G4Media.ro

Cine este proprietarul ansamblului imobiliar descoperit fără autorizații de primarul Ciprian Ciucu/…

Sursa Foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Cine este proprietarul ansamblului imobiliar descoperit fără autorizații de primarul Ciprian Ciucu/ UPDATE Dezvoltatorul imobiliar susține că primarul sectorului șase a încurcat proiectele

Familia care ar construi în afara legii două blocuri imense în Sectorul 6 mai deține proiecte imobiliare în Chiajna, județul Ilfov, și în București. Ansamblul rezidențial despre care primarul Ciucu susține că nu are acte este unul dintre cele mai mari proiecte de gen din Sectorul 6. Pe de altă parte, dezvoltatorul imobiliar susține că primarul Ciucu a încurcat proiectele.

UPDATE 23.30 Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar au trimis redacției marți seara precizări legate autorizațiile pe care le dețin. Aceștia susțin că primarul Ciprian Ciucu ar fi încurat proiectele pe care compania le desfășoară. În primul rând, pentru blocurile deja construite, acuzate că ar fi fără autorizație de primar, dezvoltatorul susține că are documentele în ordine. Este vorba de:

  • Autorizația de construire nr. 149 din data de 04.04.2018 și Autorizația de construire nr.779/29.11.2018, ambele eliberate de către Primăria Sectorului 6 București pentru Corpul A ce corespunde actualmente scărilor nr. 1 și nr. 2 (fazele 1 și 2 ale proiectului EnVogueResidence), ambele situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, București.
  • Autorizația de construire nr. 443 din data de 08.08.2018, eliberată de către Primăria Sectorului 6 București pentru Corpul B, care autorizează patru tronsoane (fazele 3 și 4 ale proiectului EnVogue Residence), situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, București;

”Precizăm că toate aceste blocuri sunt amplasate pe Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, București, chiar dacă accesul în proiect se poate face bidirecțional atât prin Drumul Ciorogârla, cât și prin Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, folosindu-se drumul nostru privat”, explică dezvoltatorul.

Dezvoltatorul susține că presupusa confuzie a primarului Ciucu ar pleca de la faptul că firma încearcă să ridice alături un alt proiect, la adresa Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, care încă nu ar fi autorizat, și pentru care se fac campanii de promovare și vânzare la birourile societății.

”În prezent, societatea noastră are în curs de autorizare un nou proiect imobiliar care se află situat în Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590 și pentru care s-a început pregătirea unei porțiuni de teren, aspect care a generat o mare neînțelegere cu privire la construcțiile realizate până în prezent de EnVogue Residence”, mai punctează reprezentanții dezvoltatorului.

  • UPDATE 17. 53 Primăria Sector 6 susține într-o precizare transmisă miercuri G4Media.ro că nu este vorba de nici o încurcătură iar șantierul indicat inițial drept ilegal este corect identificat:  Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar au trimis pe adresa unei redacții de presă precizări legate de autorizațiile pe care le dețin, susținând că la mijloc ar fi o încurcătură privind proiectele pe care societatea le desfășoară.  Precizăm că Autorizațiile de Construire menționate – nr. 149/2018, nr. 779/2018 și 443/2018 – eliberate de Primăria Sector 6, fac referire la lucrări executate într-o altă locație, respectiv pe str. Drumul Ciorogârla nr. 297 – 299, Sector 6.

Context

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat luni,  pe pagina sa de Facebook, că a descoperit un ansamblu imobiliar format din două blocuri construite de o firmă deținută de familia Doboară.

Ciucu s-a arătat contrariat că în cartierul Militari din Sectorul 6 se ridică un amplu proiect imobiliar fără ca proiectul să aibă autorizație. El a mers chiar la adresa complexului rezidențial pentru a verifica autorizațiile.

Primarul sectorului șase scria pe pagina sa de Facebook că dezvoltatorii ar fi avut „posibili complici la serviciul de urbanism al primăriei”, pentru că petițiile trimise în legătură cu proiectul ajungeau la firma care construiește ilegal. În ceea ce îi privește pe dezvoltatori, ”este vorba despre proiectul Envogue Residence din bulevardul Iuliu Maniu”, mai adăuga edilul pe Facebook. (Detalii aici)

Familia Doboară a construit în Chiajna, Sectorul 5 și Sectorul 6

Complexul rezidențial Envogue Residence, de la adresa Bulevardul Iuliu Maniu 586, înseamnă de fapt două blocuri imense care în total adună peste 450 de apartamente. Firma care construiește acest proiect se numește tot Envogue Residence SRL din Sectorul 6.

Societatea a fost înregistrată în 2017 și în anul 2019, ultimul an pentru care sunt depuse bilanțuri financiare la Ministerul de Finanțe, s-a realizat o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei. Profitul a fost unul de peste șapte milioane de lei.

Acționarul principal de la  Envogue Residence este Mihai Doboară, cu peste 89,6% din acțiuni. Restul acționariatului este format din Alina Gabriela Doboară – 4,7%, soția lui Mihai Doboară, și firma AG Finanz Buro SRL, cu 5,6%. Această ultimă firmă este deținută și administrată  de Alina Gabriela Doboară.

Mihai Doboară a început să fie implicat ca dezvoltator, cel puțin în acte, în proiecte imobiliare din Chiajna, județul Ilfov, localitatea aflată chiar lângă Sectorul 6. Este vorba de un imobil de pe strada Tineretului din comuna ilfoveană. Pe strada respectivă a construit și cel mai mare dezvoltator din Chiajna și Sectorul 6, Tineretului Residence.

Mihai Doboară a mai coordonat două proiecte imobiliare în Sectorul 5, sector condus până anul trecut de Daniel Florea, și încă unul în Sectorul 6, pe strada Vasile Golcea.

Ansamblul imobiliar de pe Bulevardul Iuliu Maniu este însă cel mai important proiect al dezvoltatorului. Aici sunt construite peste 450 de apartamente, în timp ce restul proiectelor adunau până la 300 de apartamente. Prețul de plecare al unui apartament vândut aici este de 35.000 de euro, conform anunțurilor făcute de dezvoltator.

Am încercat să-l contactăm pe Mihai Doboară, dar la niciunul din numerele firmelor sale nu ne-a răspuns. I-am trimis și email la firma care vinde apartamentele construite ilegal, conform primarului Ciucu, pe Bulevardul Iuliu Maniu. L-am rugat să ne precizeze dacă este adevărat că nu are autorizații și dacă nu este adevărat, care sunt documentele în baza cărora a construit ansamblul rezidențial. Până la acest moment, nu am primit niciun răspuns.

Mihai Doboară mai este acționau sau administrator în firmele Envogue Admin SRL, Envogue Urban SRL, MDE Cover Construct SRL, Beniamin Impex ’93 și Esrom Comerț SRL. Datele au fost obținute cu ajutorul platformei termene.ro (termene.ro).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. precizări legate autorizațiile..
    ar fi avea ..

    Mă dor ochii deja, nu am putut citi mai departe!

  2. Poate proprii angajati sa fi incurcat hartiile. Primarul a spus clar ca s-a dus cu politia locala dupa el sa ceara autorizatiile si nu le-a obtinut.

    Cat despre „in curs de autorizare”, stie toata lumea cum se construieste fara autorizatie si se intra ulterior in legalitate cu plata unei amenzi modice (si, probabil, a unei spagi nu atat de modice).

  3. Dacă ar fi să se construiască cu respectarea legii unde ar mai fi farmecul? Atât personalul din primării cât și dezvoltatorii sunt niste mizerii de oameni. Fiecare încearcă să își tragă turta în dreptul lui. Cel puțin gunoaiele din primărie se știe că nu eliberează niciun document fără șpaga aferentă iar interesul dezvoltatorilor este să câștige cât mai mult și repede fără să conteze calitatea sau mediul înconjurător.

  4. ce blocuri urite, cine naiba mai autorizeaza/contruieste asemenea uritenii? cine naiba vrea sa locuiasca in 2020 in cotete?

  5. Adia marele primare de sector nu poate identifica autorizații de construire si obiectul lor?
    Si face cineva 450 de apartamente fara autorizatie? Pai daca ar fi asa , cum le ar vinde?
    Dl Ciuca, ați dat cu buzduganul înainte sa verificați. Ati plecat dupa fenta. Va cam „fac” baietii si fetele de la urbanism.
    Daca e vreo manarie , e la autorizare, la dvs, dar nu la dezvoltator. Se stie ca dezvoltatorii mari au cartite la urbanism. Asa cumpara terenurile si obtin si autorizatiile.

