G4Media.ro

Comisia de Mediu a PE a votat un obiectiv de reducere cu…

sursa foto: independentonline.ro

Comisia de Mediu a PE a votat un obiectiv de reducere cu 60% a emisiilor de gaze cu efect de seră în UE, mai ambițios decât cel al Comisiei Europene

Comisia de Mediu a Parlamentului European a adoptat joi un obiectiv cu caracter obligatoriu de reducere cu cel puţin 60% a emisiilor de gaze cu efect de seră în UE, mai ambiţios decât scopul promis de Comisia Europeană şi element cheie al Pactului Verde European, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Amendamentul cu acest obiectiv a fost adoptat de eurodeputaţii din Comisia de Mediu la o diferenţă de doar trei voturi, potrivit unei surse parlamentare. Obiectivul mai trebuie validat de întregul Parlament European, în cadrul unei sesiuni plenare de la început de octombrie.

„Nu a fost stabilit niciodată un obiectiv atât de ambiţios. Aceasta va stimula ambiţia întregii Europe”, a salutat votul într-un comunicat Pascal Canfin, preşedintele respectivei comisii parlamentare.

Comisia Europeană şi-a publicat la începutul lunii martie proiectul de lege privind clima pentru UE (‘Pactul Verde European’), care prevede în special obiectivul de neutralitate în materie de emisii de carbon până 2050, însă ale cărui detalii vor fi abia de acum discutate între PE şi Consiliul format din statele membre.

Totuşi, CE şi-a acordat termen până în septembrie pentru a face o propunere care ar trebui să revizuiască obiectivul climatic pentru 2030, fixat în prezent la o reducere de 40% a emisiile cu efect de seră comparativ cu nivelul din 1990, cu scopul de a-l pune în conformitate cu neutralitatea climatică vizată pentru 2050.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că va lua în considerare un obiectiv cuprins între 50% şi 55%. Însă statele membre rămân divizate, la fel şi grupurile politice din PE.

La începutul săptămânii viitoare, ar urma să fie publicat un studiu de impact, iar Ursula von der Leyen ar urma „foarte probabil” să dezvăluie un obiectiv precis în cadrul discursului său privind starea Uniunii care va avea loc miercuri, potrivit unei surse parlamentare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Veti lasa Europa fara industrie in stilul asta :)) Voi cei care n-ati muncit o zi in mod real in viata voastra de la Bruxelles! Veti tripla pretul la curentul electric!

    • La Bruxelles se munceste. La Palatul Parlamentului, la Cotroceni si la Palatul Victoria nu se munceste.

  2. De la vorbe la fapte e cale lunga … E tehnologie arhisuficienta, in special eoliana, sa scapam de dependente obscure. Doar Arcul Polar sa aiba nr. maxim de eoliene /km^2 si-am terminat cu nevoia de energie … Mai fac si francezii fuziunea nucleara(care -i subsubventionata din motive foarte obscure, efectiv nu se doreste finalizarea ei) si e game over. https://www.abc.net.au/news/2020-04-08/future-tense-nuclear-fusion-sustainable-power-promise/12114948

  3. De la vorbe la fapte e cale lunga …

    E tehnologie arhisuficienta, in special eoliana, sa scapam de dependente obscure. Doar Arcul Polar sa aiba nr. maxim de eoliene /km^2 si-am terminat cu nevoia de energie …

    Mai fac si francezii fuziunea nucleara(care-i subsubventionata din motive foarte obscure, efectiv nu se doreste finalizarea ei) si e game over.

    https://www.abc.net.au/news/2020-04-08/future-tense-nuclear-fusion-sustainable-power-promise/12114948

    • https://ro.wikipedia.org/wiki/ITER Se misca foarte greu pt. ca nu se aloca suficienti bani pt. ceva practic dar s-au gasit suficienti pt. ceva non-practic: CERN, SETI & Co.

    • ” According to a CERN release, the tunnel would cost about 5 billion Euros to build, plus another 4 billion for the initial lepton collider that could get going in 2040, and an additional 15 billion for the hadron collider that would replace the first collider and be operational sometime around 2050.” … Cretinism Academic.

    • ” According to a CERN release, the tunnel would cost about 5 billion Euros to build, plus another 4 billion for the initial lepton collider that could get going in 2040, and an additional 15 billion for the hadron collider that would replace the first collider and be operational sometime around 2050.” …

    • Cetatene, nu stiu ce fumezi, dar mi-ar placea si mie. Trebuie ca-i foarte relaxant si te simti ca pe alta lume.

    • Am uitat sa enumerez si NASA … (Alta risipa cvasi-totala de bani) : NASA mai nou cumpara pamant pe Luna, pamant cumparat absolut ilegal (Cine-i in masura sa vanda pamant pe Luna si sub ce criteriu ? ) de niste mizerii ce s-au imbogatit din imperii ilegale.

      @Vali: Ce-am fumat eu nu recomand nimanui. :)) Nu e tocmai relaxant …

    • *** O alta afacere ar fi faptul ca americanii nu-si doresc fuziunea nucleara pt. ca fiind unii dintre cei mai mari detinatori de petrol de pe Terra(petrol care-i estimat sa se termine/ne mai fiind rentabila extractia * daunele aduse mediului/ prin 2043), e normal sa nu-si doreasca realizarea unui asa proiect grandios … Proiect care pana la urma e Crearea Soarelui pe Pamant (si exploatarea acestuia, evident) …

    • **** Ca sa fiu concis :

      NASA cumpara din banii ##Statului pamant pe Luna(pamant cumparat total ilegal), astfel spaland si scutindu-i pe mai marii miliardari ai planetei de o ‘greseala’ … E fantastica economia globala … Nesimtirea nu-si are limite.

    • E o diferenta intre a cumpara pamant de pe Luna si a cumpara teren pe Luna. :o)

      Fanatismul iti intuneca ratiunea … 🙁

  4. Păcat că în cretacic nu a existat un proiect asemănător pentru carbonul din erupțiile vulcanice și metanul din bășinile dinozaurilor, pe vremea aia temperatura planetei era cu 5grade mai mare ca cea din prezent… off

  5. Vor sa rada industria complet ca sa importam totul de la tovarasii orientali. A ajuns UE sa puta a coruptie in toate organizatiile.

  6. ***** Ca sa fiu mai concis : NASA cumpara din banii Statului pamant pe Luna(pamant cumparat total ilegal), astfel spaland si scutindu-i pe mai marii miliardari ai planetei de o ‘greseala’ … E fantastica economia globala … Nesimtirea nu-si are limite.

  7. **** Ca sa fiu concis :

    NASA cumpara din banii ##Statului pamant pe Luna(pamant cumparat total ilegal), astfel spaland si scutindu-i pe mai marii miliardari ai planetei de o ‘greseala’ … E fantastica economia globala … Nesimtirea nu-si are limite.

    • *Pt. ca ‘intamplator’, cumpara pamantul deja cumparat de altii (din nou, total ilegal) …