ai si numerele lor de inmatriculare,
      cand pleci in concedii si unde
      si vedem dupa aia la ce ne mai gandim…

      ca doar tu nu esti infractor si nu te deranjeaza sa-ti dai datele personale, nu-i asa?

  4. Vorba veorichii ,,orice om ii este teama…” de cum reactioneaza piranda de 16 ani netolanita cum trebuie de handralaul de 31 de ani. Cand e in calduri cu dorinta de … nu mai realizeaza gravitatea apelului fals la 112. Legea trebuia sa prevada explicit recuperarea cheltuielilor interventiei chiar de la minora de 16. Angajata ca ucenica si poprire pe venit ca sa simta fatuca ce inseamna munca si ce inseamna minciuna la 112. La munca ii trece dorinta de imperechere oricarei iepe.

    • Ce sa recupereze de la asta? Un parinte decedat, altul plecat in strainatate. Minora asta statea in Constanta la un centru de plasament. O venit si ea cateva zile in Bucuresti la iubit.

    • bai alex dar esti ceva de speriat cu logica asta cretina. adica cum ce sa recupereze? trebuie prevazute sanctiuni drastice pentru astfel de jocuri care pot duce la”nesalvarea” unui caz adevarat din cauza unui astfel de caz fals. nu poate plati acum? ok, nicio problema, dar ramai cu datorii la stat si cand ai nevoie de acte (de ex schimbare buletin, permis etc) nu le primesti pana nu platesti aceste amenzi. si asa se va gandi de mai multe ori inainte sa se mai joace asa. dar logica ta….nici macar logica nu se poate numi. eu deduc ca esti de acord cu ce a facut.

    • bai andrei dar esti ceva de speriat cu logica asta cretina. nu poate plati acum? ok, nicio problema, dar ramai cu datorii la stat si cand ai nevoie de acte (de ex schimbare buletin, permis etc) nu le primesti pana nu platesti aceste amenzi.

      e cineva care face o gluma de-asta, e amendat pe cateva vieti de-acum inainte si nu poate plati. logica ta necretina spune ca e in regula sa lasi omul fara buletin, pentru ca… daca n-are bani, ce sa-i fac? altuia ii pun poprire pe salarii, il execut silit sau mai stiu eu ce-i fac, dar pe asta-l las fara buletin. nu ti se pare un pic discriminator? te lauzi ca esti anti-PSD, scrii lozinci sforaitoare, dar emiti aceleasi gogomanii demne de Veorichea, ciordache, niciolichea sau soferul ala dintos, cum naiba-l cheama.

      te-ai gandit vreodata ce inseamna sa n-ai buletin? nu te poti angaja, nici la doctor nu poti merge! iar tu vii si spui cu seninatate ca-i iei aluia dreptul la viata pentru c-a facut o gluma…
      esti dement, baiatule!

  5. Fapte. S-a primit un apel la 112 pentru o posibilă lipsire de libertate. După 24 de ore de la primul apel, fata a fost găsită.

    1. Dacă era un caz real, fata nu mai avea nicio șansă să fie în viață. 24 de ore în București este un timp incredibil de mare. Iar reacția milițiștilor, în frunte cu Fifor: „bănuiam că-i o farsă, așa că nu ne-am stresat prea tare. Dar vrem creșterea amenzilor pentru farse și cartele cumpărate cu buletinul!”
    Cum ajută cererile ăstora găsirea unei persoane care cere ajutor? Cam ca lumânarea pe mort.

    2. Primarul Mutu, care-și dă cu părerea că „este o situație puțin cam în neregulă”. Care-i treaba politrucului ăsta în situația de față? Să-nțeleg că la următoarele răpiri ar trebui consultat și el, să dea voie milițienilor locali să intervină?
    Mutule, treaba ta este sectorul 6, nu atribuțiile Poliției! Urmează-ți numele și taci când crezi c-ar trebui să vorbești!
    Iar dacă tot ai chef de discuții, explică ce e țigănia aia cu asfaltarea din fix acea zonă! Un covor asfaltic turnat „la mișto”, borduri abandonate, trotuare săpate și lăsate așa… Fă-ți treaba, Mutule, nu te mai băga în treburi care te depășesc!

    3. 200 de agenți și 4000 de locuitori s-au implicat în găsirea fetei dispărute, utilizând… aplicația de parcări a sectorului 6!!!!
    Băăă, nu vă e bine??? 2500 de oameni care caută pe lângă trei blocuri? Și bomboana de pe colivă… STS-ul iar nu a dat informații, iar Mutu a oferit harta lui cu parcări? Deci instituțiile abilitate n-au făcut ABSOLUT NIMIC? Din nou, după cazul Caracal, se întâmplă același lucru, iar prima reacție este de… a da vina pe victimă?

