Ciolacu: E normal ca și managerii români să fie plătiți la nivelul companiilor multinaționale, dar când depășesc veniturile președintelui României să intre în logica supraimpozitării / Nu a vorbit nimeni despre suprataxarea salariilor din mediul privat
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu s-a discutat despre supraimpozitarea salariilor în mediul privat, dar întrebat despre impozitarea profiturilor companiilor, a afirmat că este normal ca și managerii români să fie plătiți la nivelul companiilor multinaționale, dar când depășesc veniturile președintelui României să intre în logica supraimpozitării. Liderul PSD nu a precizat clar dacă se referă la managerii din companiile de stat sau din cele private.
Marcel Ciolacu a vorbit despre suprataxarea veniturilor șefilor din autoritățile de reglementare ale statului, care au salarii la nivelul celor din Uniunea Europeană:
„Anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au niște dispoziții venite de la UE să respecte o anumită salarizare care depășește venitul președintelui României. Principalul demnitar e președintele României, e primul om în stat.”
„Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură, iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni și a închide acest capitol cu legea pensiilor speciale, cu legea pensiilor și cu legea salarizării. E total incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condițiile actuale din România și să mai îndrăznești și să vii să te angajezi în sistemul public. Sunt ferm convins că vom găsi constituțional soluția cea mai bună să închidem această nedreptate care se întâmplă în acest moment în societatea românească”, a afirmat apoi liderul PSD.
Întrebat dacă se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri, Marcel Ciolacu a avut următoarele replici:
Reporter: Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și…?
Marcel Ciolacu: Dorim un management care să fie la nivelul unor companii multinaționale, e normal ca și managerii români să fie plătiți la același nivel, dar când ai depășit veniturile președintelui României intervii în această logică.
Reporter: Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri?
Marcel Ciolacu: E o propunere care s-a mai discutat. În acest moment eu am propus să venim cu 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pe o perioadă limitată de timp. (…) Nu s-a decis acest lucru să fie luat în calcul în interiorul coaliției.
Declarațiile lui Marcel Ciolacu pe larg:
- Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieșit la pensie la 40-45 de ani, exact la maturitea profesională, să te reangajezi la stat și să ai un cumul care depășește salariul președintelui României. Mi s-a părut corect să ridicăm această problemă în coaliție. Eu am ridicat-o.
- Vedem la latura constituțională dacă prin lege putem să interzicem cuiva dreptul la muncă, dacă nu mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depășesc. (…)
- Eu vorbesc de cumul în acest moment și aici s-a axat. Anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au niște dispoziții venite de la UE să respecte o anumită salarizare care depășește venitul președintelui României. Principalul demnitar e președintele României, e primul om în stat.
- Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură, iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni și a închide acest capitol cu legea pensiilor speciale, cu legea pensiilor și cu legea salarizării.
- E total incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condițiile actuale din România și să mai îndrăznești și să vii să te angajezi în sistemul public.
- Sunt ferm convins că vom găsi constituțional soluția cea mai bună să închidem această nedreptate care se întâmplă în acest moment în societatea românească.
- Dacă vorbim de impozitare, se poate introduce prin OUG, să vedem cât de constituțional și nu, dacă vorbim de cumul și interzicerea unui drept constituțional, categoric va fi numai prin lege.
- Și eu și primul ministru am cerut ministrului de Finanțe să ne aducă pe categorii de venituri.
- Am înțeles că într-o săptămână Ministerul Finanțelor va veni cu toate datele ca să putem să luăm decizia. … Vom vedea propunerile de la Ministerul Finanțelor în funcție de veniturile care sunt.
- Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și…? Dorim un management care să fie la nivelul unor companii multinaționale, e normal ca și managerii români să fie plătiți la același nivel, dar când ai depășit veniturile președintelui României intervii în această logică.
- Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri? E o propunere care s-a mai discutat. În acest moment eu am propus să venim cu 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pe o perioadă limitată de timp. (…) Nu s-a decis acest lucru să fie luat în calcul în interiorul coaliției.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii