G4Media.ro

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR și e candidatul partidului…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR și e candidatul partidului la Primăria Sector 1. Victorie detașată în fața lui Cristian Seidler

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne din USR Sector 1 în fața lui Cristian Seidler (132 de voturi contra 66) și va fi desemnată candidata partidului la primăria sectorului, potrivit rezultatelor finale consultate de G4Media.ro.

În alegerile interne au fost 213 voturi valabil exprimate, Clotilde Armand având 61,97%.

Clasamentul final al competiției interne:

Clotilde Armand: 132
Cristian Seidler: 66
Mihai Bența: 7
Ilinca Macarie: 5
Florin Cobzac: 3

Clotilde Armand este europarlamentar și a candidat și în 2016 la Primăria Sector 1, pierzând cursa la o diferență mică în fața lui Daniel Tudorache (PSD).

Foto: Clotilde Armand (InquamPhotos / Liviu Florin Albei)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Pacat ca n-a candidat pt. functia de Primar General. Am impresia ca-i mai competenta decat restul(inclusiv Nicusor).

    • John. Unii usr isti n-au candidat la Primaria Bucuresti pt a-i lasa calea libera lui Nicusor. Chiar Wring s-a retras din competitie. USR a facut multe concesii pt ND, care candideaza ca independent si cere sustinere de la toate partidele din opozitie. Parerea mea este ca USR s-a grabit sa declare sustinerea lui ND, in timp ce nu se stie cine va fi candidatul Aliantei 2020 pt Bucuresti.

    • Il stimez si apreciez pe Dl. Nicusor Dan. Din pacate, va fi o prada sigura si o tinta ideala pentru orice adversar, prin totala sa lipsa de charisma si felul sau de a fi, de ZOMBI matematician.
      USR trebuie sa inteleaga faptul ca „nu-i usor cu Nicusor”. Pacat, iarasi o vom avea pe Regina Vaucherelor si a Shusanelelor culturale stapana peste noi.

  2. Dacă se voia cu adevărat primar de ce a intrat în cursa pt. europarlamentare? Goana asta după putere devine din ce în ce mai dubioasă

    • pai de unde era sa stie in clipa aia ca are sanse sa iasa acum candidat? daca nu candida la europarlamentar si nu iesea nici acum…..
      dar ca idee, si mie mi se pare exagerata goana asta dupa functii.

    • daca era goana dupa ‘putere’ (sau bani) asa cum spui i-ar fi fost mult mai lejer sa ramana in pozitia actuala de europarlamentar… in pozitia de primar de sector ar putea sa faca ceva de impact imediat pentru oameni

    • @Gigi: ceva nu se leaga! 💡

      Imi ceri votul, facand un contract (gentleman agreement) ca ma reprezinti la Bruxelles in urmatorii 4 ani si tu, dupa 6-7 luni zici „ah, stii ce, m-am razgandit! Vreau in alta parte; dar hai ca iti promit ca de data asta …” 🙁

      Asta e o româneală nedemna de politicienii de tip nou!
      Uite, un exemplu ar fi Victoras Ciorbea – era primar, a fugit ministru si i-a lasat pe toti cu curu-n baltă. [Nici macar nu s-a mai intors sa termine treaba la Primarie, cand s-a stricat jucaria cu ministeriatul.]

      Daca, sa zicem ca Clotilde devine primar de sector si dupa alte 6-7 luni i se ofera un alt post care ar interesa-o: data fiind istoria ei, o credem in stare sa faca precum Victoras sau nu?! De ce?

      Asta nu-i apucatura de politician de tip nou! 🙁

    • @Sanitarul: La Euro s-au votat liste, iar Clotilde a fost numărul 4, având deja notorietate. N-am trimis la Parlamentul European neapărat anumite persoane, ci partide. Va lăsa la Bruxelles locul următorului din lista USR+, după ce un an încheiat va fi activat ca europarlamentar.
      La primărie însă, votăm persoane și n-ar fi prea în regulă să abandonezi funcția de primar pentru Parlamentul României, de exemplu.
      Pe de altă parte, nu cred că ar trebui să considerăm că toți aleargă după funcții, că a deveni primar înseamnă să obții ceva pentru tine. Mai sunt și oameni care vor să ocupe un post pentru că acela le-ar permite să-și utilizeze mai bine priceperea pentru oameni, nu pentru sine în primul rând. Dar e important să poți recunoaște oamenii de calitate.
      De altfel, cred că e mai profitabil să fii europarlamentar decât primar de sector.

