G4Media.ro

Clotilde Armand spune că Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat…

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand spune că Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat din Capitală și după modificarea din acest an a distribuției banilor, bugetele celorlalte sectoare au crescut până la dublare, iar la sectorul 1 s-a diminuat cu o treime

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat din Capitală și după modificarea din acest an a distribuției banilor, bugetele celorlalte sectoare au crescut până la dublare, iar la sectorul 1 s-a diminuat cu o treime față de anul 2019.

Clotilde Armand explică, într-o postare pe Facebook, că Legea bugetului pentru anul 2021 a inclus o schimbare a distribuției banilor din impozitul pe venit, iar algoritmul prevede că Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București distribuie mai întâi câte 1150 lei/locuitor/an către fiecare sector, iar suma rămasă este distribuită în funcție de contribuția fiecărui sector. Astfel, sectoarele 3, 5 și 6 efectiv și-au dublat cota din impozitul pe venit.

Ea susține că Guvernul ar trebui să găsească o cale mai corectă de alocare a acestor bani, care să țină cont de mai multe criterii, precum performanța economică, suprafața de întreținut, numărul de locuitori, gradul de alocare a resurselor din bugetul local pentru întreținerea și dezvoltarea școlilor, spitalelor, parcurilor, etc., de care beneficiază și locuitori din celelalte sectoare.

„Este important să fim solidari, însă performanța strategiei de dezvoltare economică a unui sector trebuie să producă beneficii în primul rând la nivelul comunității locale”, afirmă Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 prezintă și un grafic comparativ cu bugetele sectoarelor în 2019 și 2021.

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

 

Postarea integrală:

Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat sector din Capitală.

Principala sursă de venit pentru administrațiile locale o reprezintă impozitul pe venit de la persoanele fizice, adică acea contribuție de 10% de pe fluturașul de salariu. De exemplu, veniturile Sectorului 1 pentru anul 2021 sunt de 1088 milioane de lei, din care 518 milioane de lei (adică jumătate) este cota din impozitul pe venit. De ce e doar o cotă din impozitul pe venit? Pentru că doar o parte din acest venit se întoarce la nivelul sectoarelor.

Până la aprobarea bugetului pe anul 2021, impozitul pe venit se distribuia astfel la nivel de București:
• 20% se întorcea la sectorul care a generat acel impozit pe venit;
• 44.5% era repartizați către Primăria Municipiului București;
• 7% către Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor;
• 28.5% rămâneau la bugetul de stat

Astfel, se urmărea o logică liberală prin care sectoarele care încurajează cel mai mult investitorii și firmele să creeze locuri de muncă. Ca idee, Sectorul 1 generează aproximativ 35% din impozitul pe venit la nivel de București pe când Sectorul 3 are o contribuție de doar 13%.

Legea bugetului pentru anul 2021 a inclus o schimbare a distribuției banilor din impozitul pe venit astfel:
• 50% repartizat către Primăria Municipiului București;
• 50% către Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor;

Algoritmul prevede că DGFPMB distribuie mai întâi câte 1150 lei/locuitor/an către fiecare sector, iar suma rămasă este distribuită în funcție de contribuția fiecărui sector. Astfel, sectoarele 3, 5 și 6 efectiv și-au dublat cota din impozitul pe venit!

Guvernul ar trebui să găsească o cale mai corectă de alocare a acestor bani, care să țină cont de mai multe criterii:
• Performanța economică;
• Suprafața de întreținut;
• Numărul de locuitori;
• Gradul de alocare a resurselor din bugetul local pentru întreținerea și dezvoltarea școlilor, spitalelor, parcurilor, etc., de care beneficiază și locuitori din celelalte sectoare.

Este important să fim solidari, însă performanța strategiei de dezvoltare economică a unui sector trebuie să producă beneficii în primul rând la nivelul comunității locale.

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Clotilde intreaba l pe Barna ca e in guvern !
    Inca !

  2. A dat Citu de doua ori mai multi bani la primariile banditilor PSD (Negoita – S3; Piedone – S5) si PNL (Ciucu – S6)? Si a taiat de la S1, ca e nebuna aia acolo care distruge conducta cu parandarat si diamante catre PNL si PSD de la Romprest. Nu pot sa cred! 🙂
    Vorbesc rauvoitorii ca PNL si PSD colaboreaza, dar nu cred ca e adevarat… 😀

  3. Ia uite, prim-ministrul PNL a dat mai multi bani la primăriile PNL și PSD, luând de la USR PLUS.

    Și nu ieri, azi, ci acum câteva luni.

    PNL + PSD = LOVE

  4. E cea mai judicioasă împărțire, pe locuitor…sectorul 1 are birouri de firme,dar salariații sunt din restul orașului,Sectorul 3 e dormitor, la fel si 5, până și instituțiile publice centrale sunt în S1, ….anomalia e însăși existența sectoarelor, ce dracu plătim 7 primari și 7 consilii locale în București?….impozitul pe veni ar trebui să urmărească domiciliul platitorului,nu sediul firmei, să rămână fiecare UAT cu impozitul pe clădiri,masini, profit firme inregistrate…..

    • Daca te referi la infracțiuni, Sectorul 5 e cea mai safe zona din București….stii vorba aia, hoțul nu fura lângă casa…inclusiv la guvern, hoții sunt din alte zone ale tarii

  5. Deci mai multi bani de spart pentru Negoita, Baluta, Piedine si Ciucu, ceva mai multi si pt sect 2, dar nu chiar dublu.
    Si USL vrea referendum in sect 1? Credeam ca sunt doar ticalosi, dar se pare ca sunt si prosti gramada

  6. Cine a făcut legea bugetului? Nu cumva PNL și USR, adică exact partidele care au susținut-o pe Closetilde? Sa sperăm că nu se va culca pe lauri și că va reuși să ne duca sectorul spre new lows. Cel mai sărac Sector din București și, de ce nu, un Sector mai sărac decât Vasluiul.

    • @ GeigerC
      🎯 👍
      Evident, asta nu-i oprește pe pluserei sa se victimizeze. Ei sunt niste copii isterici, care bat din picior si urlă cand ceva nu le e pe plac.

  7. asta e nul stat liberal, in care bogatilor statul le da alocatie de fatatoare mai multa, le matura strazile mai des, le trimite politia si salvarea la fiecare apel 112

    sper ca la atacul lui Dughin, armata romana sa fie recrutata numai din sectoarele mai valoroase

  8. Oare situl cenzureaza mesajele critice la adrese S0b0lanilor rosii?

  9. Plângăcioasă de serviciu, toate sunt împotriva ei, nimeni nu o iubește, fii primar gospodar și poți atrage bani din mai multe surse…

  10. Nu se poate!
    S-a diminuat bugetul Sectorului 1?
    Propun stare de alertă.

  11. Marș, îngălato!