    4. Și ca să fie totul complet, explicația bâlbâită de incompetenții ăștia a fost că s-a sunat de pe o cartelă preplătită, căruia nu-i știau proprietarul! De parcă dacă ar fi știut că acea cartelă aparține lui Popescu, ar fi făcut localizarea instantaneu…
    Ăștia care-o tot țineți langa cu cartelele cumpărate cu buletinul, explicați-mi cum ajută chestia asta la localizarea unui apel. Dacă am probleme și sunt acasă, da, înțeleg, vine Poliția la adresa declarată la cumpărarea cartelei. Dar dacă nu sunt acasă, cu ce mă ajută la localizare? Vine Poliția la adresă, descoperă că nu sunt acasă, ce le-am zis, de fapt și la telefon când i-am sunat, iar apoi… ce? Declară apel fals, că i-am sunat când nu eram acasă?
    Nu zic, trebuie reglementată și situația asta, cu apeluri false, dar hai să nu ne îmbătăm cu apă rece că declarăm numele cumpărătorilor și gata problemele. Identificarea e o chestie, localizarea e cu totul altceva.
    Lăsați drq Latrina 3 și mai ieșiți din case, mai gândiți și pentru voi!

  6. Să publice politia discuțiile pe care le-a avut cu fata sa vedem și noi cat de profesional au tratat acest caz.
    Pe surse exista informația că ambele numere de telefon de pe care s-a sunat erau înregistrate dar adresele erau de Constanța in plus identitatea fetei era cunoscută. Bineînțeles politia și primarul vor face tam tam cu mobilizarea lor.
    Nu mai credeți in povesti despre polițiști care muncesc, toate sunt legende.

    • nu zic ca nu sunt legende, dar statisticile oficiale arata negru pe alb ca marea majoritate a apelurilor la 112 sunt false. deci mai degraba cred statistica decat ce aberezi tu acolo cu nu stiu ce surse.

    • @andrei:
      Indiferent de statistică (apropo, oare apelul initial Al ăluia decapitat cu drujba asta iarna o fi fost contabilizat real sau abuziv?), nu exista niciun beneficiu cuantificabil pentru SNUAU rezultat din înregistrarea cartelelor preplătite.
      Din contră poate contribui la un sentiment de falsă siguranță din partea celor de la snuau.
      Și nu lua de bun tot ce spune Arafat (un om care a luptat cu sistemul până a ajuns parte din el): statistici prezentate tendențios, condiții grele de lucru bla bla, nimic despre sictirul angajaților (” nu mai tine linia ocupata”, ” nu avem echipaj”, „du-te și te culca, ce auzi tu e unul care taie lemne la ora 3 noaptea”, etc)
      Daca tu suni la 112 și ei vor sa te găsească te găsesc sinteza identifica cu mijloacele pe care le au acum. Uite un exemplu recent: https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/08/24/fals-terorist-prins-in-timp-record-de-politistii-botosaneni/

    • nu iau deloc de bun ce spune arafat, dar nu iau de bun nici ce spui tu sau tot felul de situatii particulare rare. e irelevanta siguranta sau beneficiul celor de la SNAU, e relevanta siguranta cetatenilor, si asa cum si in alte tari s-a luat decizia terminarii cu anonimitatea la cartele, nu vad de ce nu ar fi o masura buna si la noi. evident, daca vrem sa ajutgam cu adevarat cetatenii in pericol.

      nu, nu te gasesc acum gresesti total. da, te gaseau cand se ocupa SRI, ca avea echipamente. STS nu are. si nu vad de ce, daca o institutie a statului echipata pt asa ceva are echipamente, trebuiesc tinute degeaba si cumparate inca unele la STS, chiar nu vad sensul. dar stim cu totii (ma rog, aia de buna credtinta) de ce nu se mai ocupa SRI. pentru ca se ocupa si de urmarirea hotilor. si ca sa nu se mai ocupe de hoti. i-au scos si de la 112. asa ca pula gasire in clipa de fata.

      si da, chiar nu au echipaje. trist, dar adevarat. nu e nici pe departe cum vedem in filmele americane, suni si vin aia. la noi au putine echipaje, motive in plus ca cei ce isi bat joc sa fie taxati aspru. asa e in toate tarile facuta civilizatia, cu amenzi pana devin civilizati. nu e bai, o amenda nu e o crima., hai sa nu mai fim absurzi, si sa nu mai cautam vinovati unde nu sunt. vinovatii sunt in primul rand cei ce suna aiurea. si sunt o majoritate covarsitoare. si nu e deloc indiferent de statistica. statistica nu e facuta din cazurile rare. e facuta din toate cazurile. nu stiu ce aduci in discutie cazul cu drujba, nu am zis nimic de el. evident ca ala e un caz dramatic, iar politistul ala….nici nu a fost sanctionat!!!! STIAI SI DE CE? pentru ca ABUZUL IN SERVICIU NU SE MAI SANCTIONEAZA! DA, din grija PSD! asa ca MUIE PSD!

