G4Media.ro

Colegiul Medicilor: ”Este nevoie de medici oncologi, de o societate civilă care…

sursa foto: Facebook/ Dăruiește Aripi

Colegiul Medicilor: ”Este nevoie de medici oncologi, de o societate civilă care să sprijine pacienții/ Medicii oncologi trebuie sprijiniţi, nu trebuie să ajungă la suprasolicitare şi burnout”

Preşedintele Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), dr Cătălina Poiană, a atras atenţia, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, că în sistemul public de sănătate există un număr insuficient de medici oncologi, transmite Agerpres.ro.

„Mesajul CMMB a fost unul de susţinere pentru medici şi pacienţi, dar una din marile probleme în lupta împotriva cancerului este reprezentată de lipsa unui număr suficient de medici oncologi în sistemul public de sănătate. Când vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu să discutăm de numărul medicilor oncologi din sistemul public de sănătate. Pacientul oncologic nu trebuie să fie nevoit să aştepte la cozi în spitale sau la cabinete, din cauza faptului că un medic oncolog trebuie să consulte şi să îngrijească un număr foarte mare de pacienţi”, a afirmat preşedintele CMMB, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

Ea a menţionat că „din nefericire, de foarte multe ori în România, cancerul este depistat destul de târziu”.

„Avem nevoie de screening şi depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienţi în raport cu numărul de persoane diagnosticate sau aflate în tratament oncologic. Şi bineînţeles, să nu uităm de importanţa tumor board-ului care este esenţial în managementul eficient al cancerului. Oncologia astăzi înseamnă şi o abordare multidisciplinară în funcţie de specificul fiecărui diagnostic oncologic. Medicii oncologi trebuie sprijiniţi, nu trebuie să ajungă la suprasolicitare şi burnout”, a subliniat dr Cătălina Poiană.

CMMB este alături de medicii oncologi care sunt implicaţi şi îngrijesc profesionist pacienţii cu cancer şi susţine activitatea asociaţiilor de pacienţi implicate în oncologie, se menţionează în comunicat.

„Este nevoie de medici din specialitatea de oncologie medicală, este nevoie de o societate civilă care să sprijine pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a transmis Cătălina Poiană.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost organizată pentru prima dată în lume în anul 2006 şi de atunci este marcată, în fiecare an, pe 4 februarie. Sâmbătă seară, 43 de obiective importante din Bucureşti, din şapte oraşe şi o comună din România au fost luminate în portocaliu, pentru a marca această zi mondială de lupta împotriva cancerului.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Adică cum „sprijiniți”, cu plic?!
    Mulțumesc anticipat!

    • Colegiul medicilor….??!!! Corb la corb nu-si scoate ochii! Despre șpăgile încasate și pacienții morti cu zile pt.ca nu au bani sa își plătească investigațiile deoarece rețeaua de stat de radioterapie și imagistica a fost distrusa intenționat ca să facă loc afacerilor private care acorda comisioane medicilor și managerilor de spitale ca să dirijeze pacienții către clinicile lor, nimic ..??!!! Niște jigodii!! Ați ajuns sa va îmbuibați din suferinta și nenorocirea oamenilor!!

  2. Ieri, de Ziua Mondiala de Luptă Împotriva Cancerului, nici 1 mesaj de la Presedintele Romaniei… nici de la Premierul Ciuca…nici de la Minsitrul Rafila…
    M-am documentat, pe site-ul Administratiei prezidentiale sunt postate Mesajele Presedintelui Romaniei cu diferite ocazii(le pun invers, in ordine cronologica) incepand cu Anul 2014:
    – 31.01.2023 Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul primei ediții a Galei Cercetării Românești
    – 27.01.2023 Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului
    – 15 martie 2022 Mesajul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, adresat cetăţenilor români de etnie maghiară
    etc…

    Toate, evenimente importante pentru dl Presedinte..
    Bolnavii de cancer nu intra in aceasta categorie…sa nu ne miram ca sunt tratati cum sunt tratati…

  3. Toti suntem suprasolicitati in tara asta.

  4. „Alocuțiunea susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului de lansare a Planului Național de Combatere a Cancerului.
    19 ianuarie 2022
    Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 19 ianuarie 2022, la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul evenimentului de lansare a Planului Național de Combatere a Cancerului.
    Planul pune un mare accent pe încurajarea și finanțarea suplimentară a investigațiilor medicale, care să depisteze primele semne de boală și să ducă la diagnostic precoce și tratament eficient, spune Iohannis.
    Am ținut să dau aceste câteva exemple concrete pentru a sublinia că Planul Național de Combatere a Cancerului este unul temeinic pregătit, motiv pentru care are toată susținerea mea. Și vă asigur, totodată, că VOI URMARI îndeaproape progresul în implementarea lui, care este esențială în țara noastră, aflată, din păcate, în topul statisticilor europene privind numărul bolnavilor de cancer.
    Ca să dau doar câteva exemple, de la începutul anului viitor ar trebui să devină complet funcționale programele naționale de screening pentru anumite tipuri de cancer. Tot în 2023 este prevăzută finalizarea criteriilor care să permită decontarea tTESTARILOR GENETICE, în urma cărora se pot prescrie tratamente PERSONALIZATE pentru bolnavi(!!!!) mult mai bine țintite și cu șanse majore de vindecare.”

    Planul asta National de Combatere a Cancerului, parte a Planului European de combatere a Cancerului lansat de Comisia Europeana, l-au pus bine la sertar, el avand aceeasi soarta precum toate Planurile Nationale, toate Programele de guvernare, toate Master Planurile din astia 33 de ani….

  5. Bine punctat!”Daca tacea ,filozof ramanea!”

  6. Madama de la Suceava e doctor , oncolog ?
    Cum ramane in vizuinea Colegiului atitudinea aceste Doamne ? Sau si ei semneaza petitia alaturi de cei de la Suceava ? Toti sunt MUCLES la Colegiu ?

  7. burnout asa ca mizeria aia de la sușeava?