G4Media.ro

Ciolacu critică proiectul guvernului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ciolacu critică proiectul guvernului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale/ 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține, într-o postare pe Facebook, că Guvernul Cîțu că vrea să vândă activele unor companii de stat în ciuda unei legi adoptate anul trecut care îl împiedică să facă acest lucru. Ciolacu se pronunță violent anti-privatizare, scriind ”Iohannis, oprește jaful! Nu vindeți bogățiile țării!”.

El se referă la proiectul de lege anunțat de guvern și analizat săptămâna aceasta în primă lectură în ședința executivului. Proiectul prevede abrogarea unei legi inițiate de PSD care interzice timp de doi ani orice privatizare a companiilor cu capital de stat.

Legea 173/2020 a fost inițiată și votată de majoritatea PSD din precedentul Parlament și interzice pentru o perioadă de 2 ani privatizarea sub orice formă a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută. Mai mult, legea suspendă, tot pentru 2 ani, privatizările deja începute la acel moment.

Interzicerea privatizărilor a fost criticată de partenerii economici ai României, dar și de mulți participanți la piața de capital, dat fiind că experiența privatizărilor – fie și ale unor pachete minoritare de acțiuni – au dus deseori la însănătoșirea unor companii de stat căpușate de partidele politice aflate la putere.

Postarea lui Marcel Ciolacu:

”Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești!

Timp de un an, nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București.

Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică.
10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu!

Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a scris, joi, pe Facebook că premierul Cîțu pregateste OUG prin care să abroge ”Legea de protejare a avuției naționale”. ”Vor acum să prăduiască Portul Constanța, Aeroporturile, Hidroelectrica și CEC-ul”, a mai scris Zamfir.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în august 2020, legea prin care se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută, conform actului normativ.

„Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”, mai prevede legea.

În luna octombrie 2020, Guvernul a modificat printr-o ordonanţă de urgenţă legea care interzice timp de doi ani listările şi înstrăinarea participaţiilor statului la companii, chiar dacă sunt minoritare. De acum, interdicţia vizează doar „acţiunile”, nu şi alte tipuri de active.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

42 comentarii

  1. 18000 de salariati care trebuie sa produca valoare adaugata nu sa o consume .
    Subventionarile directe si mascate din banii publici trebuie sa fie eliminate . Bugetul public nu e pentru pomeni . La munca toata lumea .

    • Vorbim de companii profitabile, vezi cazul Petrom unde au fost dați afară oameni și externalizate diferite servicii pt austrieci. Asa ca vb în cunoștință de cauza!

    • Văzând comentariile la acest articol stau serios și ma gândesc dacă sunt active de partid sau asta este nivelul de înțelegere. Vorbim de companii profitabile, nu vine nimeni acum sa cumpere Tarom, în fine….

    • Domnule Popescu, aceste companii trebuie să devină profitabile, nu trebuie vândute. Există, și în Europa Occidentală, companii aflate în totalitate sau parțial în proprietatea guvernului. Chiar nu trebuie să mai avem nimic? Am vândut tot: uzine, resurse, terenuri agricole. Pădurile Bucovinei le taie, în continuare, firmele austriece. Nu ne-a rămas decât aerul.

    • @corect
      cat timp petrom a fost in posesia statului a fost pe pierdere constant
      dupa ce a fost privatizata au fost dati afara oameni care mutau hartiile dintrun sertar in altul si inapoi angajati de politicieni care erau la guvernare atunci
      acum este pe plus iar statul are doar 20% din petrom
      asa ar trebui sa fie la toate companiile statul sa aiba maxim 40% astfel incat sa nu poate numi conducerea acelei companii care se face doar politic nu pe baza de competente

    • Florin ,
      Nu austriecii taie padurile .
      Romanii taie padurile .

    • @Florin
      Folosite ca sinecuri pentru impostori cu diplome false nu vor deveni în veci profitabile.

