G4Media.ro

Ciolacu: Trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: Trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să ne-o asumăm / Nu e un semnal de alarmă / Sporurile deja câştigate trebuie trecute în anvelopa salarială

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să și-o asume coaliția, ceea ce nu reprezintă un semnal de alarmă, ci „o abordare responsabilă a situaţiei economice”.

Ciolacu a precizat că Ministerul Finanțelor a prezentat un plan coaliției, care va fi prezentat public în următoarea perioadă.

Întrebat despre tăierea unor sporuri pentru bugetari, liderul PSD a susținut că „sporurile deja câştigate trebuie trecute în anvelopa salarială”.

„Ocupăm spaţiul public toţi, politicienii, oamenii de bine şi vorbim despre praguri de parcă suntem o ţară numai de infractori. Sunt doar 600 de cazuri de abuz în serviciu. Pentru aceste 600 de cazuri am ocupat tot spaţiul public. Cred că e cazul ca ÎCCJ, Ministerul Justiţiei, CSM, magistraţii să vină cu soluţiile în acest moment, pe care le discutăm în Parlament şi le aprobăm. Haideţi să încercăm împreună să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Nu putem vorbi de sport fără autorităţi locale, fără primari, fără preşedinţi de consilii judeţene. Ei sunt sportul în acest moment. Nu l-am auzit pe ministrul Sportului vorbind despre nicio reformă. S-a venit cu o lege a educaţiei, e normal să vorbească lumea despre ea, ce e bine, ce e rău, să avem o dezbatere, dar trebuia făcut ceva în educaţie, cum trebuie făcut ceva în sport. A venit timpul ca în România să se implementeze reforme asumate în coaliţie de cele două mari partide ale României – PSD şi PNL – şi să încercăm să facem altfel decât au făcut cei dinaintea noastră, pentru că vedem în ce impas am ajuns”, a explicat Marcel Ciolacu joi, după vizita la Şcoala Gimnazială 190 din Bucureşti, împreună cu primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă, unde au participat la un meci de baschet şi vor înmâna premii echipelor participante, potrivit News.ro.

Liderul PSD a mai spus că „nu sunt probleme la încasările la stat”.

„Este pentru prima oară când premierul împreună cu ministrul de Finanţe au prezentat o situaţie de la Finanţe. Este o dinamică, nu doar în România, e o dinamică europeană. Creşte consumul, atunci trebuie să vii cu alte măsuri. Planul nostru este unul foarte simplu – trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să ne-o asumăm. România nu îşi mai permite să cheltuiască bani publici aiurea şi atunci s-a pornit la un plan îndrăzneţ. Îl felicit pe domnul prim-ministru, îl felicit pe domnul ministru de Finanţe. Au venit cu un plan în coaliţie. Normal, el va fi detaliat de către cei de la Finanţe şi eu personal luni voi avea o întâlnire cu decidenţii din Finanţe ca să înţeleg foarte bine fenomenul. Nu este un semnal de alarmă. Este pentru prima oară când oamenii politici gândesc astfel încât să aibă o perspectivă viabilă şi sustenabilă pentru noi toţi. Nimeni nu mai are dreptul să se joace într-o criză regională de securitate, după o pandemie. Nu e un semnal de alarmă, este pentru prima oară o abordare responsabilă a situaţiei economice. Aşteptăm. Avem materiale de la FMI, avem materiale de la Banca Mondială. Vorbim despre ele. Când dorim să le implementăm, atunci ne poticnim. Vorbim de digitalizarea ANAF de 30 de ani. De 30 de ani cei din ANAF ne explică cum nu se poate face. Eh, de data aceasta se va face pentru că decizia politică este una foarte clară – trebuie făcute reforme în ANAF”, a completat Ciolacu.

Cu privire la eliminarea unor sporuri, Marcel Ciolacu a precizat că „nu a vorbit nimeni”.