  6. Blocurile existente nu sunt nelocuibile, respecta legea locuintei la suprafețe, sunt decente la finisaje au înălțime în apartamente de1.70 m, si sunt peste militaru rezidente,àvantgarde residence sau fata de ce se construiește pe Prelungirea Ghencea unde e haos total, cine comentează nu le. Văzut în interior, nu mai comentați înainte de a cunoaște, Intr adevăr regimul de înălțime e discutabil, dar așa a dat primăria, posibil intregansamvoulsa se încadreze în regulamentul PUG București, însă că și în politică toată lumea e specialista in regulamente de urbanism și legislație în construcții, adică legea 10 , și legea 50, 375, etc. Nu contesta nimeni că anumite lucruri nu sunt discutabile, primăria ar trebui sa asfalteze drumul rotii înainte sa de-a cu parul…

    • Leu: Am vazut ansamblul rezidential cu pricina, insa dpdv a unuia care lucreaza in domeniul arhitecturii si mai circula si prin Occident sa vada cum e arhitectura locuintelor colective atat ca volumetrie generala cat si finisaje, suprafete interioare, „normative”, nu este un complex extraordinar, insa de apreciat ca a realizat totusi niste forme de U care creaza incinte, din pacate inutile, folosite doar de parcare, in rest beton; in timp ce dezvoltatorul de vis-a-vis a creat un complex fragmentat si aerisit, blocurile nu sunt niste lame lungi tipice ca in perioada comunista care obtureaza patrunderea luminii naturale in incinte. Calitatea finisajelor e si ea indoielnica, avand in vedere ca tencuiala pare deja scursa, uzata ca si cum ar avea deja 10 ani blocul. Blocurile pe care le construieste spre Iuliu Maniu vor fi tot niste lame inestetice (3 lame alcatuite din 2 tronsoane fiecare), iar unul din blocuri va avea D+P+9 la bulevard, celelalte retrase cu pana la D+P+5 pana in celalalt rezidential. Modul in care lucreaza este defectuos: incepand din Decembrie 2020 a adus utilaje, a turnat beton pe limita de Est -chipurile drum de incinta provizoriu- si suprainaltat cu 60cm acea limita atat cat e posibil ca mizeriile de la el sa se scurga in drumul public. Nu exista platforma pentru curatarea rotilor utilajelor, nu exista multe lucruri. Racordul cu bulevardul este facut cum nu se poate mai prost, in mor legal nici nu ai voise a proiectezi asa ceva urbanistic, prima jonctiune necesara sa fie la minim 14m de limita carosabila a bulevardului. A mai pus si bariera si semn cu „interzis proprietate privata” insa atunci cand e sezon ploios si drumul distrus de utilaje nu vad o problema ca pietonii sa poata folosi acel drum din moment ce ei contribuie la distrugerea celui public si nu pun cotul sa il reabiliteze macar cu balast/ pietris sau sa-l betoneze asa cum si-au facut pe parcela lor. Sunt multe lucruri in neregula incepand de la managementul primariei din timpul lui Mutu cand multe trosneli au inceput sa fie construite la modul random, fara sa tina cont de nimeni si nimic. Sa ridici P+9 in buza bulevardului cand in vecinatati ai cladiri cu parter iar zona conform PUG prevede maxim P+4 pe acea limita. Iar iubitul vostru ansamblu rezidential a inceput sa creasca la scurt timp dupa ce dezvoltatorul PanoramaCity a inceput primele niveluri din ansamblul sau care personal mi se pare decent in comparatie cu mastodontii astuia lipsiti de vreun concept arhitectural. Ca sa nu mai zic, propunerea dinspre Bd Maniu nu are nici macar o propunere volumetrica, randari, planuri de marketing, in schimb s-a forat pentru primul tronson. Lumea totusi cumpara de la stadiul de gaura. Eu am cumparat langa, nu la Envogue, dar numai dupa ce am vazut Faza 1 finalizata si ocupata m-a convins. Sanatate.

