INTERVIU Ciprian Ciucu: Voi intra în competiția internă din PNL pentru candidatura la Primăria București / Organizaţia din Capitală nu merge cu motoarele turate la maxim, nu acţionăm suficient de puternic cu toţii
Ciprian Ciucu, vicepreședinte PNL București și unul dintre puținii liberali bucureșteni care fac opoziție reală la PSD în Capitală, spune într-un interviu pentru G4Media.ro că spera ca PNL să dea mână liberă sâmbătă la Consiliul Național președintelui Ludovic Orban pentru schimbarea liderilor de filiale care ”nu urmează linia partidului”. Ciucu a criticat activitatea organizației București, despre care a spus că ”nu merge cu motoarele turate la maxim” și a anunțat că vrea să se înscrie în cursa internă pentru stabilirea candidatului la Primăria București.
Cele mai importante declarații ale lui Ciprian Ciucu:
- Mi se pare normal ca această conducere, care dă o linie strategică, să aibă şi pârghiile prin care să îşi impună politica. Pentru că e o politică naţională a partidului, nu mai e politica de judeţ sau de oraş. Este cea naţională.
- Organizaţia Bucureşti, în acest moment, eu nu o simt că merge cu motoarele turate la maximum.
- Eu însumi aş fi avut nevoie de mai mult sprijin, mai mulţi oameni care să mă ajute, cu care să mă organizez. Sprijinul a fost doar în sensul că nu m-a împiedicat nimeni, nici din actuala conducere să fac sau să iau poziţiile pe care le-am considerat eu că sunt corecte
- Mi se pare că nu acţionăm suficient de puternic cu toţii. Adică ar trebui să avem conferinţe de presă mai dese, să avem mai bine documentate anumite teme, şi nu doar de către mine sau de către Cătălin Deaconescu, ci de către mai mulţi dintre noi
- Cred că filiala ar putea să meargă cu mult mai bine dacă ne reorganizăm puțin
- Ar trebui să ne uităm să evaluăm exact unde s-a făcut opoziţie, unde s-au mişcat lucrurile şi unde nu. Sincer să fiu, cam la toate sectoarele trebuie schimbat ceva, adică nu aş evidenţia un sector sau altul, cam la toate ar trebui schimbat ceva.
- Vin la mine oameni din PNL care ştiu ce să faci pe zona de utilităţi, ce să faci pe zona de salubritate, ce să faci pe iluminat public, pe risc seismic, dar sunt demobilizaţi, nu mai participă, nu se simt inspiraţi, adică nu ştiu dacă există acum în Bucureşti acel proiect politic care să îi mobilizeze şi care să-i facă să iasă iar pe străzi, să discute cu oamenii, să susţină partidul, să se implice în viaţa partidului. Dacă noi vom reuşi, la un moment dat, să îi readucem în partid, să fie şi foarte activi, vom avea doar de câştigat.
- Miza este ca să avem un proiect politic în care oamenii să creadă şi să creadă pe bune, că putem câştiga. În acest moment suntem pe locul trei în Bucureşti. Îmi pare rău. Nu am venit în PNL ca să fiu pe locul III. Am venit în PNL ca să fiu pe locul I. Şi vreau ca să le dăm oamenilor acel proiect politic în Bucureşti, superprofesionist, bazat exclusiv pe integritate, care să-i mobilizeze pe oameni. Oamenii să creadă în el, că vom câştiga. Asta este ceea ce vreau eu.
- Despre candidatul unic al Opoziției la Primăria București în 2020: Dacă nu o să avem un candidat unic nu mai mergem, stăm acasă, pentru că PSD sunt extraordinar de puternici, au foarte multe resurse, au resursele Bucureştiului la îndemână. Trebuie să organizăm un prim tur de facto, nu de drept, în care campionii celor trei partide (PNL, USR, Mișcarea România Împreună) să iasă să fie prezentaţi de către partide şi, pe baza acestui prim tur să se vadă cine este cel mai bine pregătit dintre candidaţi şi care merită sprijinul celorlalţi. Unul dă primarul, celelalte două or să dea viceprimarul.
