G4Media.ro

CNAS: Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani /…

sursa foto: Pixabay.com

CNAS: Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani / În 2017 bugetul era de 1,5 miliarde de lei, iar acum este de 3,9 miliarde

Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani, de la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei în credite de angajament pentru finanţarea Programului naţional curativ de oncologie, a declarat, miercuri, preşedintele CNAS, Adela Cojan, citată de Agenția de presă Rador.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul evenimentului „Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului în contextul implementării Planului Naţional de Prevenire şi Control al Cancerului”, organizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Potrivit acesteia, a crescut şi numărul centrelor de terapie, astfel încât anul trecut în aceste centre au fost trataţi 24.000 de pacienţi, faţă de 8.000 – 9.000 în urmă cu zece ani.

Adela Cojan a spus că în urma discuţiilor cu specialiştii este creată deja o linie bugetară pentru introducerea markerilor genetici în vederea tratamentului personalizat pentru cancerul de sân, cancerul de ovar, cancerul de plămân şi cancerul colorectal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Normal , pentru ca furati toti banii si nu se face preventie in Romania! Rafila ai auzit de asa ceva?

    • Rafila e un nimic sec.u.r.ist, dar în articol e vorba de cancere în ultimii 5 ani. Rafila e ministru de 1 an. Ce treabă are Rafila cu cancerele de acum 5 ani ? Majoritatea cancerelor apar după expunere la factori de risc de peste 5 ani sau zeci de ani. Vina lui Rafila e doar apartenența la Psd, vinovat pentru poluare, defrișări, zero împăduriri

  2. Motive :
    – poluare : arderi deșeuri cu aprobarea miliției lui Bode, mașini distruse care afumă cu aprobarea RAR + miliție
    – păduri tăiate cu aprobarea Iohannis + Pnl + Udmr
    – construcții ilegale cu zero spațiu verde (legal ar fi minim 30% din teren) și căi de acces subdimensionate (vezi Greenfield) cu aprobarea Psd, Firea, Negoiță, Baluță, etc.

  3. „Potrivit acesteia, a crescut şi numărul centrelor de terapie, astfel încât anul trecut în aceste centre au fost trataţi 24.000 de pacienţi, faţă de 8.000 – 9.000 în urmă cu zece ani.”
    Care sunt si unde sunt aceste centre?!!!
    NU am auzit de ele si nici nu le pomeneste cucoana asta!!
    Ciudat!
    La Congrese și pe hârtie si de zile festive, totul suna frumos, dar realitatea este crunta. In sistemul medical romanesc un bolnav de cancer nu are nici o șansă dacă nu are bani.
    Asta este problema care trebuie rezolvata.
    Bani de analize pentru cele decontate aștepți săptămâni, bani de RMN, CT, la care aștepți cu lunile, bani pentru bolile care apar ca efecte secundare.
    Si unde-or fi ajuns Miliardele alea ca Luni dimineata sotul meu a mers la MEDLIFE ca sa faca o Urocultura necesara inaintea examenului de Cistoscopie!
    Luni era 6 Februarie si MEDLIFE NU mai avea bani pentru analize compensate: 2 zile atat au avut!
    Se terminasera banii de la CNAS pentru analize compensate(niciodata de aproape 1 AN si jumate nu a nimerit analize compensate), asa ca a platit din buzunar ca de fiecare data: 55 de Lei!
    Iar Cistoscopia facuta in dimineata asta la Spitalul privat a costa 500 lei, bani platiti tot din buzunarul nostru!
    Iar cucoana spune ca Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat in ultimii ani!
    Unde, femeie, cand in spitalele publice astepti cu Lunile programarea la un CT sau RMN, banii pentru analizele compensate se termina in primele zile ale lunii iar despre tratamente inovative, de ultima generatie, mult mai eficiente si cu efecte secundare mai usor de suportat decat citostaticele nici vorba in Spitalele publice…
    Bolnavul internat in Spital public e pus sa cumpere el din banii lui Medicamente pentru tratamente inovative, moderne, eficiente…