G4Media.ro

Ciolacu: Sesizarea cu privire la desemnarea lui Orban premier va fi depusă…

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ciolacu: Sesizarea cu privire la desemnarea lui Orban premier va fi depusă luni la Curtea Constituțională / Liderul PSD anunță că votul pentru învestirea guvernului nu va fi dat înainte de decizia Curții

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că luni va depune sesizarea către Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

„Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR – n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească”, a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

El a adăugat că acest subiect va fi discutat luni în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota şedinţa în care va fi supus votului guvernul Orban, Ciolacu a spus: „Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul, să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat un conflict de natură juridică constituţională”.

Foto: Inquam Photos / Geroge Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Nu poti face a afirmatie bazata pe o presupunere ,o prezumtiva , inchipuita sau nu , desfasurare de evenimente in viitor . Poate ca toate partidele vor vota noul guvern Orban ,nimeni nu stie ,nici macar presedintele PSD. CCR nu se poate pronunta decit pe fapte deja produse nu pe presupuse viitoare fapte .

    • Multa ezitare in pălăvrageala astuia.
      E ca unu care stie ca e pe moarte iminenta dar tot nu vrea sa semneze nu stiu ce act.
      E ca Iliescu care poate ca a murit dar poate trai la nesfarsit si impaiat prin postarile de pe blog.
      CCR sa va judece 🙂

    • Perfect spuneti!
      Totusi PSD fuge de alegeri!

    • Palavrageala este o forma benefica de exprimare atunci cind contine adevarul

    • Are studii de drept la Academia de Studii Economice Buzău.
      Le stie pe toate!

    • Atat in Constitutie, cat si in decizia CCR nr 80/2014, scrie clar ce atributii are presedintele Romaniei. Acesta desemneaza un premier care are majoritate parlamentara SAU care ar putea avea majoritate parlamentara, pe baza consultarilor si declaratiilor prartidelor din Parlament. Scrie negru pe alb in decizia CCR mai sus mentionata. Iar Orban, posibil nici sa nu aiba cvorumul necesar votului de investitura in Parlament, pentru ca nici macar propiul partid nu-l voteaza. Aceasta fiind spuse, indiferent ce vrea Iohannis si PNL, indiferent ce vor romanii, Dumnezeu sau cine mai vrei tu, desemnarea lui Orban este TOTAL NEconstitutionala. Punct. O zi buna.

    • Vezi ca a inceput Picard, în forță!
      Constitutia e buna asa cum e, Președintele țarii e bun asa cum e, CCR e bun asa cum e.
      PSD e de rahat ca nu pune lumea la treaba. Sa furi e mult mai usor.
      Forța PNL!

  2. MU.E ciuma rosie si slugoilor de la CCR !!! Daca mafia saboteaza in continuare alegerile anticipate,adica sa sfideze poporul souveran,atunci vom merge in strada.

  3. Presedintele nu face altceva decit sa numeasca conform atributiilor ce ii revin o persoana (sef de partid parlamentar , in cazul nostru) sa formeze un guvern . Ce face mai departe cel numit este traba lui atunci cind isi alege ministrii si treaba parlamentului daca il voteaza sau nu (nimeni nu stie dinainte ce se intimpla ). CCR nu are calitatea de a numi sau nu o persoana .

  4. Normalitatea este spusa de multa vreme de presedintele Iohannis -ANTICIPATE-. Cei care nu vor asta vor fi penalizati la vot de cetatenii care s-au saturat de starea de suspans .

  5. Depunerea unei sesizari la CCR poate insemna chiar raul absolut pentru PSD. Cetatenul nu mai doreste aceasta stare de incertitudine inca un an . Este exclus ca cineva sa mai reziste acestei stari de fapt – ANTICIPATE –

  6. Opriti degraba aceasta brambureala politica . E mult prea mult .

  7. Deciziile curții sunt pentru viitor. Și dacă curtea va da răspunsul în septembrie cine încalcă constituția când nu respecta cele 60 zile. ? Oricum cu asta pesedeul și o fura urat de tot. Asta cred că își dorește și ciolanul sa scape de dragnisti. Problema e că suferă o țară pentru ciolacan.

  8. STANESCU de la PSD zice : vrem anticipate . CIOLACU de la PSD zice nu vrem anticipate

    • Stanescu e cu DNA pe coada… nici Tăry nu e prea bine. Văd hoți la fiecare colț de banca parlamentara

  9. Alegerile parlamentare să fie la termen , nu când vor unii că sunt îmbătați cu niște sondaje, ptr că se creează un precedent periculos. Vrem nu vrem asta este majoritatea parlamentară de acum 4 ani și trebuie respectată , cui nu i place să meargă la vot la alegerile următoare la termen și până atunci mucles sacanaua dă buli bangeaua.

  10. Sa isi aduca domnii aminte ca incalca legea:
    REGULAMENTUL
    activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului – SECŢIUNEA 4
    Acordarea şi retragerea încrederii acordate Guvernului
    Art. 86. – (1) Birourile permanente, în condiţiile art. 15, stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor.

    Legea 96 /2006
    ARTICOLUL 10
    Principiul legalităţii şi al bunei-credinţe
    (1) Deputaţii şi senatorii, în calitatea lor de reprezentanţi aleşi ai poporului român, îşi îndeplinesc îndatoririle şi îşi exercită drepturile în conformitate cu Constituţia, legile ţării şi regulamentele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pe toată durata mandatului pe care îl deţin.

    ARTICOLUL 52
    Sfera abaterilor disciplinare
    Constituie abateri disciplinare parlamentare următoarele fapte săvârşite de deputaţi sau de senatori şi dacă, potrivit legii, nu constituie infracţiuni:
    b) nerespectarea prevederilor regulamentului Camerei din care fac parte şi a Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului;

    • Si cum ii sanctionezi?Cine ii cerceteaza, si in cat timp????

    • Se sanctioneaza singuri , nu trebuie sa ii sanctioneze nimeni altcineva decit votul si asta se va intimpla indiferent de decizia pe care o vor lua ,dar ar fi mult mai cistigati sa spuna si ei ce spune un popor intreg ANTICIPATE.