    • @stan Petrom a fost pe profit când a fost vândută.
      Aproximativ 600 mil dolari, pret scos de austrieci într-un an sau doi după privatizare.
      Asa ca te rog sa te documentezi!
      A fost prețul întrării în UE.

    • Exact! Borfașii nu zic nimic de zecile și sutele de milioane de euro pe care le iau de la buget pentru plata partidelor politice – pe românește, noi plătim cu banii ăștia niste șmecheri care sa ne manipuleze, șmecheri care nu ar putea nici să spele geamuri la privat!

      În schimb borfașii țipă imediat când cooperative prăduite de generații de borfași sunt privatizate, aduc investitori și LOCURI DE MUNCĂ!

  2. Normal, trebuie tinuti angajati in firme care doar paraziteaza bugetul (de fapt, buzunarul contribuabililor) si se intretin din subventii.

  3. Ce avutie ma impostorule, terenurile si mormanele de fiare vechi ramase de la infractorii PSD.

  4. Ce avutie nationala barosane? Iar incepem cu nu ne vindem tara? Totul e o ruina, ce plm de avutie mai e in romania? Nu va mai satura belzebut de mancat maro degeaba lichelelor… ati distrus si furat tot acum daramaturile alea ce au mai ramas sunt avutii nationale?

    • Ca tot imi place sa revin … Primele doua pe care le-as privatiza sunt Tarom si CFR. CFR l-as vinde la ÖBB sau DB si Tarom la turci (ai zburat cu turkish sa vezi ce conditii au baietii aia?) sau Lufthansa…

  5. activele statale neperformante trebuiesc privatizate , vindute , catre investitori romani sau din UE. restul cu nu ne videm tara este gresit

  6. Ce comentatori destepti pe aici. Dar acum cativa ani cand PSD vroia sa le privatizeze nu erau darapanaturi? Acum 2, 3 ani, nu demult. Hopa companiile de stat au devenit darapanaturi peste noapte acum cand PNL e la putere. Hidroelectrica e darapanatura, reactoarele nucleare sunt darapanaturi. Romgaza darapanatura, Transelectrica si ea darapanatura. Metrorex si aeroporturile si ele darapanaturi.

    • PSD a vrut sa le „privatizeze” catre prieteni lui dragnea nu pe bursa catre romani cum vrea pnl
      iar toate aceste companii pe care leai enumerat cand fac profit acel profit merge la bugetul de stat si de acolo in pensii iar pensionari cumpara din china produse , in loc sa se reinvesteasca profitul in romania si sa creeze locuri de munca aici
      de unde crezi ca a crescut china asa mult in ultimi 30 de ani

    • Tot ce ai spus sunt niste darapanaturi raportat la standardele 2020 si 1. Avem tehnologie de acum 50 de ani boss

  7. Ciolacele e ingrijorat ca n-or sa mai aiba ei de unde sa suga, asta e, ghinion.

  8. Ciolanu’ cu zgarci si fara fasole, pt ca a intrat in opozitie, incepe sa exerseze retorica anilor 90 vis a vis de „tarisoara noastra” careia maini hulpave si hraparete ii praduiesc „avutia” !

    PS. Doar ca pe segmentul asta se va intalni cat de curand cu epigonii Romanicii Mari, cu coclitii de la AUR si sa vezi tavaleala ce o sa ia Marcelica de la Sosoloanca !

  9. Jegos mai poti sa fi Ciolacule!!!!
    Se vede de la o opsta ca esti in partidul infiintat de comunistul Iliescu!
    Si el a facut la fel in ’90-’91 cand au vrut companii ca Volvo,Mercedes etc,sa deschida fabrici si sa colaboreze cu cei de la uzina Roman . A imprastiat stiri false la lume ca vor sa vanda tara ca mai apoi lumea sa iese in strada,sa se duca pe apa sambetei tot ce a avut tara asta iar voi sa furati cu bratele deschise!
    Pana acuma ati furat ca in codru si ati distrus tot si a dracului treaba ca nu ai comentat nimica

  10. Daca P$D ”nu ne vindem tara”( au dat-o moca pentru spagi colosale) a vrut sa blocheze privatizarea de ce a dat interdictie DOAR PENTRU 2 ani??????
    Astept raspunsurile infractorilor si atarnatorilor de la stat!

