G4Media.ro

Colegiul Medicilor din România, apel către medici să aibă o comunicare responsabilă…

Colegiul Medicilor din România, apel către medici să aibă o comunicare responsabilă în privința tratamentelor pentru Covid-19 și a altor afecțiuni

Colegiul Medicilor din România (CMR) a făcut, duminică, un apel la toţi medicii români să practice o medicină bazată pe dovezi şi să recomande tratamente în baza ghidurilor şi a protocoalelor terapeutice, precum şi să comunice responsabil în spaţiul public cu privire la toate afecţiunile medicale, relatează Agerpres.

Apelul vine în urma unor informaţii potrivit cărora, într-o conferinţă de presă, mai mulţi medici ar fi contestat pandemia de COVID-19, dar şi vaccinarea împotriva noului coronavirus.

„Colegiul Medicilor din România face apel la o comunicare responsabilă în privinţa tratamentelor pentru COVID-19, precum şi a altor afecţiuni, implicit asupra modului în care sunt prezentate experienţe subiective, fie că acestea au ca sursă invocată activitatea profesională a medicilor, fie că sunt amintite în spaţiul public ca situaţii personale, prin care o persoană ar fi trecut în calitate de pacient. Colegiul Medicilor din România subliniază şi faptul că astfel de dezbateri nu trebuie cu atât mai mult să fie folosite cu scopul de a promova imaginea, interesele sau perspectivele unor partide politice”, se arată într-un comunicat de presă al CMR.

Totodată, Colegiul Medicilor atrage atenţia asupra faptului că medicii au responsabilitatea de a disemina informaţii bazate pe dovezi ştiinţifice evidente, din surse sigure, şi de a prescrie tratamente conform ghidurilor şi protocoalelor în vigoare, precum şi recomandărilor instituţiilor din domeniu.

„Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a susţinut şi a demarat modificări legislative- propuneri de texte de lege pe care le-am înaintat Parlamentului României- care să permită sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi poate periclita sănătatea publică”, a declarat preşedintele CMR, Daniel Coriu, citat în comunicat.

Conform sursei citate, responsabilitatea cadrelor medicale vizează atât actul medical în sine, cât şi modalitatea de a comunica informaţii menite să influenţeze succesul unui tratament.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Dar Comisionul pentru achizitia de materiale sanitare , sa-l dam direct managerului sau directorului economic al spitalului? Cum credeti ca e mai Safe? Si eu, multumesc….plm

    • Fabricile de diplome pompeaza tarii „medici” pe banda rulanta. N-ar fi surprinzator sa aflam ca majoritatea dintre ei nu fac diferenta intre mana si picior.

  2. „teorii care nu sunt validate ştiinţific” — de exemplu, date care au un coeficient de variație mai mare de 0,5..1% , cât e acceptat în industria pharma.
    Sau alea în care apare o boală mortală, dar se interzic autopsiile.
    Sau alea în care un leac minune e descoperit într-un weekend și este exceptat de la verificările obișnuite pentru că, nu-i așa, boala e periculoasă tare. Și e periculoasă tare pentru că așa zicem noi, specialiștii.
    Sau teoriile alea în care eroii din linia întâi dansează pe tiktok (a propos, medicii care se află acum cu adevărat în linia întâi, în Ucraina, nu cumva nu dansează pe tiktok tocmai din cauză că situația e într-adevăr gravă?)

    • #newlevel….simion si sosoaca ce zic? …pt aia cu 8 clase, contează părerea lor de academicieni,nu I asa?

  3. „o comunicare responsabilă în privința tratamentelor pentru Covid-19” – înseamnă și sa nu faci reclama unor vaccinuri insuficient testate și cu efecte pe termen lung (ani de zile) neinvestigate.
    În medicina pentru ca un medicament sau o procedura sa fie acceptata drept sigura (și abia după aceea se investighează eficienta) trebuie sa treacă ani buni, uneori chiar zeci de ani.

    • Mai ales cand „vaccinul” respectiv nu e un vaccin obisnuit, ci terapie genetica…

    • dmb, la care dintre vaccinuri te referi? Poate afli si tu intr-o zi ca nu sunt toate pe acelasi principiu. Generalizezi in pro stie!

  4. Domnu doctor Coriu este sponsorizat de pfizer de multi ani, la inceput pe fata, dupa un timp prin intermediul unor firme paravan, oare ii da mana sa zica ceva rau de serul experimental?