G4Media.ro

Claudiu Târziu: AUR și-a asumat reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Claudiu Târziu: AUR și-a asumat reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară și instituirea unui Program național de pregătire militară / Declarațiile generalului Gheorghiță Vlad sunt prea timide

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, afirmă că recentele declarații ale generalului Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, privind introducerea serviciului militar voluntar sunt „prea timide” și precizează că AUR și-a asumat reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară și instituirea unui Program național de pregătire militară.

„Generalul Gheorghiță Vlad a spus un lucru de bun simț, anume că România trebuie să capete o capacitate de apărare mai mare. Tot felul de politruci și de propagandiști ieftini l-au acuzat că panichează populația. Orice stat care vrea să-și păstreze integritatea teritorială și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată. În România ultimilor 34 de ani, armata națională a fost redusă numeric, iar azi este destul de slab înzestrată și pregătită în consecință. Aceste realități nu sunt doar consecința incompetenței guvernărilor care s-au succedat, ci și rezultatul planului de decontrucție a statului român. Or, noi constatăm urgența reconstrucției statului, pornind de la restaurarea instituțiilor lui, între care și Armata, iar, în acest context, declarația generalului Gheorghiță a fost una chiar prea timidă”, afirmă Claudiu Târziu, citat într-un comunicat remis presei marți.

Târziu menționează că, în calitate de stat membru NATO, România este, deopotrivă, beneficiar și furnizor de securitate.

„Pentru partidul AUR, opțiunea euro-atlantică este una strategică și irevocabilă, întrucât ea răspunde interesului național. Trebuie să spun aici că AUR a fost primul partid românesc de după căderea regimului comunist care și-a asumat programatic, încă de la început, reintroducerea serviciului militar, prin înrolare volutară. Ne-am fixat acest obiectiv cu mult înaintea invadării Ucrainei de către Rusia, iar cu acest program am fost trimiși de români în Parlamentul național. Am anunțat, încă de la constituire, că AUR este adeptul instituirii unui Program național de pregătire militară, de însușire a tehnicilor de supraviețuire și de luptă asimetrică pentru voluntari, astfel încât, pe lângă armata de profesioniști, România să dispună și de o «armată de rezervă» formată din cetățeni. Acest program de instruire ar trebui să dureze cel puțin trei luni, pe bază de voluntariat, derulat fie în cadrul armatei, fie într-un ONG specializat și autorizat de Ministerul Apărării”, afirmă Claudiu Târziu.

Context. “Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen voluntar, adică vizăm segmentul de vârstă între 18 şi 35 de ani, indiferent de sex, naţionalitate, credinţe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară, să plătim acest serviciu şi să îi pregătim în principiile de bază de ducerea războiului”, a șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, într-un interviu la Europa Liberă.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Si Claudiu va fi primul pe front . A plecat deja ?

  2. lasand la o parte discutia despre un corp de armata voluntar bine platit si bine pregatit, ce face AUR e evident pentru multumirea electoratului admirator al dictaturilor si nostalgic dupa „armata de pe vremuri”, dezaprobator fata de tineret samd.

  3. Am 32 de ani impliniti. Nici nu ma gandesc la asa ceva…trebuie sa faci foarte multe testte psihologice si fizice. Nu e de joaca cu asa ceva. Eu macar recunosc….fara sa ma ascund, tremura carnea pe mine cand ma gandesc. Nici nu ma vad sa port arma, sa trag.

    • Chiar sunt curioasă câți români ar trece testele fizice și psihologice pentru înrolarea în armată. Și de fapt, câți europeni le-ar trece.

    • @Lelia… eu cu siguranta nu le-as trece. Am avut si zona zooster din cauza stresului de cand cu razboiul din Ucraina. Nu doresc nimanui sa treaca prin asta.

