G4Media.ro

VIDEO Primarii Ciprian Ciucu și Popescu Piedone anunță confiscarea primelor maşini pentru…

VIDEO Primarii Ciprian Ciucu și Popescu Piedone anunță confiscarea primelor maşini pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că a fost confiscată prima maşină pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii sau demolări.

Un anunț a similar a foat făcut și de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

„Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mică publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini!”, a scris primarul, sâmbătă, pe Facebook.

El a avut un mesaj şi pentru constructori – vor fi monitorizaţi cu precădere.

„Mulţumesc pentru colaborare Gărzii de Mediu, Poliţiei Naţionale Sectorul 6 şi Poliţiei Locale Sector 6. Operatorul de salubrizare, Urban SA, este autorizat să ridice deşeurile provenite din construcţii. Sunaţi la ei, sunaţi la primărie şi vă îndrumăm”, a transmis Ciucu.

Și Poliția Locală Sector 6 a transmis un comunicat de presă despre confiscarea mașinii care transposta ilegal deșeuri: 

În data de 13.02.2021 în jurul orei 1600, poliţiştii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 25 Poliție și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, au depistat în zona str. Aleea Callatis un conducător auto în timp ce transporta saci cu deşeuri provenite din construcții cu o autoutilitară fără a deține aviz de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Agenții locali au efectuat verificări și au stabilit identitatea conducătorului auto fapt pentru care a fost sancționat contravențional pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus măsura confiscării autoutilitarei în cauză în conformitate cu prevederile H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Vineri 12.02.2021, Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a convocat Comisia de Ordine Publică Locală iar în cadrul întâlnirii s-a discutat problema transportatorilor ilegali care prin acțiunile lor ridică, transportă și depozitează necontrolat deșeuri pe raza Sectorului 6. Ca urmare a ședintei s-a stabilit necesitatea desfășurării de acțiuni comune prin Poliția Locală Sector 6, Poliția Sectorului 6 și Garda Națională de Mediu pentru depistarea acestora și luarea măsurilor legale în vigoare.

Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

Și Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, a anunțat sâmbătă confiscarea unei mașini pentru transport ilegal de deșeuri și amendarea cu 30.000 de persoanei care a comis ilegalitatea.

”Astăzi, 13.02.2021, a avut loc o acțiune comună a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București și legislația de mediu în vigoare. În urma acesteia, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că dintr-o autoutilitară au fost abandonate deșeuri rezultate din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Persoana în cauză a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar autobasculata cu care a transportat deșeurile a fost confiscată. Persoana în cauză are și obligația de a salubriza zona afectată până în data de 17.02.2021”, a se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Așa trebuie făcut și cu mașinile, căruțele, platformele… prinse că au lemne furate!

  2. De imagine!
    Săptămâna viitoare nu se mai intampla!
    Desi după un studiu, Zilnic, in Bukarest se deversează mai mult de 100 de camioane!
    Unde le depozitam / stocăm daca prindem UNUL pe zi?

  3. bun, ce variante am cand imi renovez apartamentul si trebuie sa scap de moloz? contra cost si legal. altfel e doar un populism ieftin si o aluzie catre transportatori cui trebuie sa plateasca taxa de protectie

    • Corect. Ai pus punctul pe i.

      In Germania si Belgia primariile investesc in concasoare care macina tot molozul adus de firme si cetateni pt o taxa modica si apoi il refolosesc la drumuri. La noi politicienii pun mereu caruta inaintea boilor si minciunile in presa.

    • Ai varianta de a contracta serviciile REBU – ei iti iau contra cost sacii cu moloz si nu cred ca ii arunca la marginea orasului ca Dorel care pentru 10 lei pe sac „te scapa” de el

    • Spre exemplu: http://www.romprest.ro/servicii/

      Ai cautat tu pe site-urile companiilor de salubritate si nu au gasit servicii de ridicare moloz?

    • 1) REBU si ceilalti iti aduc un container de min 3mc, care are pret fix, chiar daca tu ai 15 saci cu totul.

      2) Sunt pentru confiscarea vehiculelor folosite la depozitarea ilegala de deseuri, dar cand opredti o masina de moloz pe strada, cum stii ca urmeaza sa o descarce in sant sau se duce pana la groapa de gunoi a vreunui sat de pe langa Bucuresti?
      Adica ii ia din mers, ca le e mai usor si cand vor trebui sa dovedeasca in instanta ca molozul urma sa ajunga in sant … cum vor proba? 🙁

      Pare niste reclama ieftina …

  4. Se contactează firma de salubritate din sector sau localitate care are serviciul de ridicare moloz. Simplu

  5. Repede o statuie!

  6. Simolu. Vorbești cu firma de salubritate si comanzi un container.

  7. Această basculantă cară și aruncă deșeuri ilegale de ani de zile.
    https://usrgiurgiu.ro/basculanta-vanatorii-mici-confiscata-aruncare-ilegala-deseuri/