  11. Se bate campii cu nonsalanta pe-acilea! hahalerism cu iz de poupincourism!

    Ca sa ai ceva de spus in UE trebuie sa fii o putere economica. Ca sa fii o putere economica trebuie, repet, trebuie sa ai capital national, privat si public. Uitati-va la Polonia, daca nu vreti sa vedeti Ungaria!

    Sigur ca tara nu are posibilitate ca din resursele proprii sa se reproduca si sa se dezvolte, ci trebuie sa aduca investitori straini. Acestia asigura acest lucru, dar foarte putini reinvestesc in Romania.

    Si apoi, ei iti pleaca cand trebuie sa faca reduceri de afaceri ( personal) sau cand ratele de revenire pe alte piete sunt mai favorabile.

    In alta ordine de idei, privatizarile de acest tip sunt utile cand ai ajuns intr-o situatie grea, ceri ajutorul FMI-ului si el iti pune aceasta conditie. Dar nu este dreptul unei generatii sa micsoreze spatiul de decizia al generatiilor viitoare, trebuie sa le lasi resurse si posibilitati…

    Ne intoarcem la povestea cu Rosia Montana Gold Corporation?

    Banuiala mea ca la cheltuielile enorme cu pandemia ( 100 miliarde de lei, cifra pe care am citit-o in presa, bani despre care nu stim unde s-au dus, caci fostul ministru de finante nu a dat nici un raport) tara are nevoie pentru a acoperi deficitul de un acord cu FMI-ul care, acord se lasa cu cerinta privatizarilor!

    alternativa este sa te imprumuti de pe pietele externe cu dobanzi mari!

    cum sa privatizezi Hidroelectrica, ai acolo o *gainusa* care baga bani la buget si tu o privatizezi? asa cum s-a facut cu gazele, cu electricitatea…

    ce antreprenor vinde o firma cand ea ii aduce profit? ca taran da vaca din grajd daca ea este foarte buna? o faci cand este cutitul la os, or asta nu ni se spune…

    am mai spus-o, daca PSD mi se pare exponentul capitalului national ( avand in vedere ca el este urmasul FSN-ului )PNL este exponentul capitalului strain in Romania..

    ar trebui ca hahalerismul cu iz de poupincourism politicianist sa fie inlocuit cu simtul realitatii: politica este razboiul dus cu alte mijloace!

    las la o parte faptul ca nu am incredere in deontologia profesionala a domnului PM deloc, absolut deloc, de cand am citit ca a facut speculatii pe baza monedei nationale…

    • Faci o mare greșală, Câțu nu este PM el este un slujbaș mărunt pus acolo să execute ordinele de la Cotroceni. Adevăratele ședințe de guvern se țin la
      Cotroceni .Micul Putin nu se mai deplasează nici măcar formal la Palatul Victoria cheamă slujbașii la ordin .Oare este mai ieftin că 19 mașini să vină la Cotroceni sau una să meargă la guvern .Lenea și aroganța se țin cu cheltuială

    • De câte ori te simţi nefericit şi ai nevoie de uitarea necazurilor; când rănit de viaţă, doreşti un suprem balsam; când sătul de banalitatea şi inegalitatea mediului, aspiri la societate mai ales când vrei să te înduioşezi ori să râzi de nimicuri în tovărăşia unui spirit plin de bunăvoinţă şi de înţelegere, atunci nu-l căuta departe, căci nu-l vei găsi. N-ai decât să întinzi mâna spre bibliotecă şi să chemi către tine acest talisman: Cartea.

      citat din Montesquieu

    • Un comentariu pertinent

  12. M-am lamurit ca prostovanul asta se adreseaza unei categorii de persoane cu limitari grave de intelegere a starilor de fapt. O moara stricata care arunca fumigene fara sa se uite mai intai cine este el un emanat din partidul bolsevic al criminalului Iliescu. Un impostor cu diploma de doctor, cu certificat de revolutionar. Barem Draknea avea carisma si era mai smecheras in texte. PSD va face in curand schimb de alegatori cu AUR care este creatia lui Dincu, Paunescu, Ghita. PSD este intr-o scadere puternica si Ciocolacu stie asta, d-asta iese zilnic cu pocnitori pana isi face Sarman Kur televiziune si propaga politica Voluntariului peste Bucuresti.

