G4Media.ro

Ciolacu: Punem în aplicare Convenţia anti-mită, angajament asumat în procesul de aderare…

Foto: Pexels.com

Ciolacu: Punem în aplicare Convenţia anti-mită, angajament asumat în procesul de aderare la OCDE / Se instituie infracțiunea de mituire a funcționarilor publici străini

Guvernul va aproba joi un proiect de lege pentru punerea în aplicare a Convenţiei anti-mită, obiectiv asumat în procesul de aderare la OCDE, prin care se instituie infracţiunea de mituire a funcţionarilor publici străini, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

„Punem azi în aplicare Convenţia anti-mită, angajament esenţial asumat anul trecut de România în procesul de aderare la OCDE. Aliniem acum legislaţia naţională la prevederile acestei convenţii. Prin adoptarea proiectului de lege, se instituie infracţiunea de mituire a funcţionarilor publici străini”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Proiectul de lege supus aprobării în Guvern incriminează la articolul 3 alineatul (1) „fapta persoanei care, direct sau indirect, promite, oferă sau dă unui funcţionar public străin, pentru acesta sau pentru altul, bani ori alte foloase care nu i se cuvin, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle de serviciu ale respectivului funcţionar public străin sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, dacă fapta este de natură să îi procure acesteia sau oricărei alte persoane bani sau alte foloase sau să îi menţină asemenea avantaje în legătură cu desfăşurarea de operaţiuni economice internaţionale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pe funcționarii publici români i-ați terminat de mituit?

    Și cei străini vor trece la fel de ușor prin justiția română precum cei români?

  2. De cei de la ape și mediu nu se ocupă, nici de grupurile de interese formate din proiectanți și avizatori. Nu contează că un investitor stă o grămadă de timp pentru ca doua instituții publice de mediu să facă schimb de informații și nici cât îl costă pe unul care poate vrea să creeze locuri de muncă

  3. s-a tinut de burta de ras cand a citit ce vrea sa faca?

  4. P-asta cu functionarii straini o implementeaza rapid. Ne-am aliniat la valorile europene!
    Pentru ai nostri de pe Dambovita aplicam metodele locale: prescrierea, fuga din tara, selectia completului de judecata, etc… bleahhh!