    • Multe panseluțe, așa ca tine, mai avem noi in țărișoara asta.
      Ca militar de carieră pot sa îți spun că nu e dracul chiar atât de negru. Armata în sine a devenit treptat în ultimii ani o instituție serioasa, batjocura șefilor a dispărut în mare parte (excepții cu siguranță se mai găsesc punctual), infrastructura se modernizează treptat, la fel și dotarea cu tehnică și armament. Trebuie doar voință să depui un efort fizic (care de altfel te face in timp și mai sănătos) și psihic pentru un ideal (apărarea patriei noastre). Și să nu creadă cineva că non stop e instrucție și avem ieșiri în poligoane și toate cele, avem câteva perioade intense pe an și în rest e tot birocrație că peste tot in sistemul bugetar. Ce zice Târziu sunt declarații de campanie dar ce zice gen Vlad e realitatea crunta: stăm foarte slab la numărul și pregătirea rezerviștilor (cei care au ieșit din sistem sunt deja în vârstă, nu mai aleargă decât foarte putini la un nivel decent după vârsta de 50-55 ani) iar numărul celor rămași în sistem centralizat este mic față de nevoile de apărare a țării (deficitul de personal e imens, sunt unități cu încadrare 10-20%).
      Și, in loc de încheiere, o sa întăresc vorbele altui comentator: dacă suntem atacați și nevoiți sa ne apărăm oricum va fi mobilizare generală (toți tinerii până într-o anumită vârstă vor fi încorporați obligatoriu) și e mai bine să știi niste tehnici de supraviețuire, decontaminare, sa tragi cu o armă, sa alergi 1 – 2 km cu niste echipamente pe tine fara sa îți dai duhul decât să mori că prostul. Câți credeți că or să reușească să plece din țară în caz de război? Maxim 10% dar din cei care au bani sa de-a șpăgi banane la graniță.

  4. Astia de la aur au intr o programa instruire militara obligatorie 18 – 22 de ani si in alta.. Instruire voluntara.

  5. Pai cum sa nu-si asume AUR?! E nevoie de carne de tun, babaieti! Si din „voluntara” o fac ei cumva sa fie voluntar-obligatorie prezenta si instruirea. Cand o sa-l vad pe Claudiu, Georgica si ceilalti hauristi in prima linie pregatiti sa-i apere pe alde Ciolacu, Ciuca, Betonitza & co, o sa evaluez si eu posibilitatea de a trage un partz in directia lor. Pana atunci, vrabia (vopsita) malai viseaza.
    Apropos, nea Claudiu, doare ma, ca au „descoperit-o” pe tanti aia din Letonia ca infiltrata lu’ Cracanel?

  6. Să se înroleze hauriștii lui, și alții ca el, gen Gigi-duru’.

  7. S-o văd si pe asta și apoi pot muri liniștit! Aur, Lulea, Simion pe un tanc blocând invazia lui Putin in Dobrogea in vara anului 2025!

    • Dupa ce revine Trump la putere, o sa se ajunga la o intelegere. Ucraina cedeaza teritoriile plus o zona de tampon si Ucraina primeste garantii de securitate din UE si NATO! Trump o sa opreasca totul…o sa convinga si tarile din UE (respectiv NATO) sa inceteze sa mai trimita cv Ucrainei altfel el retrage sprijinul NATO pentru toti membrii. De frica lui…se va ajunge la o intelegere acolo.

  8. Constat ca va e teama de efectuare a unui stagiu militar de 3-4 luni. Va spun ca un tanar care face acest stagiu militar isi va imbunatatii echilibrul psihic si un tonus sanatos, va devenii punctual, disciplinat, respectos, responsabil, sociabil si multe alte trasaturi pozitive. Oricum in caz de razboi toti vor fi mobilizati, cei pregatiti si cei care nu sunt pregatiti militar cu mentiunea ca cei pregatiti au sanse mai mari de supravetuire.

    • La fel de bine..poti sa distrugi psihicul. Exista si reversul medaliei. De aia e foarte bine ca exista partea de voluntar!

  9. putea sa lipseasca de la subiect musca cea verde si mare ?

  10. Acum m-am lămurit că AUR pledează pentru instruirea militară a tinerilor români. Totuşi tot nu mi-e clar împotriva cui zice AUR c-ar trebui să-şi îndrepte flintele.