    • Domnu’ Andrei. Hai să presupunem un caz ipotetic. Sun la 112, că am probleme. Într-un caz ideal, operatorul ar trebui să-mi vadă imediat locația, și doar să mă întrebe cu ce problemă mă confrunt, ca să știe ce forțe să aloce cazului meu. Nu-l interesează în momentul ăsta cum mă cheamă sau unde am domiciliul.
      Dumneata, și alții care fac apologia cumpărării cartelei doar cu buletinul, vreți ca operatorul să-mi răspundă cu „Salut, Marcule, ce mai faci, ești bine?”, și apoi să mă întrebe de unde sunt. Dacă mai are timp, că se presupune că am probleme și nu am timp de stat la bârfe…
      Nu neg importanța cunoașterii celui care sună, dar, în momentul ăsta, prioritatea ar trebui să fie LOCALIZAREA!!! Majoritatea oamenilor sună de pe telefoane MOBILE, deci n-ar trebui să te aștepți să fii sunat doar de la domiciliu. IDENTIFICAREA e o problemă secundară aici, mai ales că se poate suna la serviciile de urgență și de pe telefoane FĂRĂ SIM!!! Bine, nu în România, ci în alte țări în care s-a descoperit deja apa caldă. Se putea și în România, dar autoritățile au decis să nu mai permită deranjarea operatorilor de la 112…

      Deci. Haideți să rezolvăm mai întâi LOCALIZAREA, și apoi IDENTIFICAREA.

    • @andrei
      Pai statistica e ce spune Arafat e in nota de fundamentare a hotărârii de guvern privind înregistrarea obligatorie a cartelelor mobile. Iar acolo motivația măsurii a e creșterea eficienței snuau.siguranta populației nu este scopul acestei măsuri. Iar datele statistice prezentate nu pot fi evaluate independent, trebuie să le luăm așa cum se plânge Arafat. Iar ce spune dansul că există un om care a sunat de 20000 de ori la 112 fără să poată fi identificat denotă că oamenii de acolo NU VOR să il identifice.
      Apropo, marea Britanie nu cere înregistrarea utilizatorilor cartelelor pregătite.
      Eu cred că măsura nu este binevenita la noi deoarece:
      1. Motivația măsurii (așa cum reiese din nota de fundamentare) nu este susținută de practica.
      2. Promovarea unei asemenea măsuri prin ordonanța de urgență nu de justifica/nu este constituțională
      3. In plus măsurile prevăzute in ordonanța de îmbunătățire a activității 112 nu prevede nicio măsură legata de adecvarea resursei umane (număr și calitate) care este de fapt problema sistemului.
      4. Ușurința cu care datele personale ale tale pot fi transmise de autorități unor persoane cu reputație cel puțin dubioasa (vezi cazul bde la Caracal). Cum ar fi sa dau telefon la 112 că sunt amenințat de x și polițistul să îi trimită numărul meu pe wathsapp să il întrebe al cui este? Deci asta că va contribui la creșterea siguranței este discutabilă.
      Iar despre creșterea siguranței ai aici exemplu de măsură bună https://evz.ro/cumpanasu-se-antreneaza-cu-arma-am-hotarat-sa-imi-apar-singur-familia.html/amp
      Pentru că in Romania principalul pericol este statul (și acoliții lui)

    • @Marcu: Corect, localizarea este principala problema. De aceea, in USA, prima intrebare a operatorului de la 911 nu este, (ca in Romania) „ce urgenta aveti?” ci „unde aveti urgenta?”

    • Aha

      When you call 911, a call-taker will answer the phone and say „911” or „911, what’s your emergency?”, „911, how may I help you?” then ask about the location.

  7. Descurajarea unor asemnea gesturi prin amenzi mari, si facute publice (nu neaparat cu nume), si educatia copiilor in cazul in care sunt minori si-ar spune cuvantul; sunatul la 112 si mai ales inducerea in eroare cu intentie…poate fi considerat si caz penal; dar presa tot bate moneda cu cartela prepaid.

