G4Media.ro

Cine sunt judecătoarele promovate la Înalta Curte şi selectate de comisia de…

Cine sunt judecătoarele promovate la Înalta Curte şi selectate de comisia de examinare din care a făcut parte şi Tudorel Toader

Judecătoarele Elena Barbu şi Eleni Cristina Marcu – promovate recent la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de către Secţia pentru judecători a CSM – au fost selectate de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, au explicat surse din justiţie pentru G4media.ro. Comisia a examinat hotărârile judecătoreşti ale candidaţilor pentru postul de judecător la Secţia penală a ÎCCJ.

FOTO: Extras din hotărârea nr. 1258 din 18 iulie 2019 a Secţiei pentru judecători a CSM

Cine sunt judecătoarele selectate de comisia din care a făcut parte Tudorel Toader. Una dintre ele, Eleni Marcu, face parte acum din noile completuri de 5 judecători de la ÎCCJ care vor da sentinţele definitive pentru demnitari în 2020. Aceasta, după ce a fost trasă la sorţi la începutul anului.

Judecătoarea Eleni Marcu a fost vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa şi a semnat scrisoarea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE la legile Justiţiei. Vezi aici mai multe detalii.

Pe când era şefă interimară a Curţii de Apel Braşov, şi judecătoarea Elena Barbu a semnat scrisoarea împotriva magistraţilor care protestau faţă de modificările PSD-ALDE la legile Justiţiei.

Acum, cele două judecătoare au beneficiat tocmai de prevederile legilor contestate de magistraţii pe care îi blamau. În plus, chiar judecătoarea Barbu a făcut parte din comisiile de examinare prin care gruparea Savonea din CSM și-a promovat oamenii în funcții de conducere în instanțe.

Forumul Judecătorilor a cerut joi Guvernului şi Parlamentului să dispună urgent măsuri legislative prin care concursul de promovare la ÎCCJ să devină unul meritocratic. Forumul Judecătorilor a atras atenţia tocmai asupra ultimului concurs organizat de către Secția pentru judecători a CSM, în urmă căruia au fost promovate judecătoarele Marcu şi Barbu.

Judecătoarea Elena Barbu este soţia lui Silviu Barbu, fost magistrat detaşat la MAE şi transferat acum la Curtea de Apel Bucureşti. Silviu Barbu a judecat unul dintre procesele dintre MAPN şi preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea cu încă un an a mandatului şefului Armatei, generalul Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării. Judecătorul Barbu i-a dat dreptate președintelui Klaus Iohannis.

Cine sunt judecătorii care au făcut parte din comisia de examinare alături de Tudorel Toader. Unul dintre ei a fost judecătorul Daniel Grădinaru, actualul preşedinte al Secţiei penale a ÎCCJ. El a fost purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, unde Lia Savonea a fost preşedinte. În sistemul de justiţie, Grădinaru este considerat  drept un apropiat al Liei Savonea, fosta şefă a CSM.

Andrei Claudiu Rus este soţul judecătoarei, tot de la Secţia penală a ÎCCJ, Alexandra Rus (fostă Paştiu), cea care a vrut să îl scape pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Soţii Rus au fost cununaţi de două perechi de naşi, potrivit unui obicei din Ardeal: de către familia şefei Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, şi de către familia vicepreşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, Alina Ghica. Judecătoarea Nistor a candidat în tandem pentru un post de membru CSM cu judecătoarea Lia Savonea, însă a câștigat doar ultima dintre ele, potrivit surselor G4Media.ro. Ghica este considerată şi ea o apropiată a şefei CSM, Lia Savonea.

Potrivit unor surse judiciare, Rodica Cosma este prietenă cu judecătoarea Magdalena Iordache, soția deputatului PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, în mandatul căruia a fost adoptată OUG 13.

Din Comisia de soluţionare a contestaţiilor au făcut parte şi judecătoarea Simona Neniţă, soţia avocatului Mihai Dinu, fostul avocat al senatorului condamnat pentru corupţie, Cătălin Voicu, şi judecătorul Ştefan Pistol, cel care a vrut, de asemenea, să-l achite pe Liviu Dragnea, dar să îl condamne pe Ludovic Orban.