    • @Prieten: tu imi ceri sa cred ca tu ai votat la europarlamentare partidul, fara sa te uiti ce oameni avea pe lista. Sau, daca te-ai uitat la oameni, ti-ai zis „Eh, oricine ar fi pe lista, mi-e indiferent, pentru ca nu conteaza oamenii, eu votez partidul in ansamblu.”

      Da-mi voie sa nu te cred. 😈

      [Dealtfel esti contradictoriu in explicatii: pe de o parte zici ca era pe locul 4 pentru ca avea notorietate, pe de alta parte zici ca e indiferent cine e pe liste (odata ce votezi partidul si nu oamenii sai 😐 ), si deci nu conteaza notorietatea.]

      Eu nu o acuz ca fuge dupa functii! Eu o acuz ca nu se tine de cuvant. (Nici nu stii care e mai grava, pana la urma. 🙂 ). Pentru mine, sa nu te tii de cuvant la Bruxelles sau vis-a-vis de Cismigiu sau la Casa Poporului – e la fel de dezamagitor.

    • @Sanitarul: De care cuvânt nu se ține? A promis că va sta 4 ani pe muchie la Bruxelles? Ori asta ai subînțeles atunci când eventual ai votat USR+ ?
      Observ că mulți abia așteaptă pretexte ca să fie dezamăgiți și de noii politicieni. E multă neîncredere și suspiciune, normală până la un punct, după ce speranțele ți-au fost de atâtea ori trădate. Însă de-a lungul timpului oricare dintre noi trebuie să ne dezvoltăm acel simț după care îi deosebim pe cei care merită încrederea de cei care nu o merită.
      Mie nu-mi trebuie oameni puri, impecabili, fără reproș; pentru că nici eu nu sunt așa. Dar vreau oameni buni, generoși, cu bun-simț, cu simțul datoriei față de cei care i-au ales. Care au voie să și greșească; cu condiția ca ulterior să recunoască și să-și îndrepte greșeala.

    • @Prieten: Da. Fix asa a facut. A cerut votul pentru un mandat de europarlamentar. Care tine fix 4 ani. Nu e nimic variabil sau interpretabil in aceasta intelegere!

      Daca voia primaria, trebuia sa se pastreze pentru primarie. Daca voia PE, trebuia (si a facut-o) sa candideze pt PE. Daca vrea sa fie ministru, trebuia sa se pastreze pentru Parlamentul Romaniei.

      Daca vrei sa sari dintr-una-n-alta, dupa cum ti se pare mai interesant, isi pierde lumea increderea in tine ca ai putea face ceva ca lumea. Zic eu, că indreptatit.
      Tu zici ca „merge si asa”, daca exista bunatate si generozitate.

      Apropos, ai amintit de simtul datoriei. Cum ti se pare sa renunti la mandatul de europarlamentar la un an de la alegere, dupa ce ai cerut increderea iar unii votanti au investit in tine, raportat la simtul datoriei? Ce le zici respectivilor votanti (in special celor care nu te-au votat si a doua oara)?

      Nu cauta nimeni motive sa fie dezamagit, da’ nici nu poti sa te faci ca nu vezi, cand evenimentele te plesnesc peste ochi, ca altfel ajungi ca Liiceanu, sa „inchizi ochii, din politete si colegialitate cand unii dintre noi” mai fac nefacute si ulterior sa te plangi desi nu mai esti indreptatit. Mai bine semnalezi de la inceput, nu?

    • Dacă lucrurile s-ar fi petrecut așa cum consideri că era corect, n-ar fi candidat la europarlamentare nici ea și poate nici Cioloș, despre care se știa încă de atunci că ar viza postul de premier, poate nici alții care ar urma să părăsească Bruxelles-ul pentru București.
      Consecința ar fi fost că USR+ ar fi obținut un scor mult mai mic. Dacă excluzi de pe listă persoanele cu notorietate, al căror capital de încredere se extinde asupra întregului partid, acel partid nu va mai fi votat. Nu văd ceva imoral în chestia asta, atâta vreme cât scopul urmărit este bun, generos.
      În plus, inclusiv notorietatea ei ar fi avut de suferit, căci nu ar mai fi fost în atenția presei până în primăvara anului viitor. Deci și șansele la primăria de sector ar fi scăzut. Fapt ce ar fi fost în dezavantajul nu atât al său, cât al nostru, care avem nevoie de un primar competent și onest.
      Mai puțin mă interesează dacă aceste calcule politice pe care și le vor fi făcut cei din USR+ sunt discutabile, decât atingerea scopului urmărit, dacă acesta este benefic pentru noi.
      Nu e important doar să te arunci în apă și să înoți elegant, ci și să ajungi la mal.

    • @Prieten: acum abia iti inteleg pozitia. . Nu văd ceva imoral în chestia asta, atâta vreme cât scopul urmărit este bun, generos. In parafrazare, „SCOPUL SCUZA MIJLOACELE”.

      Nu vad decat doua probleme cu asta:
      1) Asta nu ca e imoral, e definitia imoralitatii, vorba aia! Daca tu n-ai o problema cu lipsa totala a oricarui principiu moral, e clar unde nu ne intelegem iar discutia a ajuns la un final.

      2) Si tatuca Iliescu zicea la fel despre comunism: scopul era bun, da’ a fost o problema de mijloace folosite de unii care au intinat idealurile. Banuiesc ca esti perfect de acord cu el, dupa expunerea de mai sus.

    • Fie spațiul de aici e prea îngust ca să ne putem înțelege, fie nuanțele sunt de vină. Mă așteptam să mă asimilezi lui Machiavelli – care, apropo, nu poate fi redus la acea frază. Nu sunt de părere că putem justifica orice compromis pe calea spre un scop bun. De fapt, nu aș justifica nicio faptă rea în ideea că la capătul drumului ajungi la bine. Atâta doar că aici n-am identificat rele veritabile. N-aș putea scuza corupția, mita, spre exemplu, ori prostituția de orice fel ar fi ea.
      Din păcate însă, parafrazând răstălmăcești, așa că într-adevăr dialogul nu este posibil. Ori eu nu mă exprim suficient de clar.
      M-am săturat de radicalism, de purism, de intransigență, de grăbiți judecători pe internet, care nu mai au capacitatea de a-i deosebi pe buni de răi, găsindu-le tuturor păcate de neiertat. Și pe bună dreptate, căci cine nu are?! Dar nimeni, pus în lumina reflectoarelor mediatice nu rezistă; oricui i se va găsi o pată cât de mică. De aceea spun că nu mă mai preocup să le găsesc oamenilor defecte. Văd cine este onest după faptele din viață și îi acord încrederea mea. Văd cine minte și fură sistematic și mă depărtez de el.

    • @Prieten: dupa parerea mea, tintesti mult prea jos si asta va conduce (pentru a cata oara?) sa alegi raul mai mic.

      Sigur ca nu zic „Gata, nu mai votez cu astia, ca uite ce româneala au facut!”. Dar ma simt indreptatit sa zic „Nu uitati ca (mi-)ati promis altfel de politicieni si principii!”

  3. E de sacrificiu.
    O pune partidul
    Pentru notorietatea dansei.
    Sa tragă partidul!
    Cașcaval bun ca europarlamentar.
    La primărie, la brutărie a cam la fel.

  4. In loc sa fie multumiti ca au un candidat cinstit la sectorul 1, romanii se plang de tot felul de prostii care nu au nicio valoare.

    Ca de obicei, prioritatile romanilor sunt niste prostii, demne de un popor idiot.

    Uite asa castiga iar PSD, fiindca romanii rateaza esentialul, ca de obicei.

    Sper ca va place sa stati in frig, vitelor.

  5. Un pas mai aproape de primăria s. 1. Sunt sigur că de data asta cu succes. Iar peste 4 ani, poate la primăria generală. Doamne ajută!