    • „Înălțime în apartamente de 1,70 m”
      Blocuri pentru pitici ?

    • „sa de-a cu parul…”
      Leule, taci tata din gura, ca te faci de ras. Inteleg ca pentru un dezolator imobiliar nu prea conteaza sa stie sa vorbeasca cat timp „curge banu'”, dar totusi…

      Si ce observa si un alt comentator: „au înălțime în apartamente de1.70 m”
      Bah, ejnebun/ejprost?
      Tu vinzi apartamente de 1,70m inaltime, si mai ai tupeul sa te lauzi ca „sunt decente”??
      Ce fac eu, daca am 1,80 m inaltime? Stau in genunchi in cutiile tale de chibrituri? Sau ma trimiti sa cumpar in alta parte, ca, deh, nu-s obligat sa cumpar de la tine, apropitaru’ pisdee?
      Reteta de betoane ai respectat-o, sau ai facut unele „mici” economii?
      Ai racord la curent electric, gaze? Sau vad fraierii cum se descurca dupa ce pleci si le desfiintezi provizoratul?

      Dezolatorule, ar trebui sa infunzi puscaria! Dar nu inainte de a readuce terenul la stadiul initial!

  7. Toate datele par confuze. Deci ilegale. Nu construiești ceva în București până nu obții toate aprobările. De ai a ajuns București un oraș murdar ,cu rețele de apă, canal, termoficare subdimensionate. Știe //.dezvoltatorul//dacă în zonă pot fi asigurate condiții civilizate de locuit? Își bate joc de oameni, care după ce cumpără, merg la autoritățile locale să ceară servicii de calitate la utilități și nu primesc. Până la urmă renunță, se obișnuiesc cu răul. Oameni buni, fiți atenți pe ce cheltuiți banii !!!.

  8. Ironic cum numele îi predestinează pe unii în viață:
    -Mircea Cărtărescu – scriitor;
    -Sorin Frunzăverde – (fost) ministru al mediului, apelor și pădurilor ’97-’98;
    -Rovana Plumb – (fost) ministru al mediului pe vremea protestelor Roșiei Montane;
    -niște domni Cătană ocupă funcții la inspectoratele de poliție Constanța, Neamț, Timiș, Vaslui;
    s.a.m.d.

    …doar Mihai Doboară se împotrivește destinului!
    Mihai Doboară construiește!

  9. Oameni buni, CITITI POSTAREA d-lui Ciucu COMPLET: ca replica a unui cetatean care intreba despre ce proiect este vorba – Cristina-Livia Ghica, dl. Ciucu a mentionat „Iuliu Maniu 586”. E normal ca marele dezvoltator spagar sa incerce sa isi „spele”afacerea construita cu multe „prietenii”. Cu un tupeu fara limite, trimite un mesaj menit sa bulverseze opinia publica, desi politia a constatat ca NU ARE autorizatie. Aceeasi confuzie probabil ca doreste sa o induca si potentialilor clienti, care, conform site-ului erau atrasi de pozitie – Bd. Iuliu Maniu – si probabil ajunsi la biroul de vanzari, cumparau apartamente la o alta adresa…baiat destept!!!

  10. eu ma intreb cum o firma cu cifra de afaceri de 21 de milioane de lei si cu profit de 7milioane, are puterea financiara sa construiasca 450 de apartamente (x40.000 euro costuri/apartament = 18.000.000 euro). I-a dat banca credit sau are un imprumut de la prieteni/bunica?

    • Probabil imprumutati.Daca se intampla ceva, banca preia terenul si sandramaua. Nu pot sa piarda prea mult, ba chiar ar iesi in castig. Si probabil ca banii se elibereaza in transe, in functie de progresul constructiei.

  11. Cum adica, dezvoltatorul nu are avize, nu a inceput lucrarile, dar deja vinde la precomanda apartamente ? Asta nu se cheama inselatorie?

  12. ciucule, NU-TI VIBREAZA TELEFONUL ?

  13. In toate proiectele de genul asta materialele sunt de cea mai slaba calitate.
    Nu as cumpara asa ceva.
    Practic, nici degeaba nu l-as lua.
    La primul cutremur toti „dezvoltatorii” vor fi in Costa Rica.