G4Media.ro

Cîțu: Bugetul de stat 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4…

Cîțu: Bugetul de stat 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie

Proiectul bugetului de stat pe 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie, a anunțat azi premierul Florin Cîțu într-o confernță de presă la guvern.

Întrebat de ce durează atât de mult prezentarea bugetului, Cîțu a spus că miniștrii au nevoie să se familiarizeze cu ministerele pe care le conduc și că e nevoie de timp pentru prioritizarea investițiilor.

„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a spus Cîțu, citat de Agerpres. „Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Parca nu stim si noi un buget pus pe seama sărăciei la cei săraci dar la cei bogați o să fie la fel. O sa se împrumute in continuare ptr pensii speciale ptr sistemul bugetar care nu o să fie restructurat populat cu clientela politică cu pensionari speciali care cumulează pensia specială cu salariul ocupând locuri de muncă ale tinerelor care stau în șomaj sau pleacă din țară . Sa dam 2 % din PIB ptr Apărare să cumpărăm rachete sau tot felul de table vechituri de pe la americani , fregate rablagite pe bani mulți. La salariul minim dăm 3% le ajunge la fel si la copii se descurcă ei mai au neamuri pe afară le mai trimit aia 100 de euro și supraviețuiesc. Sub pretextul pandemiei PNL să mai sifoneze niste lovele ca bani de furat se gasesc întotdeauna. Numai BOC a avut curajul sa le taie salariile bugetarilor.

  2. Aiurea!
    De 31 de ani toate guvernările au facut pe genunchi bugetul.
    Prioritizam investițiile dar cum?
    Analiza analizei de ministri care nu au nicio pregătire pe zona in care activează.
    Cu ce sa se familiarizeze bebelușii?
    E frecarea dudei!
    E cel mai simplu acum.
    Se începe cu bugetarii de lux din ministere, prefecturi, consilii locale, județene, municipale, primarii de tot felul care fac NIMIC.
    Reforma prin reducerea numărului de personal cu 50%.
    Apoi reorganizari, comasare, fuziuni samd.
    O sa sară postacii la atac dar nu conteaza!
    Va fi o economie uriasa cu bani pentru investitii.
    Este atat de simplu.
    Se gasesc bani pentru 200 de autostrada.
    Si ca sa va dau o directie:
    – sunt 2862 de primarii rurale cu cca 30 de salariați , in medie.
    Peste 2000 de comune sunt sub 2000 de locuitori.
    Cca 1000 de comune au peste 1200 de locuitori.
    Dar personalul a cam la fel
    25, 28, 30 de persoane.
    Functie de neamurile primarului.
    Dar nimeni nu spune ca aproape in fiecare primărie mai sunt si doi pensionari sau chiar trei care o zguduie pe acolo la cei 70 – 75 de anisori.
    Ce cumulează salar cu pensie!
    Si mai mult decat asta unii sunt sot+ sotie, ambii pensionari, ambii salariati in aceeasi primarie.
    Sunt câteva specimene unicate, inegalabile cunoscute de mine pe cuprinsul județelor Bz , Ph, Il, Br si am citit si ca in Dolj.
    Imaginati-va Domnule Cațu
    unde sunt banii de investitii pentru 200 km de autostrada.
    La o primărie rurală daca sunt doar doua familii din acestea pe de o parte statul plăteste doar pentru UNA FAMIGLUA 15.000 – 18.000 lei lunar salarii plus 10.000 pensii.
    E dezmățul desmațului?
    Sa zicem o cifra de bun simt 1500 de primrii rurale participante la dezmat.
    Dar la Bucuresti ce jaf o fi?

    • Ce, doar la primarii a jaful?
      Consiliile Judetene&Prefecturile colcaie!
      De neamuri, amante de oras, cumetre.
      Cum adică?
      FAMIGLUA de pensionari angajați la stat pe bani multi?
      Sa cred ca sunt 2000- 3000 de familii de astea in toate Primăriile rurale.
      Dar cine sa stopeze fenomenul?
      Prefecții?
      Adică reprezentanții guvernului in teritoriu?
      Nici vorba!
      Exista santajul primarilor pe de o parte pe de alta parte interesele materiale care-i copleșesc.

  3. alo corleone trandafir spune si de alte structuri ale statului nu numai de primarii are perfecta dreptate dar nimeni nu isi da pilele afara. are dreptate si cu pensionarii care au si pensie si salariu si nu fac mai nimic

  4. Claudiu Nasui, despre concedierea angajatilor agentiilor si companiilor de stat: „Nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu ma intereseaza de la cine sunt”.
    06.01.2021.
    Claudiu Nasui, ministrul Economiei, declara ca in sutele de agentii si de companii ale statului exista oameni cu influenta politica, care au salarii mari, dar nu muncesc pe masura. El sustine ca va da afara angajatii care nu isi fac treaba indiferent de partidul care i-a pus in functie, explicanda ca este vorba despre „coruptie si bataie de joc la adresa banului public”.
    „Sunt sute de astfel de cazuri, de agentii si de companii care exista in Romania, despre care nu stie nimeni, care sunt pure sinecuri politice si care in general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid si alte lucruri asemenea si a da posturi importante unor oameni care au fost influenti dintr-un motiv sau altul politic”, a declarat Claudiu Nasui pentru rfi.ro.
    In plus, spune el, nu va accepta abateri, indiferent despre ce partid politic este vorba.
    „Nu ma intereseaza, pot fi pusi de USR, de PNL, de PSD, coruptia si genul acesta de bataie de joc la adresa banului public, nu ma intereseaza culoarea din spatele careia se intampla. Bine, USR nu are cum sa aiba, ca suntem prima oara la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu ma intereseaza de la cine sunt”, a mai declarat Claudiu Nasui.

    Hai s-o vedem si pe asta!
    Vad ca Premierul Fl Catu tace chitic pe subiect, la fel liberalii lui!
    Ce spunea despre bugetarii de lux in 2019, cand era in OPOZITIE, acelasi domn Florin Catu:
    „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că Salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
    Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

    „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

    „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.

    Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

    Azi, in 2021, in vremuri GRELE(nu ca in 2019!), cand ne spune ca NU sunt BANI sa Creasca Punctul de Pensie din 1 Ianuarie 2021, acelasi Domn Fl Catu a uitat, iar bugetarii si-au PRIMIT Voucherele de vacanta si pe 2021, ca „sa ajute sistemul HORECA”!
    De ce Guvernul Catu NU le ofera si angajatilor din Privat(carora dl Catu le ducea grija in 2019!) Vouchere de vacanta, ca „sa ajute si ei sistemul HORECA”?!
    Rusine, Catule, rusine PNL!!!!

    • Foarte bine punctat lili ,dar nimeni nu face nimic.

  5. Asta e o șmecherie prin care se amână multe plăți: deturnarea tva, facturile dintre stat și privat etc. Au mai făcut-o și alții nu e greu de recunoscut. Dacă era după Câțu o mai lungea. Probabil că de-aia s-a întâlnit Iohannis azi cu ei . Nu cred că-l mai bagă în seamă, dar omul măcar încearcă.

  6. Eu îi urez succes domnului Nasui, dar mă tem că în felul ăsta vă pierde mulți membri de partid . Câțu spunea că vrea să reducă finanțarea partidelor deci…

  7. Cu un guvern instalat cu puține zile inainte de sfarsitul anului nu e de mirare că bugetul statului nu poate fi stabilit pe capota masini. Dacă negocierile tripartite ar fi durat mai putin, probabil că acum aveam un buget, cum negicierile au durat va fi fatal pentru aceste trei partide să nu asigure o guvernare de durată. Constat că si negocierile legate de felierea bugetului vor dura. O lună nu pare mult dar timpul trecut nu-l mai poate recupera nimeni.
    Cum PESEDEU a reusit să ne dea o lege a bugetului la inceputul verii , februarie pare un buget votat in regim de urgență .

  8. Mai avem buget?
    Si de ce in februarie?

  9. Cand se aproba bugetul pana la urma? …

  10. Prima lege din Romania care ar da forma si stabilitate inclusiv predictibilitate ar fi raspunderea directa si pecuniara in fata legii a functionarului public si dupa aceea ar urma responsabilizarea de la sine daca ar sti ca prin incalcarea legii ar raspunde el direct nu statul in locul lui. De ce am inceput cu acest preambul e faptul ca nu si-ar mai permite sa faca bugetul pe ideea cat ne luam noi din el in perioada cat suntem la putere? Acum bugetul e doar o mascarada pentru ca ei oricum il rectifica dupa bunul plac. De ce sunt prinse in buget cuantumul amenzilor pe fiecare minister si sunt targetate , pentru ca sunt o sursa de venituri imensa pentru ca e un bir mascat care e o munca obligatorie pentru fiecare bugetar din structurile de forta. Va tot intrebati de ce nu micsoreaza pensiile si salariile imense de la stat , atentie acestea reprezinta obedienta angajatilor fata de cei ce conduc vremelnic aceasta tara.
    Mai explicit asa tin acest popor sub teroarea fortelor statului, cine ar vrea sa plece din structuri cand se ia un minim de 1000 e net pentru ca ei nu platesc impozite decat pe hartie iar mie angajatului de rant i-mi ia 47 % din salariu.