G4Media.ro

Cîţu anunță că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate sau plafonate prin…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cîţu anunță că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate sau plafonate prin OUG, ci vor exista amendamente la legea bugetului

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, astfel încât sporurile să fie legate de performanţă, dar a anunțat că eventuala tăiere sau plafonare a sporurilor încasate de bugetari nu va fi făcută prin ordonanță de urgență, ci prin amendamente la legea bugetului.

„A fost o decizie politică ca sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu fie incluse în ordonanţa care va lua acele măsuri pentru susţinerea bugetului în 2021. (…) Este o decizie politică, dacă se pun aceste amendamente (privind indemnizaţia de hrană – n.r.) vom vedea dacă sunt acceptate sau nu”, a spus Cîţu, citat de Agerpres.

„În continuare cred că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării în România. Sporurile reprezintă, din acele 109 miliarde de lei, aproape 26 miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială, plătim aceste sporuri anual. Problema este că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat. Aş vrea de acum încolo să avem o legătură directă, clară, transparentă pentru cetăţeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineaţă până seara să plătească taxe, să fie o legătură directă între performanţa acelui sector public şi veniturile din sectorul public şi acest lucru îl vom face anul acesta”, a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

  1. O râmă este acest nepregătit și fără școală Cuțu.

    • eu zic sa te apuci de pescuit in urmatorii 4 ani :DD

    • Sustin psd si nu mi e rusine
      Dute tu la pescuit
      Johannis afara din tara

    • Sustin public psd si sunt scarbit de aces guvern.

    • Nu e nevoie sa te agiti atat de mult. E evident din postarile tale ca suferi de un grav deficit cognitiv. Putem doar sa te compatimim dar nu si sa te ajutam deoarece prostia nu are vindecare

    • @Barbu Gh. – Eu sunt scârbit de oamenii ca tine. Ia tu o plăcuțâ suedeză de la mine, dacă tot mergi pe mâna PSD-ului!

  2. E mai ceva ca în „Stan și Bran”!!!!!

  3. Saracu’de Cîțu, e bulversat tot, mai ales că-l cheamă șefu ‘ ăl mare la raport!

  4. mare dezamăgire acest om.

  5. mare dezamăgire acest om. eu cred ca ORBAN este de fapt PM, de astă azi zice ceva & face cu totul altceva

    • De ce? Lasă, dragă, că doar e specialist în finanțe și economie!

    • nu este prost. este manipulabil ,dar nu inteleg de ce?

    • Mare Dezamăgire aceasta clasa politica! :((

  6. Deci, i-am prins cu minciuna pe cei din MFP!
    Cât zice Cîțu ca reprezinta valoarea și procentul sporurilor din total?!!!
    Priviți ce mi-a răspuns mie MFP:

    „Bună ziua,

    Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de informare publică cu nr. 691.601/2020, vă comunicăm următoarele:

    În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.48/2005 pentru reglementarea unor măsuri privind numărul de posturi și cheltuieli de personal în sectorul bugetar, ordonatorii principali de credite ai administrației publice centrale și locale comunică Ministerului Finanțelor Publice date privind plățile efectuate la titlul ”Cheltuieli de personal”, detaliate la nivel de alineat bugetar.

    Din centralizarea datelor raportate în anul 2019, în aplicarea prevederilor actului normativ sus-menționat, la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetului general consolidat, au fost efectuate plăți la alineatul 10.01.05 ”Sporuri pentru condiții de muncă” în sumă de 6.293,7 milioane lei și la alineatul 10.01.06 ”Alte sporuri” în sumă de 3.504, 9 milioane lei, rezultând un total de 9.798,6 milioane lei.

    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Biroul de informare publica
    Str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti
    Tel/Fax: +40 21 319 96 83
    E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro

    Va rog să aveți neapărat încredere în instituțiile Statului Roman!

    • PS
      Cîțu este Premier din 23.12.2020.
      Raspunsul de mai sus de la MFP l-am primit în 24.11.2020.
      Ce era CăCîțu în 24.11.2020?!
      Corect! Tot un căcat de om!

  7. Asa, asa, Catule, te-a pus la punct partidul imediat, deja te-ai saturat si tu de Reforme!
    La inceputul saptamanii trecute te dadeai tantos si ne amageai cu ELIMINAREA Sporurilor, sambata te umflai in pene iar ne amageai ca Eu IMI ASUMI Refome”, iar azi ne spui ca vor fi „amendamente” la Sporurile ensimtite, iar aburelile de la finalul declaratiei cand vorbeste despre Cetateni sunt apa de ploaie pe langa ce spunei in August 2019, cand deh, PNL era in OPOZITIE iar PSD era cal de bataie, desi AZI voi FACETI fix ca PSDeii:
    Digi 24: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească FARA vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze FARA a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
    „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de SPORURI, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria NU pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este SUSTINUT de TAXE plătite de PRIVATI”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
    Liberalul mai spune că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca BUGETARII să TRAIASCA BINE.
    „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

    Acum, ajuns la putere, Fl Catu a uitat TOT ce le spunea bugetarilor, tot ce le promitea celor din mediul privat!!
    Catule, sa-ti fie RUSINE, AJUNGE cu minciunile si sfidarea asta zilnica!

    • @lili, ați citit ce am scris mai sus?! Eram curios de opinia dvs!

    • @Acum am citit, dar sunt uimita cum Cifrele astora sunt absolut aiuritoare!
      Sambata la Conferinta de Presa de la Palatul Victoria, am salvat-o, dar am si SCRIS(salvat in scris!) ce a spus Catu depsre Sporurile bugetarilor!
      Conferinta de presa de sambata e pe Site-ul Guvernului, cat mai e, sper sa nu dispara, din acest motiv am SCRIS efectiv ce a spus referitor la Sporurile pe 2020!
      Zice Fl Catu de la Minutul 23 al Conferintei:
      „Vreau sa discutam si despre Salarii si sporuri ca am vazut ca au aparut discutii in spatiul public. Vreau sa vedem exact ce inseamna Salariile in spatiul public si cat sunt de MARI.
      Anvelopa salariala pe 2020 e 109,5 Miliarde Lei, Sporurille sunt 9,8% din Totalul anvelopei salariale. Conform Art 25, al 1. al Legii 153/2017 „Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite NU poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz.”. Vreau sa aduc aminte ca eu nu am votat acea lege, nici eu nici colegii mei, deci nu sustinem aceasta forma a legii, de aceea am venit PUBLIC si am spus ca NU SUSTINEM acele Sporuri care sunt date pe tot felul de criterii, dar nu pe criterii de performanta. Daca luam partea variabila(cu Sporurile) vedem ca aceasta a fost de 26,7 MILIARDE lei in anul 2020. De aproximatiiv 24,4% din TOTAL anvelopa salariala. Deci, sunt informatii pe care sa le aveti pentru viitor”!!!

      Asa spune Fl Catu, gasiti pe Site-ul Guvernului intreaga Conferinta de Presa de Sambata!
      Halucinant!!
      Initial, Fl Catu spune ca partea cu Sporurile din Total anvelopa salariala 109,5 Miliarde lei pe 2020 e de 9,8%, iar la final spune ca e de fapt 24,4% din TOTAL anvelopa salariala, ca suma fiind de 26,7 Miliarde Lei!!!
      Deci, el spune clar ca in 2020, Cheltuielile cu Sporurile cu fost de 24,4% din Total anvelopa salariala, adica in SUMA de 26,7 Miliarde Lei!
      Atata a platit Catu in 2020 pentru Sporurile bugetarilor.
      Mi-e greu sa cred ca in 2019 Cheltuielile TOTALE cu Sporurile au fost de NUMAI 9.798,6 milioane lei, adica 9,798 Miliarde LEI!
      Cand in 2020, Fl Catu spune ca a platit pentru Sporurile bugetarilor Suma de 26,7 Miliarde Lei!
      Dvs, cum vedeti cele 2 Cifre pe 2019(comunicata Dvs de Ministerul de Finante) si 2020(comunicata Sambata de Fl Catu)?!
      NU e posibil, e absolut aiurea, de aproape 3 ORI mai MARE in 2020!

    • Cum să văd altfel decât minciuni?!
      Fiti sigură că și în 2019 sporurile au fost tot în jur de 25 de miliarde!
      Ideea e că mă deranjează, nu atât minciuna din gură, cât minciuna oficială, aia cu număr de inregistrare, pentru care ar trebui să-i dau în judecată!

  8. Lăsa ca plătim noi toate sporurile la bugetari și oe cei ce nu vin la serviciu sunt trecuți doar fictiv in acte, pe cei ce iau si pensie si salariu, salarii babane, pensii speciale vauchere la vacante. Noi muncim sa aduceam bani la buget.

    • Fix asa spunea si Florin Catu in August 2019, dar atunci criticile lui erau la adresa PSD, iar PNLul era in OPOZITIE!!!
      Azi, a uitat tot ce spunea atunci!
      L-a ajuns varsta, din august 2019 pana azi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Avem si noi o casta – bugetarii. Desi nu foarte numeroasa, e cocotata pe cei care produc bani in Romania. Eu unul n-as mai vota astfel de politcieni, care duc grija acestei caste. Un vot la 4 ani ai si il merita doar cei care sustin „jos labele de de pe banii nostri”!

  10. desfintati bugetarii! In secunda doi dispare si Guvernul, nu avem nevoie de el. Urmeaza Parlamentul si Senatul. Adio presedintie, adio armata. Totul pt privati! Fara legi, fara norme, privatii si corporatistii nu au nevoie de legi. Desfintam tot, apoi desfintam si Romanistan. Ramanem cu corporatiile si privatii. Nu? Nu ramanem? Pleaca si ei?Falimenteaza? Pai de ce? Statul si bugetarii incurca pe toti. Cum adica nu se poate? Doar nu depinde jumatate din mediul privat de bugetari. Industria turismului e superba, e plin de nemti la Marea Neagra. Nu e? Adio tichete de vacanta adio industrie turism? Nu cred, refuz sa cred. Apoi Em…g, La minus 25% salariu, pe vremea lui Boc, platforma em…g a avut recul la vanzari de 41%. Sigur nu depindeau de bugetari. Poate corporatistii au facut greva la cumparaturi. Prin urmare se poate. Da chiar se poate taia craca de sub picioare. Romanul stie cel mai bine cum.

  11. In 2019 romanii dadeau in disperare placute suedeze, iar acum primesc cu mare placere placute suedeze. Ce ti-e si cu soarta asta! Romanii ar trebui sa se bucure de rezultatul votului lor, nu sa se planga.

  12. La serviciu mergi pentru a fi performant. Pentru asta ești plătit!!! Singurele sporuri care se justifică: spor de izolare pentru a atrage specialiști în zone defavorizate, spor pentru zilele nelucrătoare și spor de noapte. Celelalte inconveniente- praf, calculator, condiții vătămătoare, stres, serviabilitate, confidențialitate, etc, sunt cuprinse în grila de salarizare!!! Chestia asta cu acordarea sporurilor pe criterii de performanță este practic moartă din fașă. Cine merită și cine nu merită să primească bani în plus? A, da, se justifică bani pentru inovații, invenții sau lucruri care s-au dovedit că au generat profit și atât! Nu așa la modul cât se poate de ambiguu,încât nimeni să nu le poată contesta.