G4Media.ro

Colegiul Medicilor adresează un set de întrebări reprezentanţilor partidelor politice şi candidaţilor…

Sursă foto: Pexels

Colegiul Medicilor adresează un set de întrebări reprezentanţilor partidelor politice şi candidaţilor la Preşedinţie pe teme ce vizează sănătatea românilor

Colegiul Medicilor din România (CMR) a adresat, miercuri, în contextul alegerilor, un set de zece întrebări reprezentanţilor partidelor politice, precum şi candidaţilor la funcţia de preşedinte al României pe teme ce vizează sănătatea românilor, transmite Agerpres.

„Sistemul de sănătate reprezintă un pilon fundamental al funcţionării statului şi al societăţii noastre, sănătatea priveşte toţi cetăţenii, iar deciziile viitorului Parlament şi ale viitorului preşedinte vor avea un impact semnificativ asupra politicilor de sănătate”, a transmis Colegiul Medicilor din România.

CMR îşi propune să contribuie la realizarea unui dialog constructiv şi transparent, „fără a politiza”, pentru a afla răspunsurile candidaţilor cu privire la viziunea şi planurile pe care le au pentru îmbunătăţirea sănătăţii cetăţenilor şi dezvoltarea sistemului de sănătate românesc.

Cele zece întrebări sunt următoarele:

* Care este viziunea dumneavoastră pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România? (Enumeraţi trei măsuri prioritare pe care le-aţi dori implementate)

* În România, este nevoie de o nouă lege a Sănătăţii, care să răspundă eficient provocărilor actuale din sănătate. Aţi susţine un astfel de demers legislativ? Dacă da, din punctul dumneavoastră de vedere, ce orizont de timp ar fi fezabil pentru implementarea unui asemenea demers?

* Ce măsuri veţi promova pentru a asigura finanţarea adecvată a sistemului de sănătate, având în vedere că România se situează printre ultimele ţări la nivel european în ceea ce priveşte procentul din PIB alocat Sănătăţii?

* Ce planuri aveţi pentru a sprijini îmbunătăţirea prevenţiei şi a educaţiei pentru sănătate în rândul populaţiei?

* Cum consideraţi că ar trebui abordată problema deficitului de personal medical, mai ales în anumite zone/judeţe ale ţării?

* Cum consideraţi că trebuie abordată problema accesului inechitabil la servicii medicale între zonele urbane şi cele rurale?

* Cum veţi sprijini cercetarea şi inovarea în domeniul medical?

* Ce măsuri veţi promova pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă din sectorul de sănătate?

* Ce măsuri doriţi să promovaţi, cu obiective pe termen mediu şi lung, pentru a creşte speranţa de viaţă şi a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei?

* Ce reprezintă medicul pentru dumneavoastră?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Undosar medical, cu un set de analize, test psihologic depus odata cu dosarul de candidat nu ar fi obligatoriu ? Similar ca pentru orice angajat in „campul muncii”!

  2. Intrebarea nr 1
    Cum putem fura mai mult?

    Întrebarea nr 2
    Cum putem fura mai mult

    Samd

  3. Mai puneți pe lista, cum sa și fac treaba colegiul, DSP, medicii în condițiile în care cei care aleg candidati precum calin g, talibani, pot sa și neglijeze copiii și să i abuzeze in raport cu actul medical ( vaccin, hrana ne-
    vegana, etc) ? Tine cineva din sistemul medical scorul cu copiii care au carente, nu s vaccinat și transmite celor de la protecția copilului cînd constata așa neglijente ? Așa putem tot întări instituții daca nu și face datoria. Căci părinții talibani nu i mai dchimbi. Dar macar copiii sa fie feriți de abuzurile lor. Aceeași chestiune se pune și pentru instituțiile responsabile cu securitatea digitala