Cluj: Peste 20.950 de angajați din întreg județul au fost trimiși în șomaj tehnic. Până în 17 aprilie, s-au achitat plăți pentru numai 7.090 de persoane
Clujul este al doilea mare centru, după București, în privința numărului de cereri depuse pentru plata șomajului tehnic, a anunțat în mai multe rânduri ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Concret, până la data de 24 aprilie, aproape 3.000 de firme din județul Cluj au depus cereri pentru un număr total de 20.953 de angajați, relatează actualdecluj.ro, conform datelor primite de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
În privința achitării șomajului tehnic, până în 17 aprilie s-au achitat plățile aferente lunii martie pentru un număr de numai 7.090 de persoane, reiese din datele transmise de Prefectura Cluj.
„Din datele pe care le aveam, restul dosarelor erau fie în faza de verificare/clarificări, fie în fază de validare”, a explicat prefectul Clujului, Mircea Abrudean. Acesta a adăugat că între timp, Miisterul a transmis că ar fi onorat plățile pentru absolut toate cererile validate.
Un clujean a făcut o platformă online pentru cei care au fost dați afară de la firmele unde lucrează, care s-au închis sau și-au restrâns activitatea pe durata pandemiei de coronavirus. În doar două zile, pe plaformă erau deja o sută de persoane înscrise. Până acum, pe Datafară.ro s-au înregistrat 396 de persoane, spune Alex Iuonuţ, fondatorul platformei. Există, chiar dacă mult mai puţini, şi angajatori sau firme de Resurse Umane care şi-au arătat interesul: 70.
În ceea ce priveşte domeniile în care activează (sau au activat) cei mai mulţi utilizatori, adică cele mai afectate sectoare, sunt Vânzări, Inginerie şi Marketing. Cei mai mulţi candidaţi sunt din București, Cluj, Brașov, Iași şi Timiș. Care e pulsul pieţei, prin ecranele „Dat afară”? „Încă nici nu a început “nebunia” în piaţa muncii”, consideră Alex Iuonut. „Cred că va fi o creștere bruscă (a înscrierilor pe platformă, n.red.) în momentul în care ieșim din starea de urgentă. Din ce se vede acum, cei care sunt acum în șomaj tehnic cred că “sunt în vacanță” sau nu se grăbesc să își caute un loc de muncă în acest moment, pentru că nu anticipează când se va termina și ce va fi după”, spune Alex. De menţionat că pe paltformă nu se înscriu exclusiv persoane care şi-au pierdut locul de muncă în contextul pandemiei, dar majoritatea candidaţilor (90%) e formată din persoane care au rămas fără job în această perioadă, de criză economică asociată cu cea sanitară.
Citește tot textul pe actualdecluj.ro
Sursa Foto: Actual de Cluj/ birouri „Office”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii