G4Media.ro

Comentariul „neobișnuit” al ambasadorului chinez la UE sugerează că Beijingul s-ar putea…

Sursa foto: DoD photo by Army Sgt. Amber I. Smith via Wikimedia Commons

Comentariul „neobișnuit” al ambasadorului chinez la UE sugerează că Beijingul s-ar putea repoziționa în privința războiului (analist militar britanic)

„Primele „semințe” ale discuțiilor de pace de la sfârșitul acestui an ar putea să fi fost sădite cu ocazia vizitei lui Emmanuel Macron în China, potrivit analistului militar Sean Bell, citat de Sky News.

Ambasadorul chinez la UE a făcut un „pas rar” când a afirmat că țara sa „nu susține războiul” și nu furnizează arme Rusiei, a declarat Bell pentru Sky News.

El s-a referit la comentariile pe care ambasadorul le-a făcut pentru The New York Times, vorbind despre o declarație „foarte neobișnuită”.

„Este o declarație foarte directă pe care China nu o clarifică în mod normal. Se pare că China încearcă să se restabilească ca intermediar”, a spus el.

„Acest lucru ar conveni Chinei atât pe plan intern, cât și în ceea ce privește poziția sa globală, în mod semnificativ. Suntem departe de acest lucru în acest moment, dar cred că începem să vedem unele indicii că piesele de domino încep să se alinieze.”

El a spus că una dintre aceste piese de domino a fost prezent în marja vizitei lui Volodimir Zelenski în Polonia, ieri, când consilieri de rang înalt au relaxat ușor abordarea față de Crimeea, spunând că, dacă ofensiva de primăvară reușește, atunci Ucraina ar fi dispusă să discute cu Rusia despre peninsulă.

Până în prezent, Ucraina a menținut o „linie foarte fermă”, potrivit căreia nu se va angaja cu Vladimir Putin în discuții până când Rusia nu va evacua Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

„Începem să vedem primii germeni ai unei oportunități pentru discuții mai târziu în acest an?”. a declarat Bell.

Ce a spus ambasadorul chinez?

Fu Cong a acordat un interviu pentru The New York Times înainte de vizita lui Macron în China, săptămâna aceasta.

Fu a declarat că China nu a fost de partea Rusiei în război și că unii oameni „interpretează în mod deliberat greșit acest lucru, deoarece există așa-numita prietenie sau relație „fără limite””.

El a adăugat: „‘Fără limite’ nu este altceva decât retorică”.

De asemenea, el a declarat că China nu va da Rusiei arme pe care să le folosească în Ucraina acum sau în viitor – și l-a criticat puternic pe Antony Blinken, secretarul de stat american, pentru că a declarat în februarie că China ia în considerare trimiterea de ajutor militar Moscovei.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce e de inteles? Chinezii joaca la doua capete. Au mers la teroristi sa suga toate resursele gratis si nu au reusit. Iar statele occidentale pun presiune pe China. Pentru cei care au mintea insuficient hidratata, China este sub propria greutate deoarece pentru a ajunge azi unde este, a deschis portile investitiilor straine in urma cu 80 de ani. Ar muri de foame 1.3 miliarde de karatisti daca pleaca investitiile straine care au crescut constant in acesti 80 de ani

    • Dap, China nu-si poate sustine stilul de viata si clasa mijlocie fara sa aiba Occidentul ca piata de desfacere … unde altundeva sa-si vanda toate rahaturile? in rusia? pai n-au aia bani nici de cel mai ieftin Huawei …

    • Dap, China nu-si poate sustine stilul de viata si clasa mijlocie fara sa aiba Occidentul ca piata de desfacere … unde altundeva sa-si vanda toate ra h atu rile? in rusia? pai n-au aia bani nici de cel mai ieftin H u a w e i …

  2. La fel spunea si Putin ca nu o sa atace Ucraina… Ei zic sa lasam vorbele si sa fim atenti la fapte…