- Despre candidatul PNL la Primărie: Experienţa îmi arată că PNL-ul are resurse ca să vină cu om din interior. Categoric voi participa la o astfel de competiție internă pentru desemnarea candidatului. De-aia am intrat în politică, ca să schimb lucruri. Doar din poziții legislative sau doar dând declarații în media nu schimbi lucruri. Pentru a arăta cât de pregătit sunt și care este viziunea mea, am nevoie de o poziție executivă. Îmi doresc foarte mult o poziție executivă, pentru că de-acolo poți să aduci schimbare. De-acolo poți să promovezi politici, de-acolo poți să faci lucruri esențiale. Dintr-o poziție executivă. Și da, de-asta am intrat în politică. Da? Nu ca să mă bat cu PSD-ul. Am intrat în politică ca să fac lucruri bune. Și nu le pot face decât dintr-o poziție executivă.
Interviul integral:
Rep: Sâmbătă are loc Consiliul Naţional de la care sunt aşteptate mai multe decizii de forţă ale lui Ludovic Orban. La ce vă așteptați?
Ciprian Ciucu: În primul rând se vor consfinţi criteriile pentru Europarlamentare, pentru că va fi o foaie de parcurs şi acum, cine vrea să participe la Europarlamentare trebuie ca să-şi depună, până la 1 septembrie, candidatura.
Rep: Vreți să candidați la Europarlamentare?
Ciprian Ciucu: Aici e un schepsis: aş vrea să fiu pe listă, dar nu neapărat în primele zece locuri sau douăzeci de locuri eligibile, ci să fiu pe listă pentru a susţine ceilalţi candidaţi, vă zic foarte-foarte clar, pentru că experienţa mea este în afaceri europene, cea de bază şi să-mi asigure şi prezenţă media, pentru că, dacă eşti un candidat, ai acces la media. Cum eu sunt oarecum banat, în acest moment, pe media, mi-ar fi util să fiu pe acea listă. Dar fără ca să mă visez europarlamentar.
Rep: Dincolo de candidaturile la Europarlamentare e o discuţie despre modul în care pot fi schimbaţi şefii de filiale.
Ciprian Ciucu: Da, în momentul de faţă este o prevedere statutară în care conducerea unei filiale nu poate fi schimbată de conducerea centrală decât cu o majoritate foarte mare, de două treimi, ceea ce le poate face pe unele filiale să nu respecte, de obicei, linia impusă de conducerea centrală. Linia lui Ludovic Orban de când a preluat PNL a fost să poziţioneze de fiecare dată partidul de partea bună a lucrurilor: Opoziţie fără compromisuri, aceasta este linia generală pe care Orban a dat-o. Pe de altă parte, întotdeauna apăreau articole, că deputaţii nu-ştiu-ce n-au votat cum trebuie…
Rep: Că unii au votat Codul Administrativ…
Ciprian Ciucu: Aşa. A fost una dintre ele, dar au fost câteva astfel de situaţii. Şi-atunci trebuie să-l înţelegi şi pe Orban şi conducerea centrală. Vrem să câştigăm alegerile cu PNL primul partid din opoziţie, care să fie primul partid de guvernare. Ei, într-un fel, neurmând această linie strategică, care se va sparge tot în capul actualei conduceri, mi se pare normal ca această conducere, care dă o linie strategică, să aibă şi pârghiile prin care să îşi impună politica. Pentru că e o politică naţională a partidului, nu mai e politica de judeţ sau de oraş. Este cea naţională.
Rep: Deci ați fi de acord cu schimbarea regulii, astfel încât să fie mai uşor pentru conducerea centrală a partidului să-şi impună politicile şi să schimbe conducerea filialelor care nu urmează linia.