  13. !Vali

    sunteti in nonsens! pai daca se privatizeaza inseamna ca exista resurse!

    ca acelea sunt de interes! cine ar veni sa bage banii in ceva prost?

    nu sunteti in *rational*!

    eu inteleg ca intrarea in UE a fost conditionata de privatizarea directionata spre firmele europene, la plic, cum s-ar spune, dar cred ca momentul a fost depasit!

    trebuie sa avem grija de capitalul nostru national si mai ales, cel din viitor!

    noi nu avem inca capital privat romanesc sa mergem pe piete straine, cum fac polonezii, ungurii si cehii! dar acolo trebuie sa ajungem! ne trebuie timp …

    banuiesc ca psd-ul a bagat legea in cauza tocmai pentru ca sa se produce o acumulare la nivelul capitalul privat romanesc…

    poate gresesc eu in logica

    acum vreo 3 ani Le Monde Diplomatique arata ratele de investitii straine pe ramuri economice in primele 20 de state ale lumii…nu depaseau 20 la suta..

    aici este vorba de o batalie…lasati lozincile, nu ajuta la nimic…daca traiti in Romania!

  14. Ciolacul e ca ciobanul ala care tot ce intelege din economie e ca dupa ce vinde branza si mieii la piata e sa isi puna banii sub perna.
    Ce active se vand? Poate actiuni! Asta se uita in jur sa vada cum functioneaza lumea? Se uita in jur sa vada cum au ajuns firmele din Forbes 500 (! forbes 500 e topul firmelor) acolo? Intelege conceputul de bursa, actiuni, investitii??
    DB, Oebb, Lufthansa sunt societati pe actiuni. Si pot sa stranga bani de pe bursa prin vanzare de actiuni. Si nu. Nu numai statul e actionar ci si statele federale, ceea ce e o diferenta enorma fata de situatia romaniei.
    Suntem in secolul 21! Altfel se invarte lumea bai Ciolacule. Dupa tine ar fi mai bine trocul. Ca banul e ochiul draquluo.

  15. Noroc cu Facebook ca nu se mai simt singuri aia din pezde.
    Poate face si Guvernul un parteneriat public-privat cu baza de date a celor inscrisi la vaccin sa fie folosita pentru un Fesbook național al românilor autentici

  16. !Schnappi

    ori se privatizeaza ori se cedeaza actiunile statului din firmele listate la bursa, tot una este, profitul se duce la proprietar!

    ca sa nu mai spun ca, la privatizaerea SNGN cota repartizata romanilor a fost, daca imi aduc aminte, doar 20 la suta, 80 la suta la straini!

    patriotismul este economic azi! trebuie sa ne gandim in primul rand la *noi*, cum se poate dezvolta capitalul autohton privat si national, cum putem intra pe pietele straine!

    zic si eu, poate gresesc, dar as dori tara sa fie mai puternica si asta nu se poate daca citesc Forbes!

    • cota a fost 20% catre mici investitori adica oameni de rand romani sau straini care nu au bani multi de investit iar 80% a fost catre institutionali adica catre fondurile de pensii romane sau straine si catre fondurile de investiti romane sau straine ca si noi romani putem cumpara actiuni la deutche bank sau altele dar santeti prea prosti sa va informati doar veniti aici si comentati cacat

  17. !Ion Ardeleanu

    eu ma declar persoana cu limitari grave de intelegere a starilor de fapt!

    vorbiti exact cum se facea prin anii 50 cand se spunea oamenilor ca nu inteleg mersul istoriei!