„Iarăşi ducem o reformă la lucruri mărunte. Din punctul meu de vedere, al lui Marcel Ciolacu, România, poate zona unde sunt medicii, unde au gărzi. Trebuie să ieşim din logica aceasta a sporurilor. Sporurile deja câştigate trebuie trecute în anvelopa salarială şi am terminat această discuţie. Trebuie să schimbăm ce nu a funcţionat şi trebuie să ne asumăm acest lucru. Îndrăznesc şi cu curaj. E momentul să o facem odată cu implementarea reformelor europene trecute în PNRR. Reformele nu trebuie folosite politic pentru că atunci iar vom amâna implementarea lor. Înţeleg că acum este momentul să le prindem sau nu”, a conchis liderul social-democraţilor.

Ministrul Adrian Câciu a anunţat, miercuri după şedinţa de Guvern, că în coaliţie a fost decisă o ajustare cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului. El a precizat că toate măsurile sunt posibile, pentru că trebuie să ajustăm cheltuielile bugetare, ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliţie a venit şi nici pachetul economic şi nici investiţiile.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Mi-e o silă! De ce trebuie neapărat să facă gargară?!

  2. L-a apucat responsabilitatea la spartul târgului! Minciuni, minciuni, minciuni!

  3. Am văzut că sunteți oameni de treabă cand ați creat bazele legale ca și hoții politici viitori să fie scăpați de pușcărie!
    Știm că tot FSN-ul, deci PSD-PNL-UDMR-AUR, sunteți oameni „de bine” care ne tot spuneți că „e bine să fie bine, ca să nu fie rău” de 34 de ani!

  4. Deci baga sporurile in anvelopa salariala si peste vreo 2 legislaturi descopera ca bugetarii au drept la sporuri si le adauga la noul salariu.

  5. newsriduri si ionutz au primit doua vesti bune azi. Nu li se taie din salariu si li se securizeaza sporurile si primele. Si la fel cum lupul din Capra cu trei iezi si-a ascutit dintii, ei isi vor spori rugozitatea limbii pentru a multumi cum se cuvine stapanii darnici cu lingatorii lor.

  6. Reformă la banul public;
    1. Reducerea cu 50% a numărului de UAT-uri
    2. Desființarea pensiilor speciale și de serviciu; desigur, efectele vor fi în viitor.
    3. Reducerea numărului de ministere și a instituțiilor din subordine.
    4. Alegerea primarilor în două tururi…

    • Fii serios, Ciolacu vorbește ca să fie auzit de plebe că a zis că este bine să fie bine! Si eventual că va construi ceva. Si oile placide vor vota!

  7. Numai 600 de cazuri !Trimise in instanta . Poate se uita la rapoartele curtii de conturi si constata ca sunt peste 2-3000 cazuri /an -TOATE se pot incadra la abuz in serviciu -dar doar o parte sunt sesizate la Parchet .3000X5 ani (perioada de prescriptie )=15k de noi puscariasi ! Cred ca avem 30k de puscariasi cu totul (sper sa nu gresesc , se poate cauta ,dar asta e ordinul de marime )

  8. Mor de ras nervos cu Ciolacu pe teme economice!
    Auzi la el: „Creşte consumul, atunci trebuie să vii cu alte măsuri”!!!!
    Unde vede el că creşte consumul?!
    Cred că are orbul găinii fără cap!
    În afara nomenklaturii de partid și de stat și a vreo 20.000 de pensionari superspeciali, n-am mai crescut la nimeni, dimpotrivă!
    Amestecă mere cu pere și rezultă un gem neplacut!

  9. „Ciolacu: Trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să ne-o asumăm / Nu e un semnal de alarmă / Sporurile deja câştigate trebuie trecute în anvelopa salarială”. EVIDENT!!!! Cu un mic amendament: „în anvelopa noastra” care în zona vulcanilor noroiosi se cheama „poznar” !!!

  10. Dacă ați fi serioși, ați elimina sporul pentru „condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase” din Guvern și din instituțiile de control și după aceea putem vorbi despre responsabilitate.
    Ar reprezenta o ticăloșie cât casa să includeți acest tip de spor nesimțit în salariile bugetofagilor, așa cum vrea Ciolacul!
    Așa vrea Ciolacul să facă economii de cheltuieli incluzând sporurile bugetarilor în salariu, că noi suntem tâmpiți!
    Nu vă vom ierta pentru nimic din ce înseamnă nesimțit!
    Nu v-ar mai rabda pământul de ticăloși!