Ciprian Ciucu: Da, şi asta se face cu un vot în organismele de conducere şi cu o majoritate. Dar nu mai trebuie să fie acea majoritate supercalificată, ci trebuie să fie acea majoritate simplă.
Rep: Ce ştiți despre discuţia de dintre conducerea PNL și președintele Iohannis? V-a comunicat cineva în partid?
Ciprian Ciucu: Am auzit de această întâlnire a doua zi dimineaţă. Au participat foştii copreşedinţi, domnul Blaga şi doamna Gorghiu, împreună cu Ludovic Orban şi, dacă nu mă înşel, domnul Buşoi la această întâlnire, care n-a fost făcută publică de nimeni, s-a aflat pe surse despre ea. Într-un fel, este normală această întâlnire şi arată preocuparea preşedintelui pentru ceea ce se întâmplă în PNL, partidul care l-a şi dat sau l-a susţinut pe preşedinte.
Rep: Ce s-a discutat acolo, în perspectiva şedinţei de sâmbătă?
Ciprian Ciucu: Doar cei care au fost acolo pot şti. Unii spun că „dom’le, s-a pus batista pe ţambal”, alţii spun că i s-a dat cumva lui Ludovic Orban libertatea de a acţiona, pentru că până acum a demonstrat că e dispus să facă opoziţie pe bune, şi-atunci sunt aceste două variante, dar noi vom şti sigur despre ce s-a discutat acolo sâmbătă.
Rep: Organizaţia de Bucureşti, din care faceți parte, a fost puternic contestată din interiorul partidului de lideri centrali şi locali, dar şi de o parte a societăţii civile, de observatori independenţi, pentru pasivitatea de care dă dovadă în lupta cu PSD. Ca să nu spunem că au fost inclusiv acuze de complicitate cu PSD-ul. Cum vedeți activitatea filialei PNL din Bucureşti?
Ciprian Ciucu: În acest mandat cred eu că am reuşit să impun linia corectă, împreună cu colegul meu Cătălin Deaconescu sau Stelian Bujduveanu, liderul de la TNL Bucureşti. Adică nimeni nu poate să-mi zică, să vină, să mă privească în ochi şi să-mi spună că nu am făcut opoziţie pe bune şi eficientă. Pentru că dacă s-a mai scos ceva din primărie, cam pe zona asta, adică noi am reuşit să facem acest lucru. La nivel de celelalte sectoare, şi-acolo s-au mişcat lucrurile, dar lucrurile sunt mai puţin vizibile, pentru că n-au aceeaşi vizibilitate, ce se întâmplă la sector în comparaţie cu ce se întâmplă la Primăria Capitalei. În Organizaţia Bucureşti, în acest moment, eu nu o simt că merge cu motoarele turate la maximum.
Rep: Ce vreți să spuneți cu asta? Explicați, vă rog
Ciprian Ciucu: Eu însumi aş fi avut nevoie de mai mult sprijin, mai mulţi oameni care să mă ajute, cu care să mă organizez. Sprijinul a fost doar în sensul că nu m-a împiedicat nimeni, nici din actuala conducere, să fac sau să iau poziţiile pe care le-am considerat eu că sunt corecte, multe dintre ele – bineînţeles, au fost discutate cu colegii mei din Consiliul General. Nimeni nu mi-a zis vreodată „nu fă aia sau nu fă aialaltă!”.
Rep: Atunci, la ce vă referiți când spuneți că nu merge cu motoarele turate?
Ciprian Ciucu: Mă refer la faptul că mi se pare că nu acţionăm suficient de puternic cu toţii. Adică ar trebui să avem conferinţe de presă mai dese, să avem mai bine documentate anumite teme, şi nu doar de către mine sau de către Deaconescu, ci de către mai mulţi dintre noi.
Rep: Inclusiv Cristian Buşoi, preşedintele filialei?