  18. Domnule Ciolacu, Va zbateti degeaba ați pierdut partida.Johannis este marele câștigător. Va reuși cu siguranță armonizarea intereselor partidelor participante la guvernare. Decât sa continuați cu poziția asta antiguvernare permanenta, mai bine ați adopta o poziție mai flexibila ținând cont de contextul actual. Poziția asta permanenta de „Gica Contra” nu cred ca va avantajează pe termen mediu, părerea mea.

    • Aurele ,mai sti cum a făcut USR opoziție cu boxele în parlament ?Acesta este adevăratul rol al opoziției că altfel trecem la Marea Adunare Națională

  19. Fane, tu ai perfecta dreptate, dar tara asta si a tot vandut de 30 de ani sufletul diavolului, imprumutandu se fara oprire, nu mai exista cale de intoarcere, noi nu suntem grecia, noi nu avem c_aie!!

  20. !Cioby

    eu nu vad lucrurile asa rau…intrarea in UE a fost extrem de benefica Romaniei si trebuie sa sprijinim UE din toate puterile…
    https://www.g4media.ro/eurostat-romania-a-ajuns-din-urma-polonia-si-grecia-la-consumul-pe-cap-de-locuitor-croatia-si-bulgaria-pe-ultimele-locuri-din-ue.html
    http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/01/070102_eurostat_economic.shtml

    Deci Romania a crescut dar nu este inca capabila sa se bata pentru apararea pietii proprii, cu arme economice, aici vad si sursa coruptiei noastre, legata de aranjamentele la licitatii etc.si implicit atacurile externe, cum a zis odata Angela Merkel, de ce firmele germane nu castiga licitatiile in Romania…

    UE este un bloc economic ( dar nu numai, este o solutie politica exceptionala care va face ca Europa, cea care a *gazduit* doua sisteme totalitate si doua razboaie mondiale sa traiasca in pace si prosperitate!)

    UE este in competitie cu SUA, China, Rusia..deci toate tarile din UE sunt in aceeasi barca..nici una individual nu poate sa faca fata Chinei, excendentele bugetare ale Chinei permit sa se cumpere de pe bursa orice companie..de altfel, in topul bancilor lumii, cele chinezesti ocupa locurile 1, 2 , 4 si 5!

    dar UE nu este CAR si nici Fundatie de binefacere…politica economica din interiorul UE mi se pare ca tine de neoliberalism….suntem in razboi cumva..

    fiecare dintre noi este soldat in acest razboi….cand mergem la Kaufland, sau la Carrefour trebuie cumparate doar produsele romanesti, pentru a ajuta producatorii romani…

    cat priveste Grecia sunteti in eroare….Grecii si-au gestionat prost tara, in plan social, banul risipit, plus coruptia la magazine, hotel ( nu se dadeau bonuri fiscale, am fost de vreo 3 ori in Grecia!) plus furturile din banul public….au trait peste posibilitati!

    au luat imprumuturi, au garantat cu insule, porturi etc…cand a venit scandenta bancile au scos garantiile la vanzare, grecii au cerut ajutor de la UE, iar doamna Merkel a batut cu pumnul in masa, banii merg la banci…nu la greci

    daca banii nu mergeau la banci, grecii isi pierdeau tara…si asa au pierdut jumatate din portul Pireu si nu stiu ce insule pe 99 de ani….chinezii ar fi cumparat tot…

    protestele grecilor erau defulari…nu rezolvau problemele lor economice…

  21. !Cioby

    dupa cum vad suntem anuntati cu privatizarea….exista o foarte mare probabilitate ca acest anunt sa ne anunte necesitatea colaborarii cu FMI si cum domnul Citu in calitate de ministru de finante a declarat public ca nu va apela la FMI, s-a gasit varianta asta de a se pune problema…si de a-l scoate pe domnul Citu din pozitia inconfortabila de incompetent ..

    adica din situatia in care lumea s-ar intreba cum a fost posibil ca un ministru de finante incompetent sa ajunga PM al tarii competent?

