Îți dorești o presă liberă și independentă, care nu dă înapoi când vine vorba de respectarea standardelor profesionale, refuză să se lase cenzurată, susține independența justiției, transparența decizională și valorile democratice. Alege să o susții.
CNA a cerut întărirea mecanismelor de moderare a conținutului din social media…
sursa foto: Pexels/ Pixabay
CNA a cerut întărirea mecanismelor de moderare a conținutului din social media / Valentin Jucan: ”CNA și ANCOM au trimis o notificare către Meta, TikTok, X și Google / Reamintim publicului că poate raporta la CNA conținutul audio-video considerat ilegal”
CNA cere întărirea mecanismelor de moderare a conținutului din social media, transmite Valentin Jucan printr-un mesaj publicat duminică, pe Facebook: ”CNA și ANCOM au trimis o notificare către Meta, TikTok, X și Google”, spune acesta care reamintește publicului de pe rețelele de socializare că poate raporta la CNA conținutul audio-video considerat ilegal.
Mesajul integral
CNA – Consiliul Național al Audiovizualuluiși Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii – ANCOM, au transmis astăzi o notificare către marile platforme (VLOP) Meta, TikTok, X și Google cu privire la obligațiile pe care acestea le au în conformitate cu Regulamentul European 2022/2065 al Parlamentului European – DSA.
Având în vedere situația din România și virulența postărilor care conțin informații false și care au condus atât la dezinformarea sistematică dar și la propagarea apelurilor de nerespectare a ordinii constituționale, am solicitat întărirea mecanismelor de moderare a conținutului.
Multe manifestări video din mediul online sunt de natură să creeze panică și să aibă potențialul de a genera comportamente periculoase cu un puternic caracter antisocial.
Consiliul Național al Audiovizualului are prerogative limitate în privința mediului online, acestea fiind, cu precădere, îndreptate către serviciile audiovizuale la cerere de pe marile platforme. Regulamentul DSA permite, totuși, ca sesizările referitoare la materialele video de pe aceste platforme – care pot fi considerate conținut ilegal – respectiv, incitare la violență sau la ură, să fie analizate iar conținutul să fie elimiat de pe platforme prin procedura “ordinului de eliminare”, ordin emis de către Consiliu.
Așadar, reamintim publicului larg ca poate raporta la CNA conținutul audio-video considerat ilegal, transmițând link sau captura de ecran la adresa de e-mail cna@cna.ro
De asemenea, subliniem că instituția noastră, prin intermediul GDPR, are obligația de a proteja datele personale ale petenților (nume, email, număr de telefon).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Susține-ne activitatea
Donație Paypal recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donație Paypal singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
2 comentarii