Combinație inedită de rețete recomandată pe blogul culinar The Guardian: friptură în stil danez, cartofi olandezi și supă românească de fasole și slănină
Friptură de porc cu prune murate și castraveți dulci, în stil danez, o garnitură tradițională olandeză cu cartofi noi, mere, pere și bacon, și o supă de fasole românească, bacon afumat și smântână – este combinația inedită de rețete recomandată pe blogul culinar al publicației The Guardian.
Expertul culinar Diana Henry recomandă într-un text publicat sâmbătă în The Guardian o combinație de rețete din Danemarca, Olanda și România.
- Friptură de porc daneză cu prune murate și castraveți dulci, pe care spune că a descoperit-o în prima sa călătorie la Copenhaga;
- „Fulger fierbinte” (cartofi noi cu mere, pere și slănină) – „Nu mai gătim mâncăruri de cină atât de demodate și nordice ca acesta, în Olanda, dar hete bliksem, așa cum este cunoscut zona natală, este delicios într-o seară rece de iarnă. Și cine poate rezista unui asemenea nume? Serviți așa cum este (deși varza moale este delicioasă alături), sau cu cârnați sau cotlete de porc.”
- Ciorba de fasole romanească, bacon afumat și smântână: „Uită-te la lista de ingrediente pentru această rețetă și s-ar putea să te gândești: „Fasole, slănină și salată verde care se înmoaie în bulion fierbinte. Mare lucru!” Și este dintr-o țară a cărei bucătărie nu este încă bine cunoscută. Dar este unul dintre felurile mele preferate din această carte. Oferă o combinație de arome cu care pur și simplu nu suntem obișnuiți – carne de porc, fasole, oțet, smântână și mărar. O să-l iubești.”
Rețetele integrale pentru cele trei feluri de mâncare recomandate, aici.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank