Comisia Europeană a aprobat un contract cu compania farmaceutică europeană CureVac pentru achiziționarea, în prima etapă, a 225 de milioane de doze de vaccin anti-Covid 19
Comisia Europeană a aprobat, marți, un contract cu compania farmaceutică europeană CureVac, care prevede achiziționarea inițială a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus opțiunea de a solicita până la 180 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul societății se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat de presă oficial.
Noul contract aprobat de Comisia Europeană se adaugă celor semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV și BioNtech-Pfizer și discuțiilor preliminare cu Moderna.
- „La câteva zile după contractul încheiat de noi cu BioNTech și Pfizer, sunt încântată să anunț un nou acord cu o societate europeană promițătoare. Comisia a asigurat, până în prezent, cel puțin 1,2 miliarde de doze și își îndeplinește angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficace și la prețuri accesibile, nu numai pentru cetățenii din UE, ci și pentru persoanele cele mai sărace și mai vulnerabile din lume. Majoritatea acestor vaccinuri potențiale se află într-o fază avansată a trialurilor clinice, rezultatele acestora, preconizate a fi pozitive, vor fi confirmate prin acordarea unei autorizații, după care vaccinurile vor fi distribuite rapid și vor contribui la stoparea pandemiei”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit sursei citate.
Comisia Europeană consideră că acest portofoliu de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru campania de vaccinare de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. „Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene”, mai precizează CE.
Compania germană de biotehnologie CureVac a primit în luna iulie un împrumut de 75 de milioane de euro de la Comisia Europeană și Banca Europeană pentru Investiții (BEI).
Comisia Europeană precizează că această companie are „rol de pionierat în crearea unei clase complet noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm), transportat în celule de nanoparticule lipidice. Platforma vaccinului a fost dezvoltată în cursul ultimilor zece ani. Principiul de bază constă în utilizarea acestei molecule drept cărăuș informațional cu ajutorul căruia organismul însuși poate produce propriile substanțe active pentru a combate diverse boli”.
sursa foto: Ursula von der Leyen/ Facebook
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii