G4Media.ro

Claudiu Năsui, despre întâlnirea de la Cotroceni: Președintele a vrut să știe…

Întâlnire Klaus Iohannis Florin Cîțu miniștrii USR PLUS

Claudiu Năsui, despre întâlnirea de la Cotroceni: Președintele a vrut să știe care sunt prioritățile noastre și ce am găsit în ministere

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că președintele Klaus Iohannis le-a cerut miniștrilor USR PLUS, la întâlnirea de la Cotroceni de joi, să spună care le sunt prioritățile și ce au găsit în ministere, asigurându-i că le va susține proiectele.

„Să-i spunem priotățile noastre, să-i spunem ce am găsit în ministere și cum ni se par primele zile. Pentru mine este a noua zi de ministeriat”, a spus Claudiu Năsui la Antena 3.

Năsui a adăugat că președintele Iohannis i-a asigurat pe miniștrii prezenți că le va susține proiectele.

„După ce am prezentat proiectele, m-a asigurat de susținerea sa pentru ele. Într-adevăr sunt proiecte de reformă, sunt proiecte îndrăznețe. E important să existe această colaborare instituțională și să avem coerență pe tot planul. Acum depinde de Guvern, și de noi toți, să reușim să ducem la bun sfârșit acele planuri”, a spus Năsui.

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o ședință cu premierul Florin Cîțu și miniștrii USR PLUS.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 7 ianuarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, ministrul Justiției, Stelian Ion, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman”, a anunțat Administrația prezidențială.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. I-ar isi baga coada…sa se curete de bube ala, sa nu-l primesti pe ala.

  2. Asta-i tare rău: ,, președintele Klaus Iohannis le-a cerut miniștrilor USR PLUS … să-i spunem ce am găsit în ministere”; da’ ce, bă’, ați luat ministerele de la PSD? Nu de la guvernu’ liberal al lu’ Herr Iohannis?! Te pomenești că președintele nostru habar n-avea ce face miniștri’ lui?

  3. Nasui este un băiat deștept acum să vedem dacă poate pune practică ideile sale. A spus niste lucruri bune , vrea scutirea salariului minim pe economie de impozite , vrea să facă ordine în domeniul agricol unde este o evaziune fiscală imensă , muncă la negru plus ca vrea o mai bună gestionare a subvențiilor agricole să ajungă în agricultură nu ca până acum în buzunarele mafiotilor. Dacă pune în aplicare și reușește jos pălăria în fața lui.

  4. Probabil le-a spus ca sa-l astepte pe Ciolos Presedinte si sa nu faca valuri ca el vrea o pensionare linistita.
    E vreun ministru de acolo in CSAT?
    Eu rămăn cu ale mele… lasa ministerele, cine se ocupa de coordonarea institutiilor cu statut public externe ministerelor: rar, renar, anpc… etece

  5. @luis : este foarte greu sa facă ceva cu evaziunea fiscală de acolo nimeni nu stă pe câmp sa vadă ce se produce si cât. In panificație este o evaziune fiscală mare. Problema cea mai mare este ca in înainte de 1989 eram grânarul Europei asiguram 100% alimente ptr consumul intern si exportam foarte mult, acum importam 70 % din alimente de cea mai proasta calitate plus ca in agricultură erau foarte mulți angajați care acum sunt pensionari. Acum exportăm mâna de lucru ieftina ptr agricultură altor țări. Acum agricultură fac tot felul de vânători de beneficii si ajutoare de la stat care nu au nimic in comun cu aceasta ramură. Dacă ptr o perioadă se sistează plata acestor ajutoare sociale numite subvenții să vedeți cum pleacă mulți si vor rămâne doar cei adevărați.

    • Luis e un trol rus. Orice spune e de fapt invers.

    • Gigel.
      De lăudat intenția, dar strici orzul pe…luisi!
      Și-a cam luat-o in bot in ultimele zile, cu toate nik-urile și vrea să apară cult.
      Nu e cazul…

    • Gigele cand te-ai nascut?
      Ce consum intern taticule acopereai pana in 89?
      Conserve de peste,fasole,cartofi si painea,zaharul ,uleiul la cartela.

  6. Ce se intampla in spitale il intereseaza? Cati oameni mor in fiecare zi din alte cauze decat COVID, ca abuzurile si jaful continua in spitale deoarece pana la data asta nu au modificat legislatia astfel incat managerii si Consiliile de Administratie ale spitalelor sa nu mai fie numiti politic (acum au majoritate Parlamentara !), ca tot sistemul sanitar (spitale, DSP-uri, CJAS-uri) este populat cu pile de partid si tot felul de pipite care habar nu au ce treaba au pe acolo, etc.?!!!

  7. „Să-i spunem prioritățile noastre, să-i spunem ce am găsit în ministere…”….
    1. Prioritatile sunt cele din Programul de guvernare, sa stim si noi!??
    Sau e SECRET?!
    De ce NU apare nici un Ministru sa ne spuna si noua, Cetatenilor care am VOTAT, asa cum ii spuneti Presedintelui, CARE sunt Prioritatile?!
    ADICA: despre povestile alea stufoase si mincinoase din Programul de guvernare mai aminteste careva, Claudiule??!
    2. Si, CE ati gasit, Claudiule?!
    Auditurile alea PROMISE si de coalitia de guvernare in Programul de guvernare(si de PNL in 3 Programe de guvernare!) le-ati „gasit” sau le-ati uitat cu totii, asa-i?!

    Ce scrie Programul de guvernare al maretei aliante PNL-USR PLUS-UDMR:
    „Programul de guvernare 2020-2024. DOCUMENT Coaliția formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a depus astăzi la Parlament programul de guvernare ale Executivului Cîțu pentru perioada 2020-2024.
    Ministerul Muncii – Sistem de evaluare pentru bugetari Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) va implementa un nou sistem de EVALUARE a angajaţilor din sistemul public, deoarece în prezent funcţionarii publici se evaluează între ei, conform Programului de Guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu. Noul sistem se va baza pe proceduri de evaluare concepute în coordonare cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar indicatorii de performanţă vor ţine de cont de input-ul beneficiarilor, adică al cetăţenilor, se menţionează în document.
    „În acest moment, funcţionarii se evaluează între ei, parcurgând etape profund impactate de formalism şi chiar subiectivism, funcţie de relaţiile de colaborare între şefi şi subalterni”, se menţionează în Programul de Guvernare.
    De asemenea, va fi efectuat un AUDIT real în sistemul public, în general, şi unul cu prioritate pentru Ministerul Muncii şi instituţiile din subordine/aflate în coordonare, moment de la care trebuie stabilit un mecanism cu adevărat obiectiv de evaluare a salariaţilor din sistem, se precizează în Programul de Guvernare.”
    https://www.economica.net/programul-de-guvernare-2020-2024-document_194572.html

    Cred ca nici 1 Ministru nu va iesi sa ne spuna CE si CUM si CAND va FACE ceea ce scrie Programul de guvernare pe domeniul de care el raspunde!
    Nu mai spun ca Legea nr 544/2001 privind Accesul la Informatii publice scrie la :
    „Secţiunea a 2-a Dispoziții speciale privind accesul mijloacelor de informare în masă la informațiile de interes public.
    Articolul 17
    (1) Autoritățile publice au OBLIGATIA să organizeze periodic, de regula 1 data pe luna, Conferințe de presa pentru aducerea la cunoștință a informațiilor de interes public.
    (2) În cadrul Conferințelor de presa autoritățile publice sunt obligate să răspundă cu privire la orice informații de interes public.”

    Niciodata, nici o Conferinta de Presa organizata Lunar, conform Legii 544/2001, la nici o Institutie publica!

    • O fi auzit Năsui de
      HOTĂRÂRE nr. 1.723 din 14 octombrie 2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocratiei în activitatea de relatii cu publicul
      Are și norme de aplicare si amenzi pentru neimplementare.
      Da e din 2004. Nu ne primeau in UE daca nu era. Hg-ul. Oricum nu au implementat nici 5%

  8. Spark , eu nu sunt niciun fel de trol nu am luat în viața mea niciun leu de la nimeni și nici nu am să iau, imi spun doar o parere de care poti sa nu tii cont, avem libertate de exprimare și fiecare părere trebuie respectată.

  9. Alo colegilor nu am decat un singur nume pe acest site, nu mă regăsesc în alte păreri am doar opinia mea pe care mi-o asum. Totuși cred că trăim într-o lume liberă, deocamdată ……dar văd că dacă ai altă părere cu ale unor postaci esti terfelit.

    • …jur pe roșu! 🤣🤣🤣🤣
      Am „decât” textul lui Avram Iancu, Iancu Zapciu și Barbu wtf…
      Întâmplător…
      Și este poziția mea, de liber cugetător pe siturile patriei!
      Vezi că zicea careva că si-a deschis partidul ăsta nou, îmi scapă…, FER, parcă, gazetă. Poți scrie acolo… Nu pentru cenzură. Toată lumea este liberă să debiteze ce vrea! Însă pe FB parca îți stă mai bine….
      Mulțumim

    • ce glume, ce distractie, ce mishteaux… dar si ce „bashicare” pe suporteri😂

  10. Acest Năsui, pe vremea mea se chema Năsău, fără barbă arăta ca un intelectual UTC ist, și a lăsat barbă tocmai că arăta ca ceva ce nu prinde la public, în inteligenta și deșteptăciunea lui sper să se retragă din acest meleu politic și social dacă nu va sfârși ca Petrini din romanul lui Marin preda

  11. …până astăzi, în general, postările tale au fost de un foarte mare prost gust! Nici poveste de ” părere diferită”! Ești ceea ce postezi! Ad literam!
    Iar dreptul TĂU se TERMINĂ acolo unde începi să îmi încalci dreptul MEU! Deocamdată, într-o lume liberă. Aspect pe care o mare samă dintre voi, cei cu drepturi, doar, nu binevoiți a-l înțelege!
    Așa că hai siktir cu victimizarea!

  12. https://agrointel.ro/143423/ministrul-adrian-oros-417-penale-pentru-subventii-incasate-ilegal-in-judetul-olt/
    Si cate cazuri trecute cu vederea intenționat sau pur si simplu nu au fost descoperite.

  13. handicapatul asta este ministru

    am avut un sentiment de suprarealist cand l-am vazut pe Catu ministru

    va dati seama ce s-ar putea intampla

    vomit

  14. Probabil verifica dacă dl. Orban și dl. Vela l-au mințit.

  15. România are cumva două guverne?? De ce Iohannis cheamă (nu înțeleg pe baza cărei competențe) miniștrii USRPLUS separat de miniștrii PNL??
    În vreme ce dl. Năsui dă din coadă ca un bichon fericit că stăpânul l-a mânâiat pe creștet noi nu aflăm nimic nici ce a găsit la minister, nici ce va face concret.
    Hipstereala continuă și o să auzim vreo 4 ani tot despre greaua moștenire a PSD, chiar dacă dl Năsui a preluat ministerul de la PNL.
    Halal țară!

  16. „Claudiu Năsui, despre salariile nesimţite din agenţiile de stat: Sunt plătite tot de contribuabili, chiar dacă se autofinanţează.
    Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit joi seară despre Salariile nesimţite din Agenţiile de stat, care ar trebui plafonate, spunând că nu este „de bun simţ” un venit de 17.000 euro pe lună, ca la ASF, sau 33.000 euro/lună la un institut de cercetare.
    Plafonarea salariilor din instituţiile aşa-zis autofinanţate la nivelul încasat de preşedintele României este un criteriu de bun simţ, mai ales pentru România, care nu este un stat bogat, a afirmat, joi seara, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.
    „Am vorbit şi în Programul de guvernare. Hai să plafonăm măcar la salariul preşedintelui, deci la 12 ori salariul minim. E un criteriu de bun simţ. De 12 ori salariul minim e deja un salariu destul de bun pentru România şi mai ales pentru un stat care nu e un stat bogat. România nu debordează de bani, mai ales că vine un an dificil bugetar”, a declarat Năsui, la Antena 3.
    El a susţinut că a fost şi este un mare critic al acestor instituţii aşa-zise autofinanţate, care au profitat de acest statut pentru a-şi aloca salarii şi sporuri exorbitante.
    „Am fost şi sunt un mare critic al acestor instituţii aşa-zise autofinanţate, care profitând de acesta statut îşi dau nişte salarii exorbitante. Am fost cel care a pus reflectorul pe cel mai bine plătit bugetar din România, un Preşedinte al unui Institut de Cercetare care avea 33.000 de euro pe lună, bani de la stat. Cum făcea lucrul acesta? Spunea că suntem autofinanţaţi şi putem să ne dăm cât vrem, sporuri, foarte multe recalculări şi ieşea la pensie cu o sumă colosală. Avea în administrare nişte bunuri de la stat, dar banii pe care le produc acele bunuri nu trebuie să se regăsească în veniturile câtorva oameni care vremelnic conduc o instituţie, ci trebuia să meargă la bugetul de stat (…) Să fie foarte clar, sunt pentru o lege a salarizării care se aplică şi acolo şi atunci, practic, le plafonează tuturor veniturile”, a subliniat ministrul Economiei.
    Potrivit oficialului, entităţi de tipul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în care membrii Consiliului de Administraţie încasează lunar salarii medii nete de 17.000 de euro, „se finanţează tot din banii noştri, tot din taxe, pentru că au această putere de a taxa”.
    „Dacă mai ţineţi minte, am avut o ceartă cu proiectul de lege prin care se adăugau diurne noi pentru membrii Consiliului de Supraveghere al ASF. Aceştia nu doar că au salarii de 17.000 de euro, o medie, iar unii de 20.000 de euro pe lună, net, ca să fie clar. Eu pretind că sunt autofinanţaţi, dar pentru că au dreptul că taxeze RCA-urile care se vând. La fiecare RCA pe care îl cumpără un român o parte merge la ASF. La fiecare salariu pe care îl primim, 75% din salariul brut se duce în contul nostru de Pilon II şi o parte din banii aceia sunt şi comisionul ASF. De fapt, ei se finanţează tot din banii noştri, tot din taxe pentru că au această putere de a taxa”, a subliniat Claudiu Năsui.
    Întrebat dacă există în plan schimbarea acestei situaţii referitoare la „instituţiile autofinanţate”, ministrul Economiei a precizat că există o promisiune electorală intitulată „Fără mii de agenţii”, prin care se doreşte diminuarea numărului de agenţii.
    „Din păcate, Programul nostru este unul de guvernare(!!??), iar ASF, ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, n.r.), BNR (Banca Naţională a României, n.r.), toate aceste instituţii, sunt în subordinea Parlamentului(pai, aveti MAJORITATE in Parlament, care-i problema sa SCHIMBATI?!). Noi avem o promisiune electorală care se numeşte „Fără mii de agenţii” în care spunem că vom tăia din numărul acestora. Sunt foarte multe sinecuri, instituţii făcute pentru membrii de partid, iar lucrul acesta ar trebui să se schimbe”, a afirmat ministrul de resort.”

    Din pacate… vorbe goale, ramane tot asa, vorbim peste 4 ANI tot despre asta!