  6. Am convingerea ca acesta candidata ntelege ca a doua oara , norocul nu-i mai surade.Mai sunt sis alti candidati de dreapta care-si fac treaba cu inalta competenta si corectitudine

  7. Locuiesc in Sectorul 1, nu-s votant PSD, dar nici pe Clotilde Armand nu o voi vota. Imi pare rau…

  8. Seidler nu a dorit demolarea Podului Constanța.
    Asa ca nu contează ca a pierdut Seidler,
    o sa votam Clotilde în locul lui Dan Tudorache.
    Poate dansa va rezolva problema circulației în zona Bucureștii Noi.
    #pregatiti_va de vot

  9. România țara concediului bine făcut și bine plătit.(slogan de campanie)
    A venit femeie serioasă și s a umplut de nărav aici după câțiva ani petrecuți pe Dâmbovița.Toți care nu-și găsesc servici vin in Colonie să ne dea lecții de cinste și corectitudine și să ocupe functii de conducere .Păcat mare păcat că punem botul la vrajeala lor. Dacă erau așa capabili făceau cariere pe la ei nu să bată atâția km să ne educe pe noi. Pe vremea lui Ceaușescu eram țară in curs de dezvoltare acum suntem în curs de dizolvare. Noi construiam școli spitale șosele in țările din lumea a 3 scolarizam studenți de prin toate colțurile lumii iar la noi vin să construiască( fure) firme austriece franceze și din nelipsita germanie. La ei e lobby la noi trafic de influență. Păi e drept. Dacă suntem leneși proști corupți ce caută pe la noi? De ce vin să-și toace sănătatea pe la noi?
    De furat oricum se fură in toată lumea nu numai la noi. Dar decât să mă fure un străin mai bine mă fură un român get beget( halaicu,lis,videanu, băsescu incoruptibilul etc)
    Ce interes are să trudească pt noi?
    Să-și sacrifice tinerețea si frumusețea pe coclaurile astea când la ce posibilități are…
    Cred că pt credința ortodoxă s-a aciuit pe aici că pe la ei le construiesc musulmanii (vezi notre dame).
    Ar trebui să fim și noi mai precauti.
    Ar mai fi de scris dar……

    • Nu era greu să-i afli biografia, dacă voiai să știi pentru ce a venit în România. S-a căsătorit cu un român, au împreună 4 copii care învață aici, a devenit româncă și ortodoxă; și ne face cinste, pentru că vine dintr-o cultură mai însemnată ca a noastră și dintr-o țară mai civilizată. Bine ar fi să ne arătăm și noi proverbiala ospitalitate față de astfel de „străini”.