    gestul domnului Ciolacu este evident politicianist, cu dubla directie ( una legata de resursele tarii!) si cealalta legata de pozitia domnului Citu!

    dar asta este politica…

    si eu daca as fi fost in locul domnului Ciolacu as fi facut la fel…

    pana una-alta, am luat bani 20-25 miliarde de euro, nimeni nu spune pe ce s-au dus acesti bani, deficitul bugetar este mare, nu stim cum va fi gestionata situatia…

  22. !stann

    si de ce ma rog nu se putea da o cota parte mai mare romanilor, prostilor, cum ii numeste domnia-voastra din ai 30 la suta din actiuni scoase la vanzare?

    si care sunt fondurile de pensii care au cumparat actiunile la societatea in cauza?

    problema nu este legata de strict de cetatean, ci semnificatia societala, daca pot spune astfel….

    adica ar fi de interes ca romanul sa primeasca profit din banii societatilor romanesti…ca o forma de a tine construi diada subiect economic-subiect politic, daca intelegeti acest aspect…

    si de ce ar trebui sa se vanda mai multe actiuni acum, din portofoliul statului roman, daca ele aduc profit si profitul intra in bugetul national?

    cat priveste lipsa dumitale de demnitate, adica jignirea de dragul ranirii altei persoane, o definesc prin corelatia statistica aproape de 1 cu iq-ul, in sensul care vorbea Courteline: nu exista o bucurie mai mare decat sa fi facut prost de un idiot veritabil si verificabil in tot ce face si prin tot ce spune!

    sa ma iertati daca citatul nu l-am reprodus cu exactitate, dar sensul este pe-acolo!

  23. Stefan cel mic…
    Ști ce i-au pierdut pe Napoleon și Hitler: orgoliul! Cu , cât dorești să fi mai argumentiv , cu atât devii mai de neînțeles ! Încearcă să-ți temperezi primul impuls, analizează și lăsă de la tine chiar și când ai dreptate ! Asta se numește înțelepciune ! Un sfat: citeste-l pe Tolontan și” cărarea ” ce încă unește ! In rest îți doresc sa devii :Stefan cel mare….

  24. !Nik

    comparatia nu merge, aia au fost oameni politici, eu sunt vai de capul meu…

    orice negociere inseamna comunicare si acea situatie se potriveste cu recomandarea domniei-voastre, nu orice comunicare, cum este cea de-aici este negociere, nu am ce sa negociez…

    eu sunt un *vai de capul meu*, nu ma pot ridica, ca responsabilitate sociala, competenta, etc, la nivelul lui Tolontan…

    eu spun ce gandesc…singura preocupare este sa o spun fara a jigni…aici caut sa ma cenzurez cat se poate de bine, in rest, daca sunt citit este bine, daca nu sunt citit iarasi bine…

    stiu ca irit…cum a fost cazul cand am spus ca manifestatia din ianuarie 2017 a fost unica in istoria umanitatii, de 2000 de ani nu s-a intamplat cu o secventa a populatiei educate sa ceara inchisori, cat mai multe inchisori…

    sau ca europarlamentarele au fost o minciuna grosolana,
    sau ca manifestatia din 10 august a reprezentat o incalcare grava a legii si, prin urmare, a principiului libertatii…de catre cei care se considera iluminatii tarii…..

    stiu ca irit cand spun ca noua ne lipseste in formarea noastra iluminismul..noi din feudalitate am trecut direct la vot, asta se intampla in 1921 si apoi am trecut din nou in feudalitate…

    nu fac partizanat politic, sunt critic in raport cu puterea, distanta de la ea la mine este egala cu distanta de la mine la ea, adica foarte mare…nu stau la masa cu politicieni, cu procurori, cu judecatori, cu altii….eu ii am pe masa mea de lucru pe altii…

    nu fac jocuri, nici poupincourisme…citesc realitatea prin fundamentele mele teoretice care eu spun ca sunt cat de cat solide…in plus citesc presa straina frecvent…

    multumesc de sfat… Cum sa inchei ? sa fiti iubit!