Cine e judecătoarea Roxana Tudose, promovată la Secţia Contencios a ÎCCJ. Dacă în comisia de examinare a candidaţilor judecători pentru Secţia penală a făcut parte fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, din comisia care a examinat lucrările celor de la Contencios a făcut parte chiar actuala şefă a ÎCCJ, Corina Corbu. Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea Corbu a fost înlocuită însă, la cerere, din comisia de evaluare, iar locul ei a fost luat de supleantul judecător, Denisa Stănișor.

Roxana Tudose, judecătoarea promovată la ÎCCJ, este soția procurorului pensionat Liviu Tudose, arestat ca urmare a unui dosar instrumentat de DNA Ploiești și achitat după ce Secția Specială nu a mai formulat apel. Familia Tudose este apropiată de fostul deputat PSD, fugarul Sebi Ghiţă, potrivit declaraţiilor date de pocurorul Liviu Tudose în faţa instanţei.

FOTO: Fragment din declaraţia procurorului Liviu Tudose în faţa instanţei

Recent, procurorul Liviu Tudose a criticat intenţia Guvernului Orban de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), care îi cercetează pentru presupuse abuzuri pe foştii săi anchetatori de la DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, zis Portocală.

Foto: Tudorel Toader (Inquam / Octav Ganea)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Deci gruparea fmmpsdalde încă face jocurile în justiție. Se pare că nimic nu se va schimba până când românii nu vor intra peste ei în case să își facă dreptate singuri. Toți nenorociții gen tudorel nicolicea iordache savonea florea sunt deja imposibil de scos din sistem și în contiunuare își pun mai departe lichele pesediste în funcții decizionale pt soarta țării. Ccrpsd este vândută partidului de infractori în timp ce țara a fost băgată amanet pe 130 de mld de euro dați pe pensii speciale sau furați de fmmpsdaldeudmr. Praful să se aleagă de ei.

  2. tara asta nu se poate face bine.

  3. tara asta nu se poate face bine.

  4. Niste fufe, cin’ sa fie!

  5. Demufati slugoiul de la institutiile statului!

  6. Bubosu’ asta infect MAI TRAIESTE INCA???

  7. Partea proasta este ca ministerul justitiei a dat cel putin un aviz inca de la nominalizarea membrilor comisiei; sau cel putin asa cred.

  8. CSM nu va mai bateti joc de Romania , cu de-alde Slugarel in comisii de promovare a judecatorilor la ICCJ. Solicitam reluarea numirilor fara slugarnicul si profitorul Vulturel. Domnilor din CSM , chiar vreti ca Romania sa ajunga pe „butuci” Nu destul ca in 30 de ani ati dovedit rea credinta , neputinta , slugarnicie, relationari de tot felul in scopuri numai de catre justitie si politic stiute. Poate s-au dat bani , poate s-au luat bani . oficial nu se stie nimic , ci doar vedem imbogatiti miliardari post decembristi ,printre care numerosi politicieni care s-au perindat pe la conducerea Tarii. Ati contribuit din plin la jefuirea Tarii si la depopularea acesteia. Ce face ministrul Justitiei? Doarme sau viseaza in asteptarea unor vremuri mai bune?.

  9. Tentaculele Caracatiței sunt atât de numeroase şi de lungi încât nu ne mai rămân la îndemână decât vorbele titanului Dante Alighieri: „Lasciate ogni speranza voi che qui entrate”.

  10. Efectul Rudotelului asupra judecatoarelor!
    Dar Ministrul Justitiei e contaminat de Rudotel?

  11. Ori e tinut in geam sa creeze emotie negativa( doar vazand poza ti se intoarce stomacul) ori,in toti anii astia, a strans destule secrete sa l faca intangibil.
    Si intr un caz si n celalalt nu i face bine lui predoiu.

  12. Cat a luat sinistrul cumulard Tudorel pentru ievaluare ?