G4Media.ro

Ciolacu promite într-un interviu pentru agenția Bloomberg să țină deficitul bugetar sub…

Sursa: Unsplash

Ciolacu promite într-un interviu pentru agenția Bloomberg să țină deficitul bugetar sub control: ”Înțeleg teama de alegeri, mai ales că putem vedea ce s-a întâmplat în Ungaria cu creșterea bruscă a costurilor de împrumut declanșată de măsuri pur electorale”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat într-un interviu pentru agenția internațională Bloomberg că, dacă va prelua conducerea guvernului, va țină deficitul bugetar sub control. El a spus că vrea să coboare deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut, după ce anul trecut a fost de peste 5% din PIB.

”Înțeleg teama de alegeri, mai ales că putem vedea ce s-a întâmplat în Ungaria cu creșterea bruscă a costurilor de împrumut declanșată de măsuri pur electorale”, a spus el pentru Bloomberg.

„De aceea, îmi doresc să găsim stabilitate în interiorul actualei coaliții”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a mai declarat pentru Bloomberg că va continua eforturile de îmbunătățire a ratingului de credit suveran al României, de la cel mai mic calificativ de investiții actual.

PSD și PNL ar putea lua în considerare o alianță politică înainte de alegeri, care să ofere o stabilitate pe termen mai lung, a adăugat el.

Rotația funcției de prim-ministru „va avea loc în jurul datei pe care am convenit-o, sfârșitul lunii mai, bineînțeles cu o anumită marjă pentru că nu vrem să afecteze în niciun fel activitatea guvernului”, a spus Ciolacu.

Obiectivele lui Ciolacu după preluarea funcției de premier, citate de Bloomberg:

  • Aprobarea unei noi legi privind energia eoliană offshore.
  • Reducerea impozitului pe venit și acordarea de deduceri la impozitul pe salarii
  • Un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este încă în discuție, dar necesită sprijinul coaliției
  • Să se concentreze pe ajutorul de stat pentru a stimula producția internă de alimente și a reduce dezechilibrele
  • Pentru ca fondul Fondul Proprietatea să listeze o participație minoritară la producătorul de energie hidroelectrică Hidroelectrica în cursul acestui an, o etapă importantă stabilită în planul de redresare a României în caz de pandemie.
  • Ciolacu s-a angajat să continue cooperarea, cu accent pe valorificarea la maximum a aproximativ 80 de miliarde de euro (87 de miliarde de dolari) din fondurile UE pentru restul acestui deceniu. Aceasta include trimiterea a două cereri de plată pentru a beneficia de fonduri din programul de ajutor post-pandemic al UE „deoarece acestea sunt primordiale pentru stabilitatea economică a țării”, a declarat el.
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Alooo, nu va taiati voi din ce ciorditi? Salariile alea, care le ati dublat, la primari auzi 50%di indemniz ca sa semneze prin interpusi , ca ei nu stau la servici, proiecte pe bani europeni.Pai nu le intrau in atributii? Auzi bă, le platim lenea pentru ale ogutanelorAuzi bani europeni sa faca interlopii tot felul de proiecte sa tapuiasca banii, iar primarii sa mareasca impozitele.

  2. Marcel i-a aburit p-aia de la Bloomberg fix cum i-a aburit mareata coalitie pe romani cu cele 270 de Pagini ale „Programului de guvernare 2021-2024 Coalitia perntru rezilienta, prosperitate si dezvoltare PNL-PSD-UDMR”, Program votat in Parlamentul Romaniei in 25 Noiembrie 2021 la investirea Guv Ciuca!
    NIMIC nu au facut din aburelile cuprinse in cele 270 de Pagini ale maretului Program numit pompos, „Programul Coalitiei pentru rezilienta, prosperitate(!!) si dezvoltare PNL-PSD-UDMR”, NIMIC!!!!!!
    Aceeasi soarta o vor avea aburelile facute in interviul pentru Bloomberg!
    ZERO, tineti minte!!!!

  3. cica masuri pur electorale, pai fix ei voiau sa faca la fel cu plafonarile cum a facut Ungaria. Astia care ii votati, inca sunteti chiar asa orbi sau doar aveti memorie de peste la vot?