G4Media.ro

Comisia de la Veneția va da un punct de vedere pe legile…

Foto: Consiliul Europei

Comisia de la Veneția va da un punct de vedere pe legile justiției – Iulian Bulai (USR)

Iulian Bulai (USR), membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a anunțat miercuri că organismul specializat al Consiliului, Comisia de la Veneția, va emite o opinie pe cele trei legi ale justiției inițiate de ministrul Cătălin Predoiu și trimise în Parlament de guvernul Ciucă.

Bulai susține că a cerut această opinie a Comisiei de la Veneția în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, iar solicitarea a fost admisă cu majoritatea voturilor.

”PSD PNL ar trebui să nu se grăbească: să aștepte punctul de vedere solicitat și să-l implementeze în raport cu prevederile MCV și GRECO. Multumesc colegului Stelian Ion pentru aportul lui în acest dosar! La Consiliul Europei, țările mici arată că speranța și curajul nu țin de mărimea țării. Colegele Krista Baumane din Letonia și Maria Jufereva-Skuratovski din Estonia înțeleg bine acest lucru. Mulțumesc raportorilor pe România. În special colegi mele, Krista Baumane, care se pregătește de alegeri în curând”, a scris Bulai pe Facebook.

Reamintim că Parlamentul a început dezbaterile asupra celor trei controversate legi ale justiției promovate de ministrul Cătălin Predoiu.

Pachetul de legi menține majoritatea contra-reformelor promovate sub Liviu Dragnea și adaugă noi prevederi considerate de o parte a societății civile și a corpului profesional drept anti-reformiste.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Comisia de la Venetia sa dea un punct de vedere si despre mafia din justitie.
    Sa arate ca mafia psd si pnl controleaza integral nu doar parlamentul si guvernul, ci si Justitia, Avocatul Poporului si Serviciile Secrete.
    Atunci cand judecatorii corupti sau santajabili, aflati in solda mafiei psd si pnl, de la CCR, CSM, ICCJ, Curtile de Apel si Judecatorii vor fi revocati si arestati, atunci cand procurorii si judecatorii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili nu se vor mai teme sa trimita in judecata si sa condamne Grupul Infractional Organizat psd si pnl, atunci vom fi pregatiti sa fim primiti in Schengen.
    Pana atunci, mai curand, meritam sa fim dati afara din UE.
    Nu are ce cauta in UE o tara condusa de mafie.
    Judecatorii corupti de la CCR au dat decizii aberante astfel ca toti infractorii care au devalizat tara (incepand cu baietii destepti din energie”) au scapat nepedepsiti si cu averile intacte.
    Judecatorii corupti de la CCR au decis in mod aberant ca probele obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii trebuie sa fie eliminate din dosare.
    Judecatorii corupti de la CCR au decis in mod aberant ca exceptionala Sefa a DNA trebuie sa fie revocata. De atunci, si mai ales dupa infiintarea Sectiei Speciale, DNA nu mai functioneaza.
    Judecatorii corupti de la ICCJ au decis in mod aberant excluderea din magistratura a exceptionalilor judecatori Camelia Bogdan si Danilet, dar mentinerea celor dovediti corupti.

  2. @alex foarte bine fac, mai e un articol care poate sa dea frisoane ciumelor rosii sau galbene , cu taierea cu 70% a fondurilor PNRR pentru Ungaria

  3. @alex
    E de rau asta cu “arma politica”?! Cu ce se lupta politicienii? Nu cumva astea-s armele lor politice: discursul, negocierea (fara compromis “compromitator”), proiecte legislative, amendamente la legile propuse de altii… Daca unii nu folosesc aceste “arme” in interesul general, ci doar al grupului si/sau personal, nu inseamna ca “armele” sunt problema, ci indivizii care le folosesc! Nu crezi @alex??

  4. Multa __ue dorim uniunii sceleratilor din Romania! Veti dispare de pe scena politica lent si dureros!

    • Nu prea le aveți voi bolșevicii cu prezicerile, tac’tu Stalin a prezis prăbușirea capitalismului putred și comunismul – viitorul luminos al omenirii 😂😂😂

  5. Poate ne spune Comisia de la Veneţia cât de independent este să legalizezi traficul de influenţă, prin politizarea numirilor în funcţii de conducere, a promovărilor şi delegărilor. Noile „legi” ale justiţiei transformă magistraţii români în oi pentru gruparea PSNDLUDMR, ai căror executanţi se numesc: Predoiu, Savonea, Budă, Corbu, Scutea, Vicol-Ciorbă, Licu. Cine vrea carieră trebuie să cerceteze şi să judece cum convine Partidului Unic. Cine vrea să fie cinstit, ajunge ca Danileţ. Şi poate ne spune şi cât de independent este să dezincriminăm racolarea magistraţilor de serviciile Secu.

    Să vedem „independenţa justiţiei” după ce vor trece „legi” ce urmăresc mafiotizarea României.

  6. Câte puncte de vedere al Comisiei de la Veneția au fost respectate și transpuse în legislația națională? Asta tot a petardă electorală seamănă.

  7. Comisia de la Veneția latră, ursul bolșevic merge ! 😂

  8. În legile justiției nu cumva intra și o hotărâre în care să se decidă dacă mai este valabila constituțional eliberarea condiționată a deținuților care demonstrează că sau reabilitat în urma unui comportament cerințelor Penetenciarelor, aceștia le dă undă verde de eliberare dar unele instante ai amână nejustificat spre exemplu Judecatoria Medgidia face ravagii ai amână de 2,3,ori chiar până la termen după ce trec bună de comisia Penetenciarul ui, și de ce nu se respecta Comisia de la Veneția care spune că din cauza condițiilor precare, inumane de ce deținuții nu mai primesc cele 6 zile care trebuiesc reduse din pedeapsa executată lunar? Chiar dacă au abrogato legal ar fii să se revină la această hotărâre de la Cedo, să nu mai plătim noi despăgubiri și amenzi pentru orgoliu guvernatilor.