  8. Problema celor care solicita, de principiu, existenta cartelelor anonimizate se leaga de dreptul la intimitate. Un drept ce a fost incalcat frecvent si cu consecinte tragice pentru cetateni in regimul comunist. Statul intruziv, care isi inregistra supusii, utilizand interceptarile ca mijloc de proba in justitie. Libertatea cuvantului era astfel suprimata, limbajul utilizat in convorbirile telefonice fiind unul, cel mult, aluziv si codificat.Asa s-a ajuns ca societatea romaneasca sa fie alcatuita si mai apoi condusa (dupa 1989) de catre oameni obisnuiti sa gandeasca una si sa spuna alta. Pe de alta parte, salvatorii de la 112 afirma imposibilitatea localizarii corecte a apelantului care suna de pe cartele neinregistrate. Chiar daca apelul este unul real (vezi cazul Alexandrei), eroarea tehnica de localizare se poate dovedi fatala. Nu stiu cu ce ii ajuta – in localizare – faptul ca stiu CNP-ul meu, dar hai sa le dam credit. Ce este de facut? Libertate sau siguranta? Ambele sunt drepturi constitutionale fundamentale, in care statul are rolul de garant. Poate exista o cale de mijloc? Solutii cred ca sunt. Sa zicem ca legea va stipula ca aceste cartele anonimizate nu pot fi utilizate pentru apelarea serviciului de urgenta. Cine doreste sa le foloseasca, renunta apriori la dreptul de a suna la 112 si va trebui sa se descurce singur, cu ajutorul altora, sau sa aiba 2 cartele in telefon. Tot asa, in cazul telefoanelor inteligente, operatorul 112 trebuie sa poata accesa automat camera front a telefonului, astfel incat sa poata aprecia gravitatea situatiei descrisa de apelant (aspect ideal in urgentele medicale, unde solicitantul de ajutor poate primi sfaturi pretioase privind limitarea consecintelor unui accident, de ex.). Abuzul (notiune prost definita momentan) poate fi pedepsit prin amenda, blocarea numarului de telefon prin introducerea lui in lista neagra a serviciului 112, obligarea, prin tribunal, a apelantului sa suporte costurile actiunii de salvare, munca in folosul comunitatii (chiar in ograda ISU, unde trebuie maturat si spalat culoare), sau orice altceva in concordanta cu costurile operatiunii pe care, in final, cetatenii o platesc. Iar statul trebuie, la randul lui, sa faciliteze apelarea serviciului de urgenta prin alte mijloace, caci nu are nimeni obligatia de a detine telefon mobil. Unde au disparut telefoanele publice, desi legea vorbeste despre obligatia existentei lor? Unde sunt telefoanele de urgenta de pe autostrada sau posturile de prim-ajutor? Cartelele anonime ne protejeaza intimitatea convorbirii? Este o iluzie frumoasa pe care nu vreau sa fiu eu cel care o spulbera.

    • Foarte bun comentariu; increderea se castiga nu se impune si da convorbirea nu este secreta chiar si de pe prepaid; doar ca nu are obligativitatea de a acorda date de intregistrare autoritatilor, asta ar simplifica ulteiror munca de ancheta; iar oamenii in general nu iubesc autoritatile in special cele de forta; doar daca sunt de partea lor si/sau fac parte din ea si se folosesc pe deplin de avantajele ei;

    • @Matei @Marcu
      Intr-adevar se bate apa-n piua atat de mult si cu asa incrancenare, pe tema identificarii apelantului, cu sau fara buletin, incat imi vine sa cred (desi de regula resping conspirationismul) ca este o actiune deliberata.
      Cineva are interes sa nu se intreprinda masuri tehnice pentru localizarea cu mai multa precizie a apelului si deviaza discutia pe aceasta polemica, ridicand in ofensiva toate persoanele si toate ong-urile care reclama dreptul la intimitate care este incalcat prin identificarea persoanei.
      In cele mai multe cazuri, daca ti se intampla ceva (gen rapire, sechestrare) nu se intampla la domiciliu asa ca, nu foloseste la nimic adresa cumparatorului cartelei.
      Dar, de cativa ani de zile buni, s-au tot fofilat niste granguri si au scapat de DNA / DIICOT contestand valabilitatea interceptarilor, practic interzicand utilizarea unor mijloace tehnice de urmarire mai avansate.
      Identificarea pe loc a adresei de pe buletin nu are absolut nicio relevanta in rezolvarea urgenta a cazului.
      In schimb, daca in 5-10′ iti vin mascatii la usa cat inca nu s-a racit telefonul, iti cam piere cheful de glume – macar se diminueaza – si le ramane si lor timp sa se ocupe si de cazurile serioase.
      In cazul de fata trebuiau sa trimita patrula intai la Constanta, presupun.

      PS. tehnic nu exista nicio diferenta intre cartela prepay sau pe abonament – localizarea se face identic,cu aceleasi mijloace.