G4Media.ro

Ciolacu, despre dronele ruseşti: Ca să le dobori trebuie să tragem pe…

sursa foto: ProTv

Ciolacu, despre dronele ruseşti: Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în contextul căderii unor fragmente de drone ruseşti pe teritoriul naţional, că există o monitorizare permanentă, precizând totodată că România nu are posibilitatea de a le doborî pe teritoriul Ucrainei, transmite Agerpres.

Cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Buzău, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă în ultimele nopţi România a doborât vreo dronă rusească intrată pe teritoriul naţional.

„Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis, nu am auzit de vreo decizie în acest sens. Este o monitorizare şi aţi văzut că aceste drone sunt lovite de obicei de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării. Încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă. A fost o abordare chiar cu calm, controlabilă, nu a mai intrat nimic pe o distanţă…. O singură dată s-a întâmplat, după cum bine ştiţi, s-au luat măsurile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Am făcut un sistem nou de radare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul Ciolacu a subliniat că industria de apărare din România a intrat într-o nouă dinamică.

„Mă bucură că industria de apărare pentru prima oară lucrează şi în patru schimburi. Va veni şi acest împrumut de la Congresul Statelor Unite de 2 miliarde, cumva direcţionat pentru industria de apărare, un domeniu pe care încet, încet îl acoperim. Lucrurile chiar au intrat într-o anumită dinamică”, a precizat Marcel Ciolacu.

În cursul zilei de joi au fost găsite resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2 în proximitatea localităţii Plauru din judeţul Tulcea. Ministerul Apărării Naţionale reiterează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. De asemenea, MApN condamnă atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Problema e că și Iohannis și Ciolacu mint de îngheață apele.
    Cu drona găsită de localnici în Dobrogea, cu poze în presa internațională, Iohannis mințea senin că nicio dronă nu a căzut în România, să stea localnicii liniștiți la locurile lor !
    Dacă nu dădea DW pe post, Iohannis perpetua minciuna. Sau e atât de prost informat că nu știa.

    • Pai tot ce spun ei este exact pe dos daca nu ai observat. Daca ăștia 2 escroci îți spun sa nu te îngrijorezi, atunci trebuie sa te îngrijorezi. Foarte simplu..

  2. Îi invit, si pe Hannes, și pe Ciolacu la mine. Am schimbat deja un geam, mai am de reparat la ziduri. Să ia cu ei și un sac de nisip și să vină cu Jeep-urile alea șmechere că drumul e impracticabil. Garanția lor valoarează cât cuvântul rusului…. Pot stimabilii să garanteze că o dronă deviată de antiaeriana ucrainiană nu cade peste vreo casă? Dacă da, cum?

  3. Apropo, dacă o dronă care ataca Ismail a fost deviată, iar ai noștri văd că vin spre localitățile românești, ce fac? O lasă să cadă peste case? Ăsta-i mesajul? Cu asta vreți să ne liniștiți? După cum spunea primarul din Ceatalchioi: dacă drona se duce spre MK, tot așa procedați?

  4. ce vb ciolanule? ca nu ne lasa Ucraina sa doboram drone pe teritoriul lor?

  5. Președintele Ucrainei a zis de nenumărate ori ca dronele și rachetele de la marginea Ucrainei pot fi doborate de vecini. Nimeni nu a zis da sau ba. Asta e altceva. Doar Polonia cu juma de gura. Oricum și dacă ne mor cetățenii ăștia nu fac nimic. E similar cu cazurile în care oamenii mor în azile, spitale, discoteci etc. Se uita ca maimuțele, deplang victimele și promit măsuri. Într-un final familiile singure cu propriul suport financiar își cauta dreptatea care nu le este oferita prin instanțe. Stat eșuat. Spitalele alea regionale sunt bune numai când e campanie. De când era dragnea tot se zicea ca în maxim 4 ani sunt gata. I-a murit mustața și tot nu e gata nimic

  6. Un politician inutil cu pareri tâmpe.