Cine guvernează România: Dăncilă și PSD sau opoziția? Cine răspunde pentru ororile epocii Dragnea?
Guvernul Dăncilă a trecut cu bine de moțiunea de cenzură, dar acționează ca și cum ar fi trecut în opoziție. Legea pensiilor a picat în Senat la votul în plen din cauza absenței sentorilor PSD, dar asta nu i-a împiedicat pe liderii PSD să înfiereze opoziția. Majoritatea PSD-ALDE a funcționat perfect la moțiune sau la salvarea lui Tăriceanu de procurori, dar s-a defectat subit la cea mai importantă promisiune electorală a coaliției: creșterea pensiilor.
Greu de spus dacă au premediat strategic căderea legii pensiilor, speriați fiind după toate semnalele de alarmă trase în legătură cu creșterea nesustenabilă a cheltuielilor bugetare sau dacă PSD și ALDE au intrat deja în vacanța. Odată scăpați de problema Dragnea și cu guvernul Dăncilă în viață, de ce și-ar mai bate capul cu votarea legilor în Parlament? Cui îi pasă că a picat legea pensiilor? Cert este premierul pune eșecul puterii în cârca opoziției.
N-ar fi singura tentativă de mistificare a realității.
PSD începe să umfle teza fraudării alegerilor de către cei din opoziție. Ministrul de interne, Carmen Dan, a amorsat tema duminică la Antena 3, Șerban Nicolae a umflat-o marți la moțiune, iar purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a anunțat că sunt gata să facă o comisie parlamentară de anchetă. Ar fi o premieră hilară: partidul care organizează un scrutin anchetează opoziția pentru presupuse fraude.
Pentru cozile infernale din diaspora n-a răspuns nimeni din guvern, nici ministrul de Externe, nici ministrul de Interne. Amândoi au dat vina pe Klaus Iohannis, acuzându-l că prin anunțarea tardivă a referendumului pentru justiție, după calibrarea secțiilor de votare, a dat peste cap tot procesul electoral.
PSD continuă astfel comportamentul și strategia lăsate moștenire de Liviu Dragnea: partidul vrea să guverneze, dar nu e lăsat. Dușmanii pândesc la tot pasul și lucrează intens la sabotarea guvernării prin orice mijloace. Președintele Iohannis, statul paralel, Soros, UE, în fine, opoziția, PNL, USR și PLUS, mereu există cineva care demontează noaptea șinele guvernării pentru a deraia locomotiva.
Schizofrenia PSD merge până într-acolo încât, în lipsa unor adversari credibili, se acuză de auto-sabotaj, cum e cazul Bucureștiului. Primarul Gabriela Firea s-a plâns, după ce Dragnea a încercat să o scoată răspunzătoare de violențele din 10 august 2018, că propriul partid și propriul guvern îi pun bețe în roate. Anterior, acuzase mult și bine opoziția că nu o lasă să facă nimic bun pentru oraș.
Numitorul comun al acțiunilor PSD este fuga de responsabilitate. PSD și ALDE tocmai au dovedit la moțiunea de cenzură că dispun de majoritate solidă în Parlament? Atunci ei și numai ei sunt responsabili de căderea legii pensiilor în Senat! Guvernul Dăncilă a organizat alegerile? Atunci ei sunt primii chemați să răspundă pentru eventuale nereguli, pentru cozile rușinii și pentru proasta organizare a secțiilor de vot din afara țării.
Sigur, liberalii au fost suficient de inabili, încât să ridice după alegerile din 26 mai un orizont de așteptare total nerealist: preluarea guvernării. Un joc de imagine stupid, care a mutat tot refectorul pe ei, în loc ca opoziția să ceară socoteală puterii în fiecare zi și în fiecare minut pentru ororile guvernării Dragnea și să expună în fiecare zi degringolada PSD și ALDE la Guvernare.
De ce n-ar cere opoziția comisii de anchetă pentru a stabili cine a condus cu adevărat guvernul și prin ce mecansime ilegitime, cine făcea parte din ”centrele de reflecție” unde se luau deciziile importante referitoare la justiție, cum au ajuns instituții-cheie în subordinea unui singur om?
Cine a făcut parte din uriașa rețea de lobby extern împotriva justiției, împotriva DNA și, în cele din urmă, împotriva intereselor României? Cum a ajuns politica externă a României monedă de schimb pentru a negocia libertatea lui Dragnea? Cum s-a ajuns ca partenerii externi ai României să fie șantajați cu marile contracte militare?
Cine răspunde politic, pentru fiecare caz în parte? Cine i-a angajat pe Giuliani, pe Freeh, cine i-a coordonat, ce instituții ale statului român s-au implicat în acțiuni îndreptate împotriva României, cu ce bani și la comanda cui?
Toate aceste orori s-au întâmplat în ultimii doi ani, iar ele trebuie lămurite cumva, nu putem trece mai departe ca și cum nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat. Iar aici opoziția are un rol important, președintele Klaus Iohannis la fel. Ei au datoria față de cei care i-au votat și le-au arătat încredere să nu lase cea mai neagră epocă din ultimii 30 de ani să treacă fără un decont politic adecvat.
Toți cei care au slujit regimul Dragnea trebuie expuși, fiecare cu rolul lui, cu acțiunile lui și cu răul imens făcut României. Dragnea a guvernat din umbră, din spatele scenei. A venit timpul să vedem cum a procedat, prin cine a lucrat și ce a lăsat în urmă.
Dar PSD știe că cea mai bună apărare este atacul, așa că trece la ofensivă ca și cum s-ar afla în opoziție.
Opoziția trebuie să inverseze rapid rolurile și să treacă la ofensivă. Are în spate încrederea uriașă a publicului, căruia are datoria să-i explice că PSD, ALDE și Guvernul Dăncilă se află la guvernare.
Ei, Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu, Carmen Dan, Eugen Teodorovici, Tudorel Toader (să nu-l uităm așa ușor) și alții trebuie să răspundă punctual pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în Republica Borfașilor și să plătească până la ultimul leu factura unui eventual dezastru economic.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
53 comentarii