G4Media.ro

Cine este Răzvan Marin, mijlocașul României care a ajutat naționala să se…

Inquam Photos / Cosmin Enache

Cine este Răzvan Marin, mijlocașul României care a ajutat naționala să se califice în optimile de finală ale Euro 2024

Răzvan Marin (28) este, alături de Stanciu, un mijlocaș indispensabil din lotul acestei generații de fotbal a României și jucător pentru echipa italiană FC Empoli. Mijlocașul român a transformat penalty-ul obținut de Ianis Hagi și a readus speranțele fanilor români, în meciul cu Slovacia de la Euro 2024.

Răzvan Marin a debutat pentru selecționata României la 20 de ani, sub conducerea lui Christoph Daum. Acesta are 58 de convocări la națională, în care a marcat de 5 ori și a oferit 8 pase decisive. Nu a reușit să câștige vreun trofeu cu echipa națională, dar a realizat o performanță notabilă: calificarea în optimile Euro 2024.

În paralel, Marin joacă la FC Empoli în Serie A (Campionatul Italiei) și a reușit să se salveze de la retrogradare în sezonul ce tocmai s-a terminat. Pentru clubul italian are 65 de apariții, în care a marcat de 2 ori și a oferit 7 assisturi. Răzvan Marin a mai jucat pentru Standard Liege, Farul Constanța, Cagliari și Ajax, potrivit Transfermarkt.

Marin are la activ 3 trofee câștigate: un titlu de Campion al României cu Farul Constanța în 2017, o Cupă a Belgiei cu Standard Liege în 2018 și o Supercupă a Olandei cu Ajax Amsterdam în 2020.

De-a lungul carierei, a adunat 352 de meciuri în care a marcat de 38 de ori și a oferit 55 de pase de gol.

Răzvan Marin este și golgheterul României la Euro 2024: acesta a marcat împotriva Ucrainei după un șut fulgerător și împotriva Slovaciei un gol foarte important de la punctul cu var, aducând egalarea în prima repriză.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nicio vorba despre faptul ca e fiul lui Petre Marin fost jucator la Rapid si Steaua?