G4Media.ro

Cioloș, după întâlnirea de la Bruxelles cu premierul Orban: ”Prea puține priorități…

Cioloș, după întâlnirea de la Bruxelles cu premierul Orban: ”Prea puține priorități discutate au fost atacate frontal de guvernul PNL”

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, la Bruxelles, cu liderul grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș. Într-o postare pe Facebook, Cioloș susține că a discutat cu șeful Guvernului și restanțele pe care le-ar avea acesta în realizarea angajamentele asumate față de USR-PLUS, printre care alegerile anticipate, alegerile locale în două tururi și desființarea Secție speciale.

”Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens”, a scris Dacian Cioloș.

De asemenea, premierului Orban i s-a imputat faptul că nu a fost desființată secția specială pentru magistrați, ci s-a citit în Guvern un memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. În plus, nu există un calendar pentru desființarea pensiilor speciale.

”Sprijinul nostru pentru guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a conchis Dacian Cioloș.

Foto: Ludovic Orban și Dacian Cioloș (Facebook/ Guvernul României)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Cred ca Ciolos i-a dat lui Orban un „to do list”!

    • Uite si de la Băsescu

      Traian Băsescu : pensiile speciale ar fi trebuit tăiate în prima ședință a Guvernului!

      ​Fostul președinte Traian Băsescu susține că pensiile speciale ar fi trebuit tăiate în prima ședință a noului guvern, dacă acesta „si-ar fi respectat cuvântul”.
      „Dacă Guvernul și-ar fi respectat cuvântul, pensiile speciale ar fi trebuit tăiate în prima ședință de guvern”, a spus Băsescu, la reuniunea conducerii PMP.

      Premierul Ludovic Orban a declarat, în urmă cu două zile, că se va face o analiză în privința pensiilor speciale, deoarece nu e atât de simplu să le elimini.

      „Și legat de pensiile speciale vom face o analiză extrem de serioasă a modalităților, pentru că este extrem de simplu să spui că elimini pensiile speciale. Trebuie să stabilești niște măsuri de a corecta diferitele inechități”, a spus Orban.

      Subiectul a fost atins și în cadrul întâlnirii dintre premier și liderii USR-PLUS care au cerut impozitarea pensiilor speciale.

  2. Subscriu celor spuse de Cioloș. Din păcate Orban s-a angajat să aplice niște măsuri, de care a uitat ulterior. Și sunt chestii pe care Guvernul și le putea asuma, nu au fost măsuri care să depindă integral de voința unui Parlament, care, cum s-a dovedit în toți acești 3 ani, este incapabil să legifereze pentru țară și progresul acesteia, ocupându-se doar de extinderea în cel mai mârșav mod a privilegiilor unor caste, cele apropiate de psd, aspect ușor de demonstrat. Încă din capul locului, doar pentru a se asigura de sprijin, Orban a promis lucruri contradictorii tuturor partidelor susținătoare învestirii echipei sale guvernamentale, un aspect total neloial, față de parteneri, față de cetățeni și față de nevoile arzătoare ale societății. Nu sunt absurd și nu cred că este nimeni, compromisul este arta înțelegerii, nu-s cretin să nu pricep așa ceva. Dar compromisul trebuie să fie în principal în beneficiul societății, în situația dată, abia mai apoi, putem admite acest lucru, să fie și în beneficiul părților. Măsurile asumate de Orban, stipulate în acordul încheiat cu Alianța USR-PLUS, sunt aspecte de bun-simț: alegeri în două tururi, desfințarea secției ciordache, desfințarea pensiilor speciale, corectarea prostiilor introduse de lepra psd în legislația juridică, promovarea inițiativei fără penali în pozițiile publice, măsuri de protejare a mediului, măsuri corective privind situația economică etc, toate aceste măsuri servesc în primul rând țării, iar mai apoi, într-o anumită proporție, fără discuții, servesc și Alianței. Pentru a reașeza lucrurile și pentru a purcede către o altă abordare, una menită să ajute la progresul României, adoptarea acestor măsuri este vitală, și atunci de ce se codește dl Orban? Oare din calcule personale? Eu cred că da. Pentru a dezvolta România, pentru a lua măsurile ce se impun a fi implementate, pentru a gândi strategii serioase și concrete care să rupă România de trecut și să o ducă cu adevărat înainte, pentru a elabora și implementa reforme serioase la toate nivelurile de activitate, pentru a impune reforma așteptată în paralizatul sistem administrativ românesc etc, fără dubii, este nevoie de curaj și de imensă voință, trăsături pe care, o spun cu toată răspunderea, partidele vechi, înțesate până la refuz de persoane dubioase, nu le posedă. Și atunci??? așteptăm schimbarea de la unii care nu au produs-o în 30 de ani? Să fim serioși.

