G4Media.ro

Cîțu: Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare nu se desființează, se…

Sursa foto: ARSVOM / Facebook

Cîțu: Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare nu se desființează, se transferă la MAI. Avem nevoie de această unitate de salvare pe mare

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare nu se desființează, ci se transferă la Ministerul Afacerilor Interne, pentru că avem nevoie de această unitate de salvare pe mare.

„ARSVOM nu se desființează, se transferă. Și anul trecut am discutat cu Ministerul Afacerilor Interne. Ideea e de a transfera atribuțiile către MAI, e o idee foarte bună. Avem nevoie de această unitate de salvare pe mare”, a spus premierul.

„Unde este ea acum nu funcționează, soluția este să o trecem la MAI”, a replicat Florin Cîțu că ar fi singura agenție de salvare pe mare din Europa care ar fi militarizată.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, la începutul lunii iulie, că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată.

„Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această agenție”, a spus Cătălin Drulă.

Context.

Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, consultată de G4Media.ro.

Totodată, Dumitru Ciobanu, fost general SIE în anii 90, apare în stenogramele DNA referitoare la traficul de influență privind favorizarea unei companii turce care participa la licitații organizate de Ministerul Transporturilor.

Din aceleași stenograme reiese că Bogdan Stan, fost șef ANAF în Guvernul PSD și actual consilier la Curtea de Conturi, i-a cerut, în luna martie, șefului Curții de Conturi din Constanța, Ioan Bobe, să tempereze un control la firma de la care Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) ar fi cumpărat două nave la suprapreț.

Nu în ultimul rând, procurorii arată în document că omul de afaceri Ion Macovei (aflat acum în arest la domiciliu) îi spune lui Mădălin Matica, consilierul secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, că s-a înțeles cu reprezentanții companiei estoniene care furniza navele să primească 5% din profitul estonienilor stabilit la 25%, adică aproximativ 300.000 lei pentru o navă.

Lui Mădălin Matica i s-a părut prea mică suma raportată la valoarea contractului, mai ales că suma urma a fi împărțită între șapte persoane, arată procurorii DNA în documentul consultat de G4Media.

Sursa foto: ARSVOM / Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Băi fratele meu, efectiv te lupți cu morile de vânt…

    • Pe ANFP Ponta a luat-o de la MAI,
      vine cățu… na MAI o Agenție pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare

      Cine-si bate joc de functionarii publici?

    • Cloudfare: Achizițiile, acolo este problemuța. Dacă a fost trecută in subordinea MaI, iar prin MAI s-au mușamalizat multe,, furtisagul continua!

      Din moment ce sistemele de control intern in instituțiile publice (care ar fi trebuit sa asigure eficienta si incoruptibilitatea angajatilor) sunt implementate cu amatorii firmelor care trebuiau sa câștige acele contracte,, iar pe cei responsabili de monitorizare ii doare in cot,

      Trebuie înființata o asociație independenta de tip watchdog care sa monitorizeze toate achizițiile majore făcute prin SEAP, in prezent si retroactiv.

      Conceptul de beneficiar real plătit direct si indirect din contractele finantate din fonduri publice si europene trebuie implementat cât mai rapid.

      Sunt foarte mulți se curisti si intermediari care își iau 30% din fiecare contract fără sa livreze nimic cetățeanului = cel care ar trebui sa fie beneficiarul final al impactului acelor servicii si produse achiziționate din fonduri publice. Ce se intampla in aceste condiții, știți?!

      Practicile astea trebuie sa dispară, chiar dacă vorbim de o societate in care 30% sunt corupți, 40% coruptibili si procentele acestea se regăsesc si prin instituțiile publice. Dacă se rezolva aceste probleme, furtișagul din zecile de miliarde tranzactionate prin SEAP, vor fi bani care se vor duce in economia reala care va genera taxe din care vor putea fi platite pensii, alocații, salarii decente pentru profesori, etc.

      La MAI NU trebuie un neconflictual care doarme!!
      Trebuie un reformator cu ranga!

    • SEAP e in subordinea Guvernului.
      Legea achizitiilor publice e prea permisiva (nu impune mare lucru).
      De ce doar monitorizare si nu supervizare (cu ajutare)

  2. Ce de prosti peste tot. Eu sunt ultimul care tine steagul sus. Popoare, treziti-va!

  3. După funcția de prim-ministru și ministru al sănătății, Cîțu a devenit și ministrul finanțelor. Azi vedem că și al transporturilor. Eu zic să-l plătim suplimentar.

  4. 30 de ani a trebuit să treacă să aibă și România un premier puternic.

    • Nastase nu mai este premier de mult ..hahaha..sa traiti bine.

      Sa te speli pe cap cu dancila…aaa pardon catu

    • Ce premier puternic ba rebutule? O muta la MAI că acolo e colegul ala servil Bode și pot aduce bani la partid în continuare liniștiți. Sa ii iau pe toți peneleii în pwla!

  5. Normal că nu se desfiinţează, PNL-iştii au nevoie de sinecuri din bani publici, iar Drulă le stă ca o bubă-n kur.

    • Aşa se vede că nu degeaba Rareş Bogdan propunea ȋnfiinţarea struţocămilei Ministerul Transporturilor Interne, sub conducerea papagalului ciugulitor din palmă Lucian Bode.

      Le umblă mintea borfaşilor penelei, numai să scape de Cătălin Drulă.

    • Nu-ș’ ce să zic și despre Drulă… că prost loc și-a găsit ca „buba”!!

  6. normal ca nu se desfiinteaza; catu raspunde la ordinele stapanilor securisti

  7. SI-I PENSIONATI SI PE ASTIA LA 39 DE ANI ?

    OARE IN CATI ANI NUMARUL DE pensionati mai VA DEPASI NUMARUL DE angajati ?

    • Stimabile, ziarul financiar zice ce media e de 9 pensionari la 10 angajați, dar variază în funcție de județe. Ghici unde e raportul zdrobitor în favoarea pensionarilor! Exact, ai ghicit sa moara Citu! Teleorman, Giurgiu, Vaslui, Botoșani, exact județele care votează PSD sau PNL după cum bate vântul

    • INTREBAM NUMAI DE CEI AI ministerului de interne, UNDE SUNT PENSIONATI LA 39 DE ANI.

  8. Aceeasi hotie cu alta palarie.

  9. Data viitoare Drulă nu-l mai face zombie pe Câțu. Poate-l face…sforar. Combinagiu. Găsește el Drulă ceva adecvat, sunt sigur!

  10. PNL e o mafie, ar trebui să fie clar pentru toată lumea.

  11. Adica cum sa nu se fure?
    Daca se fura pentru PNL e super OK.
    Asta e toata schema. Banii trebuie sa continue sa urce in piramida.

  12. Normal… este singurul minister unde coruptia este mai mare decat inainte… bravo catu!… poti s-o sugi!

  13. Citu nu o desfiinteaza si o trece din nou in subordinea lui Bode. Bode cred ca a fost prietenos cu indivizii aia anchetati, nu caine ca Drula. Si matrapazlacurile pot continua…