Ciprian Ciucu: Şi Cristian Buşoi a avut poziţii pe diferite teme legate de Bucureşti, poziţii care, trebuie să recunosc, au fost corecte, poziţiile publice. Nu aş putea să zic că nu a avut poziţii corecte. Acum, nu ştiu cât s-au dus. Cât impact au avut, dar şi el a avut astfel de poziţii ok. Cred că filiala ar putea să meargă cu mult mai bine dacă ne reorganizăm puțin.
Rep: Ce înseamnă această reorganizare?
Ciprian Ciucu: Sunt câteva sectoare la care schimbarea este necesară.
Rep: Care sunt, mai exact?
Ciprian Ciucu: Acum îmi cereți să iau poziţie publică direct. Nu sunt o fire foarte conflictuală, dar ar trebui să ne uităm să evaluăm exact unde s-a făcut opoziţie, unde s-au mişcat lucrurile şi unde nu. Acum, sincer să fiu, cam la toate trebuie schimbat ceva, adică nu aş evidenţia un sector sau altul, cam la toate ar trebui schimbat ceva.
Ce se întâmplă: avem două partide mari, care au fost la guvernare, care au avut resurse, care au primării, care au foarte mulţi oameni cu experienţă. Găsesc în PNL, vin ei la mine, că nu-i ştiu pe toţi, oameni care ştiu ce să faci pe zona de utilităţi, ce să faci pe zona de salubritate, ce să faci pe iluminat public, pe risc seismic şi-aşa-mai-departe – îi vezi că ştiu. Şi sunt demobilizaţi, nu mai participă, nu se simt inspiraţi, adică nu ştiu dacă există acum în Bucureşti acel proiect politic care să îi mobilizez, da, şi care să-i facă să iasă iar pe străzi, să discute cu oamenii, să susţină partidul, să se implice în viaţa partidului şi dacă noi vom reuşi, la un moment dat, să îi readucem în partid, să fie şi foarte activi, vom avea doar de câştigat. Şi nu vorbesc doar de PNL. Vorbesc de opoziţie în general. Deci miza este ca să avem un proiect politic în care oamenii să creadă şi să creadă pe bune, că putem câştiga. În acest moment suntem pe locul trei în Bucureşti. Îmi pare rău. Nu am venit în PNL ca să fiu pe locul III. Am venit în PNL ca să fiu pe locul I. Şi vreau ca să le dăm oamenilor acel proiect politic în Bucureşti, superprofesionist, bazat exclusiv pe integritate, care să-i mobilizeze pe oameni. Oamenii să creadă în el, că vom câştiga. Asta este ceea ce vreau eu.
În primul rând trebuie să facem, la nivel de Bucureşti, un departament de politici publice şi de documentare super-performant. Adică vreau să ştiu, în fiecare moment, sau să am nişte direcţii strategice foarte clare să începem deja să scriem programul pentru Bucureşti, pentru peste doi ani când vor fi alegeri.
Vreau ca să ştiu ce facem cu termoficarea, vreau să ştiu ce facem cu traficul. Va trebui să ne punem la punct acest departament, care să fie de profesionişti şi de oameni din partid. Deci să nu fie doar aşa, participăm benevol, când avem timp, când avem chef. Nu. Trebuie să fie on a daily-basis. Zilnic, oamenii să vadă şi să aibă termene până la care să iasă cu documente de poziţie, policy-papers pe fiecare din aceste teme.
Iar al doilea, evident, trebuie să scoţi un departament de comunicare profesionist. Adică oamenii care lucrează acum pentru partid trebuie să fie cumva, să li se dea şi să ne ajute pe noi, cei care comunicăm la nivel de Bucureşti, să ne ajute să fim şi mai buni decât suntem în acest moment. Aceste două lucruri. Şi atunci, întărind partidul pe zona de policy şi pe zona de comunicare, da, poţi să te duci să pretinzi că meriţi să câştigi Primăria Capitalei.