  3. Vorbeste cel care s-a straduit din rasputeri sa nu supere PSD cat timp a fost prim ministru….

  4. Ceea ce a cerut USR+ este de bun simt. Totusi, daca Orban trece imediat la desfiintarea pensiilor speciale e posibil sa esueze negocierile pentru anticipate. Este de preferat sa se obtina mai intai suport pentru anticipate si alegeri locale in 2 tururi. Celelalte masuri de vindecare post-psd se pot implementa dupa alegeri.

  5. Daca nu sunt aduse la realitate salariile colosale si aberante impreuna cu ”nesimtitele”de pensii ”speciale” a unor categorii ”profesionale” care s-au remarcat doar prin incompetenta crasa si coruptie si care au patronat si sunt singurii responsabili de dezastrul economic si uman in care a ajuns aceasta tara vom iesi in strada.

    Aceste privilegii aberante a celor din Justitie/Parchet/IPJ/DIICOT/SRI si miriada de servicii”secrete”de 2 bani care au patronat toate hotiile din ultimii 30 de ani si care reprezinta statul Mafiot trebuie sa dispara altfel in final vom pleca cu totii din aceasta tara.

    Aceste institutii enumerate mai sus dupa cum arata aceasta tara nu merita nici macar pensii.

    Daca partidele din aceasta tara vor ramane in zona santajului acestor securisti care au dictat politica acestei tari in ultimii 30 de ani,vor dispare.

  6. Intalnirea Orban-Ciolos a fost una mai degraba pozitiva. Dar, deh, jurnalistii trebuie sa scoata in evidenta aspectele negative.
    Oricum, Orban a facut deja foarte multe in timpul scurt de cand e premier. Le va face si pe celelalte (doua tururi, anticipate etc).

  7. Ce sprijin are în parlament PNL de la Plus-ul lui Cioloș, ca să tot impună tot felul de deziderate guvernului? În plus asociații lor, USR, au fugit de orice răspundere când a trebuit să intre la guvernare. Este minunat să scoți castanele din foc cu mâna altuia. Personal cred că USR Plus regretă căderea guvernului Dăncilă. Votanții PNL nu sunt persoane care reacționează de cum bate vântul. Deci vor sancționa aceste malformații ale celor două partide.

  8. De cât timp mai este nevoie să ne convingem că Sică mandolină este unul dintre marii mincinoşi din politica română, poate chiar mai mare decât Pinocchio Ponta ? Ȋi minte cu neruşinare pe aliaţi / colaboratori, minte fără jenă la apariţiile televizate, minte de ȋngheaţă apele ȋn interviurile acordate. Interesant este că erau mulţi care spuneau despre Ponta că este mincinos, la Sică este linişte totală.
    Unul din aspectele care ar trebui lămurit este legat de tatăl fraţilor Orban. Ȋn Braşov sunt persoane care vorbesc de existenţa unui colonel de securitate ȋnainte de schimbarea din ’89, cu doi băieţi care au terminat Politehnica din Braşov la sfârşitul anilor ’80. Poate se găseşte un jurnalist de investigaţie adevărat care să lămurească definitiv problema. Se cunoaşte declaraţia lui Sică ȋn această problemă, exprimată ȋntr-un interviu.