  10. „Nea Ioane, tu ai un kilogram de aur în curte şi ţi-l scot eu, iar pentru asta o să primeşti 60 de grame de aur redevenţă. E lucru simplu: ceea ce ai nu vinzi, dai în concesiune, e un contract ferm, la noi e multă seriozitate. Şi, uite, dacă mă ajuţi să scoatem în 20 de ani, îţi dau şi de muncă, cu un salariu de 5 grame pe an. Da fapt, contribuţia mea e minimă. Eu îţi pun la dispoziţie logistica, aparatele, instrumentele necesare, iar tu faci tot, iar la urmă vei primi o distincţie europeană, ca să înţelegi că Europa nu uită niciodată să-şi recompenseze truditorii. Nea Ioane, într-un timp bine definit trebuie să facem curăţenie în curtea matale. Ascultă-mă bine! Vom săpa, tu vei săpa!, şi ce vei găsi, îmi vei raporta. Eu cam ştiu ce vei găsi şi îţi spun de pe-acum ca să ştii la ce să te-aştepţi: vei găsi bolovanul de aur despre care ţi-am explicat cum stă treaba. Vei găsi multe alte resurse pe care nu ştii să le scoţi, dar eu te voi învăţa. Eşti înapoiat, asta e, nu trebuie să deznădăjduieşti. Eu pentru asta em venit la tine: pentru a te încuraja. Îţi redau speranţa, dacă promiţi că eşti un elev docil şi asculţi de profesorul tău care îţi vrea binele şi numai binele. În fine, vei găsi în acel pământ din curtea casei tale oase. Da, ai auzit bine: oase. Acele oase sânt istoria ta, care vezi limpede că nu te ajută cu nimic. Un şir nesfârşit de războaie pentru apărarea unui pământ în care îţi vor zăcea oasele în cele din urmă. Eu îţi vorbesc de pace, nu de război. Vreau ca tu să fii un om care să nu se mai împotrivească la orice cuvânt, chiar dacă acel cuvânt înseamnă deposedare, delegitimare, desfiinţare. E clar? Nea Ioane, eu tocmai ţi-am predat un curs european de toleranţă şi consider că eşti unul dintre absolvenţii pe care pot să mă bazez şi care are în faţă tot viitorul plin de promisiuni şi strălucire.Un lucru mai am să-ţi precizez. Fă bine şi aruncă icoana pe care o ţii pe perete, fiindcă din cauza ei nu se dărâmă peretele casei. E lucru ciudat! Cercetătorii noştri, vreau să spun cei mai titraţi, cei din centrele de prestigiu, au găsit o explicaţie ştiinţifică oarecum bizară. ei susţin că nu peretele ţine icoana, deşi noi asta vedem şi aşa am văzut secole de-a rândul. Cel puţin dinspre vest aşa se vede. Deci nu peretele ţine icoana, ci icoana ţine peretele ăsta blestemat de lut care te apără de tot felul de intemperii. tu trebuie să dai frumuşel icoana jos ca să pice dracului odată şandramaua asta, că în Europa nu ai cum să intri cu pământ şi paie, ci cu material nou, aşa cum îţi voi vinde eu la un preţ pe care o să-l plătească nepoţii şi strănepoţii tăi, fiindcă tu n-ai să poţi niciodată să acoperi cheltuiala pe care am să ţi-o pun în cârcă. Cu Dumnezeu din icoana matale nu ştiu ce voi face… Vorba vine că nu ştiu… Eu ştiu tot. Te urmăresc dintotdeauna. Iauită-te pe ecranul ăsta! Ce vezi? Exact. Eşti tu de ieri, de acum o sută de ani, de acum două mii de ani, eşti tu, care te trezeşti dimineaţa şi îţi faci cruce şi săruţi pământul ţării tale. Dar dacă icoana nu-i pe perete, la ce să te mai închini? Şi dacă pământul nu e al tău, la ce să-l săruţi? Nea Ioane, uită-te la mine! Cine eşti tu? Tu nu eşti Ion! zi după mine: “Eu nu sunt Ion!”. Repetă-ţi tot timpul lucrul ăsta, e foarte important. O să scapi de povara injustă a identităţii naţionale. Când ai ezitări, cheamă-mă şi eu îţi voi aduce aminte lecţia. Memoria nu este bună, creează obsesii. Şi n-aş vrea ca tocmai tu să fii catalogat ca având obsesii naţionaliste, religioase. Trăim într-o epocă în care pe mine mă interesează ce ai, nu cine eşti. Zi încă o dată după mine: “Eu nu sunt Ion!”. Foarte bine! Mai zi odată! Vezi câtă muncă e ca să distrugi un popor?”
    Din nou iobagi?
    Noi nu suntem orfani crescuți pe la portile europei.
    Asta e valabil pt toți pripașiții care tot ne dau târcoale și vin să ne învețe ce să mâncăm cum să trăim cum să ne înmulțim. Mulțumim de grijă dar…. cu măsura.
    In rest ce să zic e frumoasă i arsta mai bine pe coasta de azur.sau acolo nu sunt contracte?
    Să mă ierte Madam( madam se pronunță madam se scrie)

    • Un text lung care încearcă să argumenteze xenofobia. Dacă matale ai fi creștin, ai fi și iubitor de străini, așa cum a fost poporul nostru de multă vreme, că de-aia am conviețuit atât de bine și în Dobrogea cu turci, tătari și lipoveni, și în restul țării, cu maghiari, sași, evrei ș.a.
      Persoana de care vorbim, după cum am și scris mai sus, are familie aici, s-a integrat în România, a devenit româncă prin adopție. Ți-a luat matale aurul?

    • Putei scrie mai scurt: „Patria in pericol! Occidentul!” 💡 … ca intelegeam, noi toti, care e ideea lungului text.

      Asa, cu textul respectiv, ai pierdut mai mult de jumatate din potentialii cititori. Ei insa, au castigat.