Rep: Alegerile locale din 2020. Cum trebuie să meargă opoziția la București, cu candidat unic sau fiecare partid cu candidatul lui?
Ciprian Ciucu: Trebuie să organizăm un prim tur de facto, nu de drept, în care campionii celor trei partide să iasă să fie prezentaţi de către partide: PNL, USR, Mișcarea România Împreună. Acest tur trebuie neapărat să includă dezbateri, să avem criterii, să se vadă cine este cel mai bine pregătit dintre candidaţi şi care merită sprijinul celorlalţi. Cei care, în ghilimele, vor pierde, de fapt nu vor pierde, ei vor intra automat în echipa campionului care va câştiga. Un partid dă primarul, celelalte două or să dea viceprimarul. Iar ceilalţi, din competitori în acest prim tur, automat să se transforme în susţinători. Dar susţinători activi. Să fie împreună acolo şi să lupte ca un monolit cu PSD-ul, nu doar aşa, la nivel declarativ.
Dacă nu o să avem un candidat unic nu mai mergem, stăm acasă, pentru că PSD este extraordinar de puternic, are foarte multe resurse, are resursele Bucureştiului la îndemână. Au angajat mii de oameni, zeci de mii de oameni, iar aceşti oameni au familii pe care le vor mobiliza să iasă la vot. Au dat pentru o mie de oameni excursii gratuite în Grecia. Ei de-acum îşi fac armată. Ce şanse să aibă USR singur? Să fim serioşi. N-o să aibă nicio şansă USR singur, sau MRÎ singur şi nici PNL singur. Va trebui să fim împreună şi trebuie de pe-acum să începem să ne cunoaştem şi să vedem, putem lucra împreună sau nu, să căpătăm încredere unii în alţii, să încercăm să ducem o campanie pe care să o câştigăm şi, după ce o câştigăm, iarăşi, trebuie să avem încredere unii în alţii ca să conducem Bucureştiul.
Rep: Candidat PNL din interiorul partidului pentru Bucureşti, sau din afara partidului?
Ciprian Ciucu: Experienţa îmi arată că PNL-ul are resurse ca să vină cu om din interior. Eu sunt printre cei mai vizibili, pentru că aşa am şi dorit să fac politică, dar în afară de mine sunt şi alţi oameni care sunt super-competenţi şi integri în PNL, pe care i-am cunoscut, şi avem, cu siguranţă, capacitatea să venim cu un candidat din interiorul partidului.
Sunt şi printre parlamentari. Experienţa cu care te duci la primărie este esenţială. Dacă te duci să te pregăteşti la locul de muncă, cum o vedeți pe Gabriela Firea, nu e nimic consistent. Când ajungi în Primărie, în prima zi, trebuie să ai programul etapizat și bugetat, pus la punct. Să demarezi deja politicile și proiectele pe care ți le-ai depus. Altfel ajungi la doi ani ca Gabriela Firea și nu mai știi pe unde să scoți cămașa și o dai pe populisme ieftine sau tricouri cu primar de doar doi ani. Păi în doi ani poți schimba oarecum fața unui oraș, da? Și-atunci aș merge pe cineva care are experiență. Care știe la ce se așteaptă. Pentru că la nivelul primăriei sunt niște interese enorme. Sunt bani foarte mulți, cel mai mare buget de instituție publică din România. Un candidat care nu e pregătit n-o să știe ce l-a lovit. N-o să știe pe ce lume trăiește. N-o să știe de unde să apuce, de unde să înceapă. Și-atunci aș merge pe mâna unui candidat din interior, care știe administrație publică, care nu trebuie să se formeze la locul de muncă și care să aibă și tracțiune populară. Și e timpul ca, da, PNL-ul să meargă pe proprii oameni.
Rep: În acest scenariu ați participa la o competiție internă pentru desemnarea candidatului?
Ciprian Ciucu: Categoric voi participa la o astfel de competiție internă pentru desemnarea candidatului. De-aia am intrat în politică, ca să schimb lucruri. Nu schimbi lucruri doar din poziții legislative sau doar dând declarații în media. Pentru a arăta cât de pregătit sunt și care este viziunea mea, am nevoie de o poziție executivă. Îmi doresc foarte mult o poziție executivă, pentru că de-acolo poți să aduci schimbare. De-acolo poți să promovezi politici, de-acolo poți să faci lucruri esențiale. Dintr-o poziție executivă. Și da, de-asta am intrat în politică, ca să fac lucruri bune. Și nu le pot face decât dintr-o poziție executivă.
Rep: Ați avut discuții cu USR, cu partidul lui Cioloș despre această ipoteză?
Ciprian Ciucu: La nivel de PNL nu știu de astfel de discuții. Am avut discuții cu oameni din USR și din mișcarea domnului Cioloș pe care îi cunosc la nivel personal, că ne întâlnim întâmplător prin diverse contexte și da, am avut astfel de discuții. Personal eu i-am tatonat să văd ce au de gând, cum văd ei lucrurile, le-am spus care este viziunea mea, care este cea pe care am spus-o şi acum. Vreau să spun oamenilor de la început ce am în cap, nu vreau ca să zică „ok, Ciucu ne-a ascuns că…” Nu. Oamenii să vadă exact cum gândesc eu şi să-mi valideze sau să invalideze dacă gândesc ok sau nu gândesc ok. Şi-atunci le-am spus şi lor exact ce am în cap.
Rep: Şi care a fost feed-back-ul?
Ciprian Ciucu: În USR sunt două categorii de oameni. Sunt unii care îşi dau seama că, dacă nu luăm repede Bucureştiul, compromitem chiar şansele la nivel naţional pentru parlamentare şi de a forma Guvernul. Miza este mai mult decât Primăria Bucureşti, miza este, de fapt, Guvernul României şi opţiunea europeană democraţie liberală. Şi cei din USR care gândesc aşa şi care sunt majoritari, da, sunt de acord cu viziunea mea. Sunt alţii în USR, mai puţini, pe care nu i-aş cataloga drept radicali, dar foarte idealişti, care au toleranţă zero faţă de orice, şi care zic „Noi avem timp, noi o să creştem. Ok, nu câştigăm acum, câştigăm peste alţi şase ani sau peste alţi patru ani de la alegeri, la noi totul trebuie să fie perfect, fiecare candidat trebuie să fie impecabil”. Punând ştacheta atât de sus şi fără să reuşească inclusiv ei, sau poate şi noi, să o atingem, creăm nişte aşteptări şi luăm o parte din electorat, o ducem acolo şi, de fapt, nu ne atingem un scop mult mai realizabil. Scopul de a câştiga împreună Primăria Capitalei şi după aceea de a forma guvernul.
Rep: Iar la partidul lui Dacian Cioloş?
Ciprian Ciucu: Aici lucrurile sunt puţin mai complicate, pentru că partidul nu este structurat. Partidul se bazează pe Dacian Cioloş şi pe Vlad Voiculescu ca principali vectori de imagine, după care următorii sunt mult mai jos decât ei. Şi leadershipul, din punctul meu de vedere, este la nivel Cioloş-Voiculescu şi ceilalţi. Nu ştiu foarte mult cum sunt organizaţi, dar, din punctul meu de vedere, lor le va fi destul de greu ca să repete experienţa USR. USR a venit pe un val anti-sistem, s-au dus în ţară, au avut şi resurse de la Parlament, că ai birou de parlamentar, ai bani să te duci să-ţi plăteşti un hotel şi un bilet de avion, ceea ce contează foarte mult ca să-ţi faci filiale la nivel naţional. Ei acum au o rezervă de încredere, dar nu ştiu dacă pot structura la nivelul la care deja s-a întâmplat cu USR-ul. Construcţia propriu-zisă a partidului va fi problematică.
Pe când PNL este foarte bine structurat la nivel naţional, este foarte important să fie în fiecare comună. Şi USR, dacă ajunge undeva la 12 la sută, dacă ajunge, din localităţile din ţară. Ei, PNL este peste tot. Nu poate fi scos din ecuaţie. Nu-şi poate imagina nimeni, realist vorbind, USR că ei vor câştiga fără PNL alegerile. Nu au cum. Nu au resursele logistice. Numai dacă mă refer la ideea de a păzi votul în noaptea alegerilor, care este esenţială. Îţi trebuie oameni acolo care să păzească votul.
Deci noi, PNL-ul, trebuie să fim super-credibili? Pentru că banii nu fac totul. Aţi văzut Ghiţă: are bani. Şi ce? Da? Trebuie să mergem foarte mult, să fim cu oameni super-competenţi şi să avem încredere. Dacă mai sunt blatişti pe ici pe colo, trebuie…
Rep: Sunt blatiști?
Ciprian Ciucu: Păi se pare că mai sunt, dar ei au posibilitatea să meargă la ALDE şi să refacă USL-ul de facto. ALDE plus PSD este USL. Să refacă acolo USL şi să ne lase în pace să câştigăm alegerile curaţi şi competenţi şi pe lângă PNL ca principal partid de opoziţie şi, împreună, să reuşim să câştigăm alegerile. Sunt zone de electorat la care PNL poate nu ajunge acum şi ajunge mai bine Cioloş sau USR. Ok. Niciun fel de problemă. Să îi aducă ei pe aceia care au încredere în ei, iar noi să ne ocupăm de cei care au încredere în noi. Pentru că şi noi avem cu ce să ne lăudăm. Cele mai performante oraşe din ţara asta, şi nu este Bucureştiul printre ele, sunt: Cluj-Napoca, Alba-Iulia. Oraşe liberale. Sibiul. Deci vorbim de oraşe cu primari care şi-au făcut treaba și au îmbunătățit calitatea vieții oamenilor de-acolo. Avem ce să punem pe masă.
Rep: Ne întoarcem, la finalul interviului, la ședința de sâmbătă. Dacă nu se va întâmpla schimbarea despre care am vorbit la început, ce veți face?
Ciprian Ciucu: Eu personal?
Rep: Da. Adică dacă se va păstra status-quo-ul cu imposibilitatea de facto de a schimba conducerea filialelor care nu performează, ce veți face?
Ciprian Ciucu: Eu nu renunţ. Tenacitatea cred că e cea care mă caracterizează şi cred că am demonstrat în aceşti ani: nu, nu renunţ, indiferent de rezultat, dar voi fi mult mai tranşant. Adică până acum, pentru partidul meu şi pentru oamenii pe care-i preţuiesc am zis să aşteptăm, să vedem cum se aranjează lucrurile. Voi rămâne în partidul ăsta şi voi lupta pentru partid, dar voi spune lucrurilor pe nume de fiecare dată când va fi nevoie.
Rep: Adică veţi face opoziţie internă în momentele în care partidul sau filiala nu funcţionează cum trebuie.
Ciprian Ciucu: Eu la un moment dat va trebui să îmi dau cuvântul pentru fiecare om din PNL. Şi trebuie ca să am încredere că pot să fac asta. Nu-mi dau cuvântul pentru oameni în care nu am încredere şi care, la un moment dat, să zic, ar putea să lupte doar pe faţă cu noi, dar să fie în solda adversarului. Nu pot face asta. Şi atunci, miza mea va fi să am încrederea tuturor. Şi a celor din partidul meu, şi a viitorilor colaboratori, dacă va fi cazul, şi a bucureştenilor. Pentru că, încă o dată: miza nu e doar Bucureştiul. Miza este guvernarea.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
14 comentarii