G4Media.ro

Cine sunt procurorii înscriși la Secția pentru investigarea magistraților. Procuroarea Iuliana Magdalena…

Sursa: Ziarul de Tulcea

Cine sunt procurorii înscriși la Secția pentru investigarea magistraților. Procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu este ”Cristina” de la fosta Securitate. CNSAS: A semnat angajament, dar nu sunt probe că și-a turnat colegii de liceu

Lista candidaților înscriși pentru funcții de conducere sau execuție la Secția pentru investigarea magistraților conține nume dintre cele mai surprinzătoare. De departe, se detașează procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu, până azi la Parchetul General (PG). Ea era delegată de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6, însă ca urmare a intrării în vigoare a noilor modificări la legile Justiției, a părăsit PG pentru că nu avea gradul profesional corespunzător. În trecut, a fost prim-procuror la Parchetul din Tulcea. Ea are adeverință de la CNSAS potrivit căreia, în 1988, a fost recrutată de fosta Securitate la doar 16 ani, în liceu, cu scopul ”supravegherii informative a colegilor din Liceul Sanitar din Constanța”.

Vezi documentul integral aici

CNSAS nu i-a atribuit însă calitatea de colaborator al Securității întrucât nu au fost găsite ”documente care să conțină informații transmise Securității de către doamna Olteanu Magdalena Iuliana”, deși ea a semnat un angajament și avea nume de cod ”Cristina”. Potrivit informațiilor G4Media.ro, ea este susținută de fostul membru CSM, Cristian Deliorga, acum judecător la Curtea de apel Constanța. Lui Deliorga ”i-a trecut glonțul pe la ureche” în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori în care a fost condamnat fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiță. El a scăpat de acuzații, dar s-a retras la Constanța.

Tot de la Constanța, din sfera de influență a judecătorului Deliorga, provine și Adina Florea, devenită celebră după ce a candidat la șefia DNA și a fost desființată de colegii ei din Secția pentru procurori a CSM, care i-au dat aviz negativ în unanimitate pentru că ar avea ”rezistență scăzută la stres, capacitate redusă de analiză și sinteză, sincope privind onestitatea și imparțialitatea, superficialitate”.

Pe listă este și procurorul Viorel Cerbu de la DIICOT. El a fost adjunctul (interimar) al lui Lucian Papici, șeful Secţiei  I din DNA pe vremea lui Morar. A instrumentat primul dosar ANRP, cel deschis în 2011, pe vremea PDL, în urma căruia a fost arestat Remus Baciu, unul dintre vicepreşedinţii instituţiei. Procurorul Cerbu s-a mărginit la anchetarea lui Remus Baciu, nu şi a celorlalţi beneficiari ai despăgubirilor ilegale acordate de ANRP.

După ce Kovesi a devenit şefa DNA, dosarele ANRP cu nume celebre, precum fosta șefă a DIICOT Alina Bica, au fost investigate. Potrivit unor surse judiciare, preşedintele Traian Băsescu s-a opus numirii procurorului Cerbu în funcţia de adjunct al Secţiei  I din DNA. Un motiv ar fi fost că, înainte de a fi în DNA, pe vremea CDR, a lucrat la Parchetul general și a instrumentat celebrul dosar Jimbolia în care SRI a fost acuzat că a făcut contrabandă cu petrol în timpul embargoului cu fosta Iugoslavie, din anii 90.

În septembrie 2013, procurorul general de atunci, Tiberiu Niţu, (impus de PSD) a încetat delegările şefilor secţiei I din DNA, Lucian Papici şi Mariana Alexandru şi i-a propus pe Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu. Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a protestat, întrucât nu fusese consultată şi numirile au fost retrase

Procurorul Viorel Cerbu a plecat apoi la DIICOT, unde era șefă Alina Bica și se ocupă acum de combaterea traficului de droguri. Una peste alta, Cerbu este considerat în procuratură unul dintre cei mai buni investigatori din România. El a instrumentat dosarul în care s-au capturat 2 tone de cocaină în portul Constanța, în urmă cu 2 ani.

Pe lista candidaților pentru postul de procuror șef al Direcției pentru Magistrați este și Florena Esther Sterschi. Aceasta este fosta noră a generalului SRI, Ionel Marin, prim-adjunctul directorului PSD al SRI, Radu Timofte. Ea a candidat și pentru șefia Direcției de resurse umane a PG, dar a primit aviz negativ de la CSM. Vezi aici declarația ei de avere din 2006.

Pe listă, tot pentru procuror șef este și procuroarea Elena Iordache, cea care instrumentează dosarul procurorilor DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală. Onea a recuzat-o pe Iordache, acuzând-o că ”face investigația astfel încât să îl favorizeze pe Sebastian Ghiță”, dar cererea de recuzare a fost respinsă.

În cererea de recuzare a procuroarei Elena Iordache, procurorul DNA Lucian Onea susține că aceasta nu ar fi imparțială și că a condus ancheta, astfel încât să îl ajute pe Sebastian Ghiță.

”Doamna procuror mi-a atribuit calitatea de suspect exclusiv pe baza sesizării unui inculpat (Cosma Vlad Alexandru) pe care eu l-am anchetat și trimis în judecată și luând în considerare doar susţinerile acestuia, astfel încât și-a fondat acuzația împotriva mea fără a administra și alte probe și fără a audia persoanele care au lucrat în dosar”, a scris Onea în cerere.

Potrivit unor surse judiciare avizate, procuroarea Elena Iordache zisă ”Lenți” a fost colegă de facultate la Iași cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Deși Toader este născut în 1960, iar Elena Iordache în 1964, cei doi au intrat în același an la facultatea de drept din Iași, în 1982. Potrivit acelorași surse, Elena Iordache și Tudorel Toader au rămas în relații amicale după terminarea facultății. ”Cel puțin, când era la CCR (Tudorel Toader – n.r.), erau în relații bune”, a explicat un magistrat pentru G4Media.ro.

De altfel, pe data de 1 august, Tudorel Toader a dat-o drept un exemplu de procuror care ar putea ocupa funcția de procuror-șef al DNA.

”Un exemplu de- sper să nu-i fac vreun deserviciu- un exemplu de om integru și profesionist este Elena Iordache, pe care o cunosc, este un om de mare probitate morală și foarte bună pregătire profesională. Am deplină încredere în actele domniei sale” a spus Tudorel Toader, la Antena 3.

Procuroarea Elena Iordache este cea care, în urmă cu doi ani, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva lui Traian Băsescu şi care a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect.

CSM a anunțat, joi, programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru funcția de procuror-șef precum și pentru ocuparea posturilor de execuție la secția specială care investighează infracțiunile din justiție. Lista candidaților:

Adina Florea – procuror
Ioan Viorel Cerbu – procuror-șef
Codruța Simona Chindea – procuror
Sorin Eugen Iașinovschi – procuror
Elena Iordache – procuror șef
Iuliana Magdanlea Olteanu – procuror șef și procuror
Florina Piloș – procuror șef și procuror
Florena Esther Sterschi – procuror șef

(Sursa Foto: Ziarul de Tulcea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Nu vom mai scapa de comunism si securitate in veci. In fiecare an avem noi generatii de securisti si comunisti spalati pe creier. Faptul ca Romania a supravietuit atat de mult timp nu este o minune, pur si simplu tara asta este de cacat si nimeni nu vrea sa se incurce cu noi.

  2. Avem si colaboratori dubli. Profesorul Voiculescu, a colaborat si cu securitatea si cu mafia.

  3. În ultimii 2 ani am ajuns să cunosc mai bine procurorii decât fotbaliştii. Aflu care de la ce parchet se transferă, unde a mai jucat, ce hobby-uri avea în copilărie etc. etc.

  4. POATE E DIN STATUL PERPENDICULAR AL LUI TERICEANU.

  5. Mona Musca n-a fost usuita tot pentru ceva asemanator? Sau poate pentru ca devenise prea populara si macho-man Tariceanu se simtea nesigur? Cine mai stie…

    • Nu toti procurorii au expertiza in a palma si distruge probele.

  6. Mi se pare mie sau nu e nici unu cu cv imaculat. Numai fii si fiice, prieteni si colaboratori. Le-a fost rusine celorlalti sa aplice sau care-i faza? Postul e numai pentru psd-alde? O da la pace parchetul? Vam asa pare….

  7. Madam Lentzi Iordache, are atata incredere in DNA, dupa preluarea acestuia de catre Partidul-Stat incat fuge ca de dracu de acolo !

    PS. Totusi isi alege ceva care sa aiba tangente cu fostul loc de munca si unde sa fie sefa !

    PPS. Si, de ce nu, de unde sa-si poata pedepsi fosti colegi ! 😉

  8. Probele sunt in alta parte, altfel de unde susținerea suspecta a partidului stat ?

  9. E usor de imaginat ce sociopata feroce e individa asta, „cristina”, daca a fost recrutata de securitate inca de la 16 ani!

    • Majoritatea minorilor erau recrutati in